Bütçe
5.000-6.000 TL
LF 3 al, geç derim, sese aşırı duyarlı falan değilsen çok kafa ütülemez. Fan eğrisi yapacaksın, zaten default halde kullanılmaz. Ekran istiyorsan Ocypus alınabilir. Yalnız kasana sığdığından emin ol, en az 65 mm alan gerekli LF 3 için radyatörü kalın.
Fan eğrisi nedir nasıl yapılır bilmiyorum açıkçası. Ekran istiyorum ama dediğim gibi Lf3ün vram soğutma muhabbeti hoşuma gidiyor.

Hocam sırf ekranından dolayı asusa kayasım geldi ama bilemedim. Nautilusun Asusa göre öne çıkan bir özelliği var mı?
Corsair kendi tasarımını kullanıyor, Asus tarafında ise Asetek üretimi bir pompa kullanılıyor. Ama asus tarafının fanı güzel asus tercih edebilirsin.

O kadarını anladım ama ben daha önce BIOS'tan hiç ayar yapmadım o yüzden bilmiyorum. Yanlış bir şey yapıp bozmayayım makinayı.

Corsair kendi tasarımını kullanıyor, Asus tarafında ise Asetek üretimi bir pompa kullanılıyor. Ama asus tarafının fanı güzel asus tercih edebilirsin.
Sessiz midir hocam. Özellikle LF3e göre.

Teşekkür ederim. Lıqmaxflo 360 hakkında ne dersiniz? O da kalın radyatöre sahip ama epey ucuz.
Radyatör kalınlığı çoğu kişiyi yanıltıyor. Belli bir noktadan sonra pompa ve özellikle blok tasarımı çok daha önemli hale geliyor.

LIQMAXFLO 360 sitesindeki detaylara baktığımda beni gerçekten çok heyecanlandıran bir soğutucuydu. Özel pompası vesaire derken bayağı umutlandım ama incelemelere bakınca bütün heyecanımın yerini, Arctic gibi biraz göz boyayan bir model olduğu düşüncesi aldı. Yine de denemeden kesin bir şey söylemek zor. Gerçi deneme heyecanım da daha şimdiden gitti zaten :D

O kadarını anladım ama ben daha önce BIOS'tan hiç ayar yapmadım o yüzden bilmiyorum. Yanlış bir şey yapıp bozmayayım makinayı.

Sessiz midir hocam. Özellikle LF3e göre.
Evet bozuk ürün gelmez ise arctic'den sessizdir.

Arctic sesli derken ayardan bahsetmiyoruz. Ayar yapınca fanların yavaşlayıp sesinin azalacağını zaten biliyoruz. Buradaki mesele, ürünün kendi ses seviyesi. Bir ürün %100 de diğerinden daha sesliyse, ikisini de %80'e çektiğinde sonuç değişmiyor; diğeri yine daha sessiz olacaktır. @Swas07

Arctic sesli derken ayardan bahsetmiyoruz. Ayar yapınca fanların yavaşlayıp sesinin azalacağını zaten biliyoruz. Buradaki mesele, ürünün kendi ses seviyesi. Bir ürün %100 de diğerinden daha sesliyse, ikisini de %80'e çektiğinde sonuç değişmiyor; diğeri yine daha sessiz olacaktır. @Swas07
Neden bozuk ürün gelsin😃. LF3 Pro genel olarak en iyi sıvı soğutmalardan biri. Fanları hem attığınız Asus Prime hem de Corsair modeline göre daha güçlü. Daha güçlü olması kötü bir şey mi yani bu nasıl mantık?
Buradaki mesele, ürünün kendi ses seviyesi.
Neden hocam, iyimisiniz siz? Rahatsız oluyorsa fan eğrisini düzenleyip sesini kısabiliyor, stok ayarda kullanmak zorunda değil. Oyunlarda ve genel olarak LF3 Pro daha iyi performans veriyor.
Bende.

Neden bozuk ürün gelsin😃. LF3 Pro genel olarak en iyi sıvı soğutmalardan biri. Fanları hem attığınız Asus Prime hem de Corsair modeline göre daha güçlü. Daha güçlü olması kötü bir şey mi yani bu nasıl mantık?

Neden hocam, iyimisiniz siz? Rahatsız oluyorsa fan eğrsni düzenleyip sesini kısabiliyor stok ayarda kullanmak zorunda değil. Oyunlarda ve genel olarak LF3 Pro daha iyi performans veriyor.

Bende.
1. Bunlar insan yapımı ister istemez bozuk gelebiliyor.

2. Birşey sesliyse seslidir daha sessizleri varken neden seslisini ''kötüsünü'' alalım

3. Daha güçlü bir fanı var, bu doğru ama daha dandik bir fanı var, bu da doğru. Sadece performansına bakarak bir fanın genel olarak iyi olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca Arctic’te bu fan kullanılsa bile radyatörün yaklaşık 14 FPI gibi düşük bir değere sahip olması, bu kadar güçlü bir fanın çok da anlamı kalmıyor açıkçası :D

Neden hocam, iyimisiniz siz? Rahatsız oluyorsa fan eğrisini düzenleyip sesini kısabiliyor, stok ayarda kullanmak zorunda değil. Oyunlarda ve genel olarak LF3 Pro daha iyi performans veriyor.

Bende.

Kanıt olarak sponsorlu bir içerik atmanız tam isabet olmuş :D Ben kendim sayısız soğutucu denedim. Size de son lafım şu: Alın, deneyin ve bana gerçekten neden daha iyi olduğunu söyleyin.

1. Bunlar insan yapımı ister istemez bozuk gelebiliyor.
Aynı durum attığınız modeller ve diğer bütün markalar için de geçerli, çelişiyorsunuz. Diyelim bozuk geldi 14 gün koşulsuz şartsız iade hakkı oluyor, iade edilebilir veya değiştirilebilir. İnsan yapımı bile değil ama neyse.
2. Birşey sesliyse seslidir daha sessizleri varken neden seslisini ''kötüsünü'' alalım
Sesli olan kötü oluyor sizin mantıkla sanırım. Şahsen LF3 Pro alıp düşük yükte sessiz, yük altında veya oyunlarda yüksek devirli şeklinde ayarlayıp daha iyi performans almak isterdim. Ayarı yapıldığında LF3 Pro'da gayet sessiz çalışıyor ama anlamak istemiyorsunuz sanırım.
3. Daha güçlü bir fanı var, bu doğru ama daha dandik bir fanı var, bu da doğru. Sadece performansına bakarak bir fanın genel olarak iyi olduğunu söyleyemeyiz.
Kaynak at? Fanı dandik falan değil, malzeme kalitesi iyi ve yüksek sıcaklıklara dayanabilen, 3000RPM'ye kadar çıkabilen fanları var. Hava akımı da iyi, rulmanları da aynı şekilde??
Kanıt olarak sponsorlu bir içerik atmanız tam isabet olmuş :D
İnternette tonla video var, adamların sitesinde tonla ödül var. Gidin biraz araştırın.