Bütçe
5.000-6.000 TL

Yakup3434

Çalışkan
Herkese merhaba, iyi sosyaller, bugün itibari ile Superonline'dan TurkNet'e geçmiş bulunmaktayım. 1000 Mbit'ten 100Mbit'e geçmiş olmama rağmen internet ping dalgalanmalarım anında stabil hale geldi.

Superonline'da operatör modemi kullanıyordum ve evin en uzak odasına çok az çekim sağlıyordu. Tahmin ettiğim şekilde TurkNet'i kurmaya gelen TT firmasıda kendi modemini taktı ve çekim alanı Superonline'in standart modemi ile aynı seviyede.

TurkNet standart modemiyle bufferbloat testi yaptığımda A+ değerini alıyorum (yine Superonline 1000Mbit'e göre iyi.)
Standart modemdeki bufferbloat değerlerimi kaybetmeyeceğim şekilde maksimum 5-6 bin TL bandına önerebileceğiniz modem var mıdır?

Yani standart modemdeki stabilizasyonum gibi ama çekim kalitesi biraz daha iyi olabilecek bir modem arıyorum.
Uygun fiyatlı olarak da Mercusys MR70X modelini gördüm, çekim kalitesi olarak standart modeme göre iyileşme olur mu?

(Keenetic Titan almayı düşünüyordum ancak bir süre 100Mbit kullanacağım için şu anlık gereksiz olur diye düşündüm, tabii fiyatı da bir tık tuzlu geldi :D )

Türknet standart modem bufferbloat testim görseldedir
1000328438.webp

Son düzenleme:
Herkese merhaba, iyi sosyaller, bugün itibari ile Superonline'dan TurkNet'e geçmiş bulunmaktayım. 1000 Mbit'ten 100Mbit'e geçmiş olmama rağmen internet ping dalgalanmalarım anında stabil hale geldi.

Superonline'da operatör modemi kullanıyordum ve evin en uzak odasına çok az çekim sağlıyordu. Tahmin ettiğim şekilde TurkNet'i kurmaya gelen TT firmasıda kendi modemini taktı ve çekim alanı Superonline'in standart modemi ile aynı seviyede.

TurkNet standart modemiyle bufferbloat testi yaptığımda a değerini alıyorum (yine Superonline 1000MBIT'e göre iyi.)
Standart modemdeki bufferbloat değerlerimi kaybetmeyeceğim şekilde maksimum 5-6 bin TL bandına önerebileceğiniz modem var mıdır?

Yani standart modemdeki stabilizasyonum gibi ama çekim kalitesi biraz daha iyi olabilecek bir modem arıyorum.
Uygun fiyatlı olarak da mercusys MR70X modelini gördüm, çekim kalitesi olarak standart modeme göre iyileşme olur mu?

(Keenetic titan almayı düşünüyordum ancak bir süre 100Mbit kullanacağım için şu anlık gereksiz olur diye düşündüm, tabii fiyatı da bir tık tuzlu geldi :D )

Eğer 1000 Mbit kullanacaksan senin router olarak kullanacağın bir mini PC'ye ihtiyacın var çünkü normal routerlar 1000 Mbit'te bufferbloat skorunu stabil br şekilde a+ ya da a skorunda tutamıyorlar mini PC'yi alıp OpenWrt kurup SQM programını kullanmanı öneririm sonra da şu an elinde bulunan routerı AP moduna alıp OpenWrt kurduğun mini PC'ye bağlayıp hem kablolu hem de kablosuz interneti kullanabilirsin.
Mini PC olarak sıfır olarak Pi 5 2 GB modelini almanı ya da 2.el olarak 1 litre kasa boyutu olan Lenovo M720Q modelini almanı öneririm.

Alabilirseniz titan alın hem ileriye yönelikde iyi olur ama pahalı derseniz kn 3611 bakabilirsiniz.
Kn3611 modeli çekim gücü olarak standart modeme göre fark yaratırmı?
Dışarıdan bakan birisi fark yaratır tabi diyip gülebilir ama gariptirki s.online kullanırken tplink be230 modemini almıştım. Çekim gücü standart modeme göre hiçbir fark yaratmamıştı, dışarıdan bakınca bariz fark olur gibi duruyordu :D

KN3611 modeli çekim gücü olarak standart modeme göre fark yaratır mı?
Dışarıdan bakan birisi fark yaratır tabii deyip gülebilir ama gariptirki s. Online kullanırken TP-Link BE230 modemini almıştım. Çekim gücü standart modeme göre hiçbir fark yaratmamıştı, dışarıdan bakınca bariz fark olur gibi duruyordu :D

Bende oldu az çok bir de QoS yaparsanız süper.