5.000-8.000 TL'ye AM4 anakart önerisi

Bütçe
5.000-8.000 TL

Yagizc_35

Uzman
Merhaba, kullandığım anakart yeni aldığım güç kaynağında açılmıyor, eski güç kaynağımda yetersiz kalıyor 400W olduğu için. (Konu) Tahminim anakartın MOSFET'lerinde sorun var. Bu yüzden yeni anakart almayı planlıyorum. Ancak tam karar veremedim marka ve model konusunda.

Donanım özellikleri:
  • Anakart: ASUS Prime B450M-A || (2) [Bozuk]
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: Intel Arc B580.
  • RAM: 2x8 GB 3600 MHz Corsair Vengeance RGB (CMG16GX4M2D3600C18)

Depolama:
  • +1X SATA SSD 256 GB.
  • +1X SATA HDD 1 TB WD Green.
  • +1X M.2 SSD 256 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir anakartla denediniz mi? Emin misiniz sorunun başka bir parçada olmadığından. Eminseniz nasıl eminsiniz?

D4 anakarta o kadar bütçe ayırmanız yanlış, 2.500 TL civarında A520 model alıp geçin, diğer konuyu da inceledim, sorunun tam çözülmemiş, RAM'ler de sıkıntı olabilir, ekran kartında sıkıntı olabilir, SSD de sıkıntı olabilir, tek tek test edildi mi?

Sadece elimde bulunan anakart ile test edebildim, başka sağlam kart yoktu elimde. Ancak tahminim, anakartta sorun. PSU korumaya alıyor çünkü CPU kablosu takılıyken bilgisayarı açmaya çalıştığımda.

İleride RAM yükseltmesi yapabilirim elimdeki RAM'leri rafa kaldırmak istemiyorum 4 RAM slotu olan bir anakart arıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…