Bütçe
5.000 TL
Makaleler
2
Yaklaşık 2000-2500 TL arasına klavye ve kulaklık arıyorum. (toplam fiyat 2500 TL değil, teker teker 2500 TL). Aklımda Havit Gamenote KB904L ve SteelSeries Arctis Nova 1 var. Sizin başka bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklık olarak şu ürünlere bakabilirsin. Almayı düşündüğün kulaklık konusunda en azından gördüğüm kadarıyla iyi yorumlar yok. Bütçe daha da artmıyorsa batılı veya eskiden beri bilinen markalarda iyi bir ürün bulman zorlaşıyor.

Klavye olarak KB904L kullandım. Tuş ve kasası plastik ama diğer şeyleri bence iyi. Ama bir tık sesli diyebilirim.

İndirimde şuradan Dareu EK 75 RT aldım. Bazen kablo yerinden mi bilemiyorum basma sorunları yaşadım. Glorious spiral bir kablosunu aldım. O kablo galiba 1800 ₺ civarı bir şeydi. Gelen kablo gayet iyiydi, ama kablo değil de daha çok giriş yerinde sorun var gibi geldi. Ya doğru yapmamışlar ya da tam oturmuyor. O yüzden de en ufak harekette temazsızlık olabiliyor. Yine de düzgün oturtup, ayarları da şöyle yaptığımdan beri bu sorunu yaşamıyorum.

Tüm tuşlar RT 1 .5 mm ayarlıymış. Uygulama olarak KB904L arayüzü eski ve genel klavyelerde kullanılsa da, ayar vb. yaparken çok daha kullanışlı. Bunda tuş basma ve geri boşa düşme sürelerini ayarlamak bile çile veya ben ayıkamadım.

2025-07-18_08-31.webp

Bir de sürücüden tuş ayarlarını doğru yapmak gerekiyor. Ama bu klavye KB904L göre 8K Hz oranı dışında gayet sessiz, tuş ve kasası daha güzel. Print Screen tuşunu forumda çok kullandığımdan PgUp tuşunu değiştirdim. Genelde bu tuşu kullananlar oluyor. Yani tuşları da rahatlıkla değiştirebiliyorsun.

Normalde siyah versiyonu ve bir alt modeli olan PRO'da da indirim vardı ama bitirmişler. Bu beyaz üründe halen indirim var. Sessiz istiyorsan alınabilir. O kadar sorun belirtip önermem de ayrı bir şey.

Son olarak yerinde olsam klavye için ayrı bir öneri konusu açardım.

Ses sorun olmaz diyorsan Havit KB904L 1900 ₺ civarına satıyorlar. Yani switchleri kaliteli diyebilirim. Garip bir basılı kalma sorunu yaşamadım. Ama işte keycaps ve kasa bayağı kötü bir plastik. Bu yüzden zaten daha çok ses çıkarıyor diye düşünüyorum. Belki ileride bu sorunları da çözen bir üst modelini daha üretirler.

Ben çıktığında 2500 ₺ almıştım. Havit kendi satarken HB, Trendyol vb. göre bir tık pahalı satıyor.

Son düzenleme: