Bütçe
5.000 TL

pastaciamd

Çalışkan
Merhaba, yeni bir güç kaynağı almayı planlıyorum. 650-750W arasının yeteceğini düşünüyorum. Sistemimi uzun süre götürsün ve baş ağrıtmasın yeter. Bir de ATX 3.0 ve ATX 3.1 standartları nedir? Benim anakart ve ekran kartıma uyumlu mudur? Uzun süredir teknolojiyi takip edemediğim için bilgim yok maalesef.

Sistemim:
  • B450M-S2H
  • Ryzen 7 5700X3D.
  • RX 6700 XT.
  • 32 GB 3600MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yeni bir güç kaynağı almayı planlıyorum. 650-750W arasının yeteceğini düşünüyorum. Sistemimi uzun süre götürsün ve baş ağrıtmasın yeter. Bir de ATX 3.0 ve ATX 3.1 standartları nedir? Benim anakart ve ekran kartıma uyumlu mudur? Uzun süredir teknolojiyi takip edemediğim için bilgim yok maalesef.

Sistemim:
  • B450M-S2H
  • Ryzen 7 5700X3D.
  • RX 6700 XT.
  • 32 GB 3600MHz RAM.

İkinci PSU hakkında bilgim yok @Yusuf7878 hocamın bilgisi vardır belki. ATX 3.1 yani yeni nesil gecikme değeri atx 3.0 göre daha az. Ayrıca nvidianın 12VHPWR yani 600w lık kablosu bulunuyor içinde.

İkinci PSU hakkında bilgim yok @Yusuf7878 hocamın bilgisi vardır belki. ATX 3.1 yani yeni nesil gecikme değeri ATX 3.0 göre daha az. Ayrıca NVIDIA'nın 12VHPWR yani 600W'lık kablosu bulunuyor içinde.

Yani hem anakart hem ekran kartı ile uyumlu mu?
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mag-a750gl-750-w-fiyati,122734499.html bu model nasıldır?

Nebi akgün'ün yapmış olduğu listeye göre MAG A750GL modelinin orta seviye bir PSU olduğunu anlıyorum. Kaynak
Öte yandan bu listeye göre yukarıda belirtilen raijintek cartos modelinin de yine orta seviye ancak MSI MAG modelinden daha iyi olduğunu anlıyorum. İkisi arasında çok önemli fark yoksa bu ikisi arasından ucuz olanı alabilirim.

Nebi akgün'ün yapmış olduğu listeye göre MAG A750GL modelinin orta seviye bir PSU olduğunu anlıyorum. Kaynak
Öte yandan bu listeye göre yukarıda belirtilen raijintek cartos modelinin de yine orta seviye ancak MSI MAG modelinden daha iyi olduğunu anlıyorum. İkisi arasında çok önemli fark yoksa bu ikisi arasından ucuz olanı alabilirim.
MSİ overpriced olarak adlandırdığımız bir PSU. Cratos çok daha iyi bir ürün.