Bütçe
5000

Ghost06

Üyecik
Merhaba.

Bugün Türk Telekom evime fiber bağlantısı gerçekleştirdi. Kullandığım paket 1000 Mbps / 50 Mbps upload ama Türk Telekom'un verdiği yönlendirici yüzünden tamamını vermiyor. Bu yüzden yönlendirici arayışındayım. QoS ayarı olsun, paketimin tamamını verebilsin; kaliteli olsun, yeter. ASUS RT-AX82U'yu 4.000 TL'ye ikinci el olarak almayı düşünüyorum. Bunun yerine önerebileceğiniz başka marka/model bir yönlendirici var mı? Bütçem 5.000 TL'ye kadar çıkabilir.

Merhaba.

Bugün Türk Telekom evime fiber bağlantısı gerçekleştirdi. Kullandığım paket 1000 Mbps / 50 Mbps upload ama Türk Telekom'un verdiği yönlendirici yüzünden tamamını vermiyor. Bu yüzden yönlendirici arayışındayım. QoS ayarı olsun, paketimin tamamını verebilsin; kaliteli olsun, yeter. ASUS RT-AX82U'yu 4.000 TL'ye ikinci el olarak almayı düşünüyorum. Bunun yerine önerebileceğiniz başka marka/model bir yönlendirici var mı? Bütçem 5.000 TL'ye kadar çıkabilir.

Eğer yapabilirim ve uğraşırım dersen Raspberry Pi 5 ile 1000 Mbps kayıpsız QoS alabilirsin.

Merhaba.

QoS için Intel işlemcili bir mini PC alıp router olarak kullanmanı öneririm ama onlar 8.000 TL'den başlıyor.

Cevaplar için teşekkür ederim. Ağ donanım hakkında fazla bir bilgim yok. Kolaylık ve fiyat olarak ASUS almam daha mantıklı geldi. Hiçbir ayar yapmadan aldığım sonuçlar bu Türk Telekom'un verdiği router ZTE AX300 QoS ayarı yapsam unloaded değerini düşür mü ?

Dosya Ekleri

• Screenshot (7).webp
    Screenshot (7).webp
    119,4 KB · Görüntüleme: 53