Bütçe
5.000 TL
Evden çıktım hocam ama yarın kasayı açıp ben detaylı tarif edeyim size.

Eğer sarsıntı yapmıyorsa elimdeki BeQuiet PureWings 2 fanı taksam olur mu hocam? 12 cm
Eğer 1500 RPM civarında ses yapmıyorsa uygun, sabitlemeye gerek olmaz diye düşünüyorum. Öyle bir şeye gerek olsa bile aşırı zor bir şey değil. Her türlü faydasını görürsün.

2 derece 2 derecedir yani, yükte 75 olacağına 72-73 olur. Hava tahliyesine yardımcı oluyor bu durum ekstra. Ama işlevsel bir fan takmak lazım. Kıytırık 1000 RPM fan ile sıfır etki görürsün. O yüzden Arctic örneğini verdim.

@ShadowLegion 1000 RPM fanı ama RAM'lere üfletebilirsin, RAM mevzusu ayrı. Biliyorsun :D

@Ayhan Dönmez ram deyince sizin yüz güler hocam bilmez miyim😄

@Ayhan Dönmez başyapıtımı tamamladım hocam. Fotoğraflar ektedir 😄

IMG_5600.webp

IMG_5601.webp

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez ram deyince sizin yüz güler hocam bilmez miyim😄

@Ayhan Dönmez başyapıtımı tamamladım hocam. Fotoğraflar ektedir 😄

Eki Görüntüle 211683

Eki Görüntüle 211684

@ShadowLegion Eline sağlık, Push-Pull mantığında güzel olmuş ekstra. 2-3 derece civarında katkı sağlayacaktır minimum ama düşük devirde çevirtmemeye dikkat et yine de. Ben direkt olarak 12 CM 1500 RPM sabit üfletiyorum reverse şekilde senin taktığın gibi, en az 3 derece fark ettirdi.

@ShadowLegion Şuradan X3 OC modelinin VBIOS flash'layabilirsin bu arada aklında olsun. Verified olmasına çok gerek yok, kendi kartımda da denedim. En iyi sonucu ama Gainward ise Gainward'da alıyorsun custom block harici. Tek artısı power limit artışı oluyor. X3 OC modelinde 400w limiti var, sende 360w limiti var. Zaten UV+OC kullanıyorsun o açıdan çok problem olmaz gibi. NVFlash ile bu işlemi yapabilirsin CMD yönetici açarak, o kısmı biliyorsundur. 2-3 tane koda halloluyor, bu işlemden önce aygıt yöneticisinden Nvidia driver devre dışı alman lazım bir de süreci interrupt etmemesi için.

Senin model de sanırsam bu. Kıyas edersin. İkisine geçişte sıkıntı yaşamazsın, arka portlar da aynıdır diye düşünüyorum.

CMD yönetici:

cd c:\nvflash

nvflash64 -b backup.rom

nvflash64 --protectoff

nvflash64 -6 276634.rom

@ShadowLegion C diskine NVFlash klasörü oluşturup NVFlash zip'ten çıkardıktan sonra içindekileri oraya atacaksın, back up ile beraber sendeki VBIOS yedeğini alacak. Sonrasında -6'dan sonra yazman gereken şey indirdiğin ROM uzantılı dosyanın adı olacak. 400w istersen yöntem bu.

1766208856548.webp

@ShadowLegion Yine senin X3 modelde de VBIOS güncellemesi yayınlanmış sanırım, incelersin. X3 OC'ye çıkmak istersen ikisinin de yöntemi aynı, bir zararı olmaz.

Son düzenleme:
Hocam şimdilik düşük devirde dönüyor. Düzgün bir P12 gibi fan aldığımda oraya sabit 1200-1300 rpm yapabilirim. Açıkçası şuan ki değerler benim iyi hocam. .950 mV civarında 2890-2950 GHz seviyesinde çalışıyor. Fanlara da custom curve verdim stok olarak en başından beri kullanmadım zaten.

Bunun yanında her şey güzeldi ancak şu P14 fanlar (GPU altındaki) nedense vidaya tutunamadı. Ben de şarjlı vidalama ile taktım ve orada bir yalama olmuş da şimdilik zaten uzun süre orada takılacak kalacakları için ve kasa vs. de değiştirmeyeceğim için sorun yok. Pense ile vs. çıkar sanırım. Bunun dışında her şey kusursuz gitti ARGB bağlantılarını vs. de yaptım.

@Ayhan Dönmez yardım, öneri ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim Ayhan hocam. Kart ısınan bir kart olduğu için güç limitini açmak katkı değil eksi sağlar maalesef ve ben mükemmel stabil UV'yi buldum hocam. Ekran görüntüsü paylaşacağım.

IMG_5603.webp

Full ray tracing Dying Light 2.930 mV civarında +2000 memory clock ile 2900 core clock. UV ve fanlar öncesi fan %60-70 de anca soğutuyordu. Pull fanına P12 aldıktan sonra biraz daha düşer. Şuan memnunum.

Bunun dışında benchmark uygulamalarında veya Battlefield gibi oyunlarda saat hızı 3 civarına yaklaşıyor.

IMG_5606.webp

Son düzenleme:
Hocam şimdilik düşük devirde dönüyor. Düzgün bir P12 gibi fan aldığımda oraya sabit 1200-1300 rpm yapabilirim. Açıkçası şuan ki değerler benim iyi hocam. .950 mV civarında 2890-2950 GHz seviyesinde çalışıyor. Fanlara da custom curve verdim stok olarak en başından beri kullanmadım zaten.

Bunun yanında her şey güzeldi ancak şu P14 fanlar (GPU altındaki) nedense vidaya tutunamadı. Ben de şarjlı vidalama ile taktım ve orada bir yalama olmuş da şimdilik zaten uzun süre orada takılacak kalacakları için ve kasa vs. de değiştirmeyeceğim için sorun yok. Pense ile vs. çıkar sanırım. Bunun dışında her şey kusursuz gitti ARGB bağlantılarını vs. de yaptım.

@Ayhan Dönmez yardım, öneri ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim Ayhan hocam. Kart ısınan bir kart olduğu için güç limitini açmak katkı değil eksi sağlar maalesef ve ben mükemmel stabil UV'yi buldum hocam. Ekran görüntüsü paylaşacağım.

Eki Görüntüle 211934

Full ray tracing Dying Light 2.930 mV civarında +2000 memory clock ile 2900 core clock. UV ve fanlar öncesi fan %60-70 de anca soğutuyordu. Pull fanına P12 aldıktan sonra biraz daha düşer. Şuan memnunum.

Bunun dışında benchmark uygulamalarında veya Battlefield gibi oyunlarda saat hızı 3 civarına yaklaşıyor.

Eki Görüntüle 211935

1766218528865.webp

@ShadowLegion İstersen 2000 W da var, opsiyonel :D @Bandırmalı1965 hoca bu karta Shunt mod ile beraber 1000 W üzeri çektirir diye düşünüyorum.

Kaç çektirebiliriz hocam sence, 2000 W pek mümkün değil gibi duruyor. @Bandırmalı1965

Eki Görüntüle 211952

@ShadowLegion istersen 2000W da var, opsiyonel :D @Bandırmalı1965 hoca bu karta shunt mod ile beraber 1000W üzeri çektirir diye düşünüyorum.

VRM'ler dayandığı sürece benim için sınır yok hocam stok 2.506MHz GDDR5 940MX'i 3.980MHz yaptmıştım ama hemen VRM'ler çöktü tabii 🥲

Eki Görüntüle 211952

@ShadowLegion istersen 2000W da var, opsiyonel :D @Bandırmalı1965 hoca bu karta shunt mod ile beraber 1000W üzeri çektirir diye düşünüyorum.

Kaç çektirebiliriz hocam sence, 2000W pek mümkün değil gibi duruyor. @Bandırmalı1965

2.000W mümkünatı yok gibi hocam çift 12VHPWR ile beslesek bile olmaz belki 1.200-1.600W arası ama çok kısa süreli olur. Sürekli 800-1000W arası.

VRM'ler dayandığı sürece benim için sınır yok hocam stok 2.506MHz GDDR5 940MX'i 3.980MHz yaptmıştım ama hemen VRM'ler çöktü tabii 🥲

2.000W mümkünatı yok gibi hocam çift 12VHPWR ile beslesek bile olmaz belki 1.200-1.600W arası ama çok kısa süreli olur. Sürekli 800-1000W arası.

Bu kart çekemez mi hocam? BTF kartlara takınca ekstra güç beslemesi aktif oluyordu. ROG X870E HERO BTF kartlar gibi, belki görmüşsünüzdür, bu tarz bir mevzusu var.

1766218981917.webp

@Bandırmalı1965 Şu kısımdan bahsediyorum.

Zaten fiziksel sınır var, shunt olmadan mümkün değil zannımca. Bu kartlar 1.1v kitli diye biliyorum geneli. @LH44 daha iyi bilir tabii.

Bu kart çekemez mi hocam? Btf kartlara takınca ekstra güç beslemesi aktif oluyordu. ROG X870e Hero btf kartlar gibi, belki görmüşsünüzdür, bu tarz bir mevzusu var.

Eki Görüntüle 211955

@Bandırmalı1965 şu kısımdan bahsediyorum.

Zaten fiziksel sınır var, shunt olmadan mümkün değil zannımca. Bu kartlar 1.1v kilitli diye biliyorum geneli. @LH44 daha iyi bilir tabii.

Btf'ler oradanda güç alıyor evet hocam.

Ama btf anakart almak gerek her btf anakart sürekli 500+W veremez ASUS ROG Btf'lerden almak gerek TUF Btf'ler sanırım zayıf bu konuda.

Buradan gelecek gücü 600W saysak 12VHPWR 600W, PCI-e hattı+ek PCI-e 8pin hattı besleme ile 225W civarı mümkün ancak VRM'de bitiyor her şey 30+ fazlı 110a drmos lazım hepside düzgün çalışmalı soğutulmalı LN2 gerekebilir gibi ek VRM lehimleyenler var PCB'e fazladan hardmod denenebilir

Btf'ler oradanda güç alıyor evet hocam.

Ama btf anakart almak gerek her btf anakart sürekli 500+W veremez ASUS ROG Btf'lerden almak gerek TUF Btf'ler sanırım zayıf bu konuda.

Buradan gelecek gücü 600W saysak 12VHPWR 600W, PCI-e hattı+ek PCI-e 8pin hattı besleme ile 225W civarı mümkün ancak VRM'de bitiyor her şey 30+ fazlı 110a drmos lazım hepside düzgün çalışmalı soğutulmalı LN2 gerekebilir gibi ek VRM lehimleyenler var PCB'e fazladan hardmod denenebilir

Fiziksel müdahale olmadan zor gibi, aynı XOC BIOS'u Gigabyte 5090 denendiğinde, fanlardan 1 tanesini göçmüştü. Bir de faz başı 55A koymuş adamlar sanırım, o sebepten crash verdiriyordu 1000 W üzerinde diye hatırlıyorum. Cross Flash işlemi çok sağlıklı olmuyor, fanlar, RGB ve arka I/O portlar cortluyor genelde.

NVIDIA kartları hard lock'luyor. Shunt ile vesaire engelleri aşabiliyorlar. Yine termal ped yerine copper kullananlar vardı. @Bandırmalı1965