@Ayhan Dönmez hocam oraya takamam çünkü anakart VRM soğutma bloğu var orada. Yapabileceğim en iyi şey şuan ekran kartının altına P14 Pro 14cm atmak 2 adet ve şu alttaki resimdeki tarzda PCIe slotuna bir egzoz fanı daha atmak.
Eki Görüntüle 211206
Bire bir şu fotoğraftaki setupu yapabilirim ancak astral şeklinde fan atmam için oraya epey küçük bir fan atmak gerekir ki o fanı da oraya sabitlemek için vida olayı yok.
@Ayhan Dönmez hocam zaten statik basınçlı fanlar sağlam bir şekilde itecek havayı. Push-pull eğer çok gerekirse ve asla düşmezse sıcaklık o zaman Noctua'nın 9cm vs. gibi bir fanını alabilirim ancak vidalama yeri yok gibi nasıl bağlarım onu bilemem. Şuan bütçeyi kastım epey az da olsa o push pull olayı kalsın.
Aslında eğer VRM soğutma olmasa ve bağlanabilecek olsa 2 adet 120 mm fan boşa çıkacak. Birisini direkt kasanın arkasına PCIe slotuna takacağım, birisini de push pull olacak şekilde yapabilirdim ama işte...
@LH44 hocam saat hızları dışında ben bir fark bulamadım araştırdım ve yapay zekaya da detaylı araştırma yaptırdım ama. Yani 59.000 TL'ye faizsiz 10 taksit diye almıştım ben, fiyatı ciddi düşmese almazdım zaten.
@Ayhan Dönmez hocam zaten bu kart stok halde %70 fanda dönüyordu ve 360W çekiyordu. UV ile birebir aynı performansı 290-300W çekerek yapacak seviyeye getirdim 0.925 mV civarında.
Hava alabilecek kadar boşluk var hocam, neredeyse 12-14 cm boşluk oluyor ekran kartı ile altındaki P14 Pro fanlar ile arasında.
@Ayhan Dönmez
Halen benim aldığım fiyatın altında herhangi bir 5080 yok bu arada hocam hele de 10 taksitli.