Selam. Klasik tıraş bıçaklarına bakıyorum. İlk defa kullanacağım ve hassas ciltler için sıklıkla kullanılabilecek, aynı zamanda agresif olmayacak bir ürün olmalı. Merkür, Mühle gibi marka modellerine takıldım. Daha iyisi bu dediğiniz marka, model var mı? Teşekkür ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 5.000 TL
Evet, Mach3 gibi bıçaklar yerine klasik jilet kullanacağım.
i5 7500F
Becerikli
Klasik jiletler hakkında bilgim yok ama kendi tecrübemi aktarabilirim.
Bende jilet ve sinekkaydı makine ile tıraş her zaman tahriş ve kıl dönmesi yapıyor. Minimuma bu ürünlerle indirdim;
5 bıçaklı versiyonlar çok fazla tahriş yaptı bende, cilt korumalı olanı beğeniyorum. Makinenin elektrikli olması da etkili, tıraşı kolaylaştırıyor.
Bende jilet ve sinekkaydı makine ile tıraş her zaman tahriş ve kıl dönmesi yapıyor. Minimuma bu ürünlerle indirdim;
Gillette Skinguard Sensitive Yedek Tıraş Bıçağı 4 Adet : Amazon.com.tr: Kişisel Bakım ve Kozmetik
Gillette Skinguard Sensitive Yedek Tıraş Bıçağı 4 Adet : Amazon.com.tr: Kişisel Bakım ve Kozmetik
www.amazon.com.tr
5 bıçaklı versiyonlar çok fazla tahriş yaptı bende, cilt korumalı olanı beğeniyorum. Makinenin elektrikli olması da etkili, tıraşı kolaylaştırıyor.
Teşekkür ederim ilginize fakat aradığım ürünler bunlar değil. Klasik tıraş seti kullanmak istiyorum.Klasik jiletler hakkında bilgim yok ama kendi tecrübemi aktarabilirim.
Gillette Skinguard Sensitive Yedek Tıraş Bıçağı 4 Adet : Amazon.com.tr: Kişisel Bakım ve Kozmetikwww.amazon.com.tr
Klasik Tıraş Makineleri | MÜHLE Geleneksel Tıraş Çözümleri
MÜHLE klasik tıraş makineleri, zarif tasarımı ve üstün performansıyla geleneksel tıraşı yeniden tanımlıyor. R89, R41 ve Rocca modelleriyle kusursuz bir tıraş deneyimi yaşayın!
- Makaleler
- 1
Normalde basit bir ustura kullanıyorum ama şu siteye bir girince "vay be" dedim.Teşekkür ederim ilginize fakat aradığım ürünler bunlar değil. Klasik tıraş seti kullanmak istiyorum.
![]()
Klasik Tıraş Makineleri | MÜHLE Geleneksel Tıraş Çözümleri
MÜHLE klasik tıraş makineleri, zarif tasarımı ve üstün performansıyla geleneksel tıraşı yeniden tanımlıyor. R89, R41 ve Rocca modelleriyle kusursuz bir tıraş deneyimi yaşayın!muehle-shaving.com.tr
Sizin yerinizde olsaydım "paslanmaz" özellikli hoşuma giden bir gövdeyi alıp tipik bir yaprak jilet takardım, kanaatimce fantazi işi bunlar ama denemekten zarar gelmez, deneyiminizi anlatırsınız artık burada.
Ortalama 3-5 sefer gidiyor bir yaprak jilet, her gün sakal tıraşı olacaksanız cildinize ve tıraş şeklinize bağlı olarak tahriş sorunu yaşayabilirsiniz, nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.
Araştırdığım kadarı ile tahriş sorunu yaşayan neredeyse yok gibi ama durum farklı olabilir. Ürünler kendi arasında ayrılıyor. Mühle için örnek göstermek istedim, alıcısı vardır mutlaka ancak bana göre değil bu rakamlar. 3.000 liraya kadar olan modellerde de (R41 gibi) sürekli tıraş için uygun değil yazıyor. Bu noktada sorun yaşayanlar olmuş.Normalde basit bir ustura kullanıyorum ama şu siteye bir girince "vay be" dedim.
Sizin yerinizde olsaydım "paslanmaz" özellikli hoşuma giden bir gövdeyi alıp tipik bir yaprak jilet takardım, kanaatimce fantazi işi bunlar ama denemekten zarar gelmez, deneyiminizi anlatırsınız artık burada.
Ortalama 3-5 sefer gidiyor bir yaprak jilet, her gün sakal tıraşı olacaksanız cildinize ve tıraş şeklinize bağlı olarak tahriş sorunu yaşayabilirsiniz, nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.
Mach3 başlıklarında kullanılan kaygan jel bile nefret etmem için yeterli bir sebep. O yüzden başlangıç seviyesinde klasik bir makine denemek istiyorum.
- Makaleler
- 1
Bu tip usturalar fantazi işi gibi duruyor dâhâ çok, sakalını keseceğin bir alet alt tarafı, bu kadar yüksek meblağlara değmez bence, hevesiniz varsa denemelik alınabilir, yanlışım yoksa materyal tercihinden ötürü ömürlük olduklarını düşünüyorum.Araştırdığım kadarı ile tahriş sorunu yaşayan neredeyse yok gibi ama durum farklı olabilir. Ürünler kendi arasında ayrılıyor. Mühle için örnek göstermek istedim, alıcısı vardır mutlaka ancak bana göre değil bu rakamlar. 3.000 liraya kadar olan modellerde de (R41 gibi) sürekli tıraş için uygun değil yazıyor. Bu noktada sorun yaşayanlar olmuş.
Askerdeyken 3 bıçaklı olan ne varsa kullandım, cildin içinden geçiyordu hepsi.Mach3 başlıklarında kullanılan kaygan jel bile nefret etmem için yeterli bir sebep. O yüzden başlangıç seviyesinde klasik bir makine denemek istiyorum.![]()
Cilt sorunuyla uğraşmamak için en iyi tercih makineler bence, usturalar 2-3 günlük sakal ile kullanmaya uygun kanaatimce.
İsabetli bir ürün bulabilirsem alacağım. Merkür 23C modelini gözüme kestirdim, biraz daha araştırayım.Bu tip usturalar fantazi işi gibi duruyor dâhâ çok, sakalını keseceğin bir alet alt tarafı, bu kadar yüksek meblağlara değmez bence, hevesiniz varsa denemelik alınabilir, yanlışım yoksa materyal tercihinden ötürü ömürlük olduklarını düşünüyorum.