Bütçe
5.000 TL

Turkmen

Başarılı
Herkese selam,

Monitör bakıyorum. Yazılım amaçlı kullanacağım. Kullanacağım monitör pivot olursa iyi olur ama pivot dışında daha iyi özellikleri olan ve tavsiye ettiğiniz monitör varsa o da olur.

Gezerken şu modellere denk geldim:
  • LG UltraGear 24GS60F-B 24 180Hz 4600 TL.
  • Gigabyte GS25F2 24.5" 200Hz 4300 TL.
  • Philips Evnia 24M2N3201A/00 ve Philips Evnia 24M2N3200S (4600 TL) 23.8" 180Hz (Arasında ne gibi fark var bilemedim).
  • MSI MAG 242F 23.8" 200Hz 4900TL.
  • Dell SE2425HG 23.8 inç 200Hz 1ms Full HD FreeSync Premium IPS – 4.699,05 TL
Veya önerileriniz nelerdir?

MacBook kullanıyorum.

Dediğim gibi pivot olması bir + ancak pivot dışında çok daha iyi özellikleri olan monitör varsa onu da tercih ederim.
Amacım F/P ürünü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam,

Monitör bakıyorum. Yazılım amaçlı kullanacağım. Kullanacağım monitör pivot olursa iyi olur ama pivot dışında daha iyi özellikleri olan ve tavsiye ettiğiniz monitör varsa o da olur.

Gezerken şu modellere denk geldim:
  • LG UltraGear 24GS60F-B 24 180Hz 4600 TL.
  • Gigabyte GS25F2 24.5" 200Hz 4300 TL.
  • Philips Evnia 24M2N3201A/00 ve Philips Evnia 24M2N3200S (4600 TL) 23.8" 180Hz (Arasında ne gibi fark var bilemedim).
  • MSI MAG 242F 23.8" 200Hz 4900TL.
  • Dell SE2425HG 23.8 inç 200Hz 1ms Full HD FreeSync Premium IPS – 4.699,05 TL
Veya önerileriniz nelerdir?

MacBook kullanıyorum.

Dediğim gibi pivot olması bir + ancak pivot dışında çok daha iyi özellikleri olan monitör varsa onu da tercih ederim.
Amacım F/P ürünü.
HDCP destekli bir monitor al, MacBook'larda görüntü alamazsın yoksa (Splitter kullanman gerek ama kalite dusuyor kalitesiz splitterlarda.).

1 ay uğraştıktan sonra splitter ile çözdüm bu sorunu.

HDCP destekli bir monitor al, MacBook'larda görüntü alamazsın yoksa (Splitter kullanman gerek ama kalite dusuyor kalitesiz splitterlarda.).

1 ay uğraştıktan sonra splitter ile çözdüm bu sorunu.

HDCP destekli monitör hangisi?
Bende Apple HDMI kablo çevirici var.
Eğer slot Type-C olursa çok daha iyi olur. Olmadı ilerleyen süreçlerde alırım ayrıca Type-C kablo.

HDCP destekli monitör hangisi?
Bende Apple HDMI kablo çevirici var.
Eğer slot Type-C olursa çok daha iyi olur. Olmadı ilerleyen süreçlerde alırım ayrıca Type-C kablo.
High bandwidth digital content protection yani yüksek bant genişliğine sahip dijital içerik koruması, monitor ile cihaz arasında bir şifremeleme protokolu. Araya stream kart takıp görüntü kaydetme diye var.

Eğer monitorun HDCP desteklemiyorsa istersen HDMI istersen Thunderbolt (Type-C) görüntü al fark etmez, görüntü alamazsın. Kendi cihazımda hem HDMI ile hemde dock ile görüntü alamadım.

Günümüzde çoğu monitorun desteği var, yine bakıp almak en iyisi.

High bandwidth Digital content protection yani yüksek bant genişliğine sahip dijital içerik koruması, monitor ile cihaz arasında bir şifremeleme protokolu. Araya stream kart takıp görüntü kaydetme diye var.

Eğer monitorun HDCP desteklemiyorsa istersen HDMI istersen Thunderbolt (Type-C) görüntü al fark etmez, görüntü alamazsın. Kendi cihazımda hem HDMI ile hem de dock ile görüntü alamadım.

Günümüzde çoğu monitorun desteği var, yine bakıp almak en iyisi.

Önerdiğiniz monitör markası var mı? Ya da yukarıda ki markalardan hangileri bu özelliği destekliyor?

Önerdiğiniz monitör markası var mı? Ya da yukarıda ki markalardan hangileri bu özelliği destekliyor?
Geneli destekliyor zaten, eğer amacın oyun ise BenQ, ASUS tarafına yönel bence. Amacın iş ise HP, Dell, Apple (bulursan 2. el Apple Thunderbolt Display olabilir) yönel.