inters0

Uzman
Selam,

İlk defa monitör almayı planlıyorum. Yurt dışındayım. Forumda önerilen birkaç model gördüm ancak sanırım AOC modelleri genel olarak daha iyi. ASUS TUF Gaming A16 (RTX 4050) kullanıyorum (G-Sync gerekli). Gündelik kullanım, film/video izleme, kodlama ve bazen oyun amaçlı kullanacağım. Ekranı net, güzel ve canlı; ancak gözü yormayan, uzun ömürlü ve sorunsuz bir model arıyorum. Pivot özelliği olması güzel olur, yoksa da hareket ettirilebilir olması önemli. Ghosting, black smearing vb. problemleri olmayan bir model tercih ediyorum.

Göz ve baş hassasiyetim var. Bu nedenle Flicker-Free (PWM’siz olması daha iyi sanırım), Low Blue Light ve gerekli diğer göz koruma özelliklerinin bulunması önemli.

Aşağıya modelleri bırakıyorum. Daha iyi bir model öneriniz varsa ona da bakabilirim. Bütçem maksimum 5.000 TL (400 zł); ancak uygun fiyatlı modeller işimi görecekse (aşağıdaki MSI gibi) daha hesaplı bir modelden yanayım, teşekkür ederim.
Fiyatlar değişebilir; daha uyguna başka yerlerde bulabilirim. Bu yüzden doğrudan model ve özellikler önemli.

Güncel ürün linkleri:

Son düzenleyen: Moderatör:
NB F80 alabilirsiniz bunun için.

LG'nin çoğu monitörü iyi değil. Gigabyte olan modeller fena değil, onlarda alınabilir. MSI olanlar pek iyi sayılmaz.
Teşekkür ederim, baş ve gözden kastım ekran paneliyle alakalıydı.

NB F80 alabilirsiniz bunun için.

LG'nin çoğu monitörü iyi değil. Gigabyte olan modeller fena değil, onlarda alınabilir. MSI olanlar pek iyi sayılmaz.
Ne dersiniz hocam problem olur mu sizce? Konuda özellikle vurgulamıştım zaten göz ve baş hassasiyetimin olduğunu.

Diğer sorum, pikselleşme 24 veya 25 inç monitörlerde oluyormu? En fazla kaç inç almam lazım FHD'de?

@michaelscofield

Birde standından dolayı sanırım AOC 24G42E de çok sallanma olduğunu duydum. Ōylemi gerçekten bilginiz var mı? Ve yatay çizgi muhabbeti kronikmi? Uzun vadeli bir şey düşünüyorum.

@2254 sizinde fikrinizi merak ediyorum.

Son düzenleme: