5.000 TL'ye NVMe M.2 SSD tavsiyesi

Bütçe
5.000 TL

Şu anda ömrü tükenmiş o disk sistemimde takılıyken yazıyorum size hocam.
Bilgisayar başındayım.
Bilgisayarı 2021 Haziran'da almıştım. O zamandan beri çalışıyor.
Yani artık ciddi anlamda yaşını doldurdu.

Ben birkaç kişiye daha danışarak ve YZ'ya bakarak en azından benim sistemim için Corsair daha iyi olur diye düşündüm.
Bir de TLC olması ve daha uzun ömürlü olması bizim gibi bu konularda cehalet içerisinde olanlar için daha iyi.

Bir sorunu yoksa ömrü tükenmemiştir hocam. Önemli olan S.M.A.R.T. verileri. Bu değerler temiz ise disk sorunsuzdur. Ayrıca hız testi vs.

Bir sorunu yoksa ömrü tükenmemiştir hocam. Önemli olan S.M.A.R.T. verileri. Bu değerler temiz ise disk sorunsuzdur. Ayrıca hız testi vs.
Valorant gibi oyunda %1 Low FPS değerim 140-145 FPS ve tur başlamadan önce 230-240 FPS'leri görüyorum.
İşlemcimin termal macununu yeniledim ve 90 derece ısınık işlemci artık boşta 45 derece ve oyunda 60 derece.
Buna rağmen Valorant'ta hafif kasmalar, garip bir donma böyle ekranda sürtüşme, karelerin atlanması gibi şeyler oluyor ve algım kapanıyor..
İlk başta monitörüm 240 Hz diye düşünmüştüm ama Inno3D RTX 2060 ekran kartım ve GYNSC uyumlu monitörüm var.
GYSNC açık. Ekranda yırtılma vs olamaz bu durum. PC ilk aldığım zamanlarda böyle değildi.
Sonra Unreal Engine 4 ya da 4.5 den 5'e geçti oyun motoru ondan mı diye düşündüm hep.
Sorun muhtemelen SSD'den dolayı hocam.
CrystalDisk Mark gibi bir şeye baktım sağlık durumu %0 Kötü diyordu ve kırmızı yanıyordu.

Orada %0 gözükse de sorunsuz olabiliyor. Şu rehberime bir göz atabilirsiniz isterseniz, direkt alt kısma geçebilirsiniz.

Bu yazılar çok uzun ve şu anda hangisini okuyacağımı şaşırdım.
CrystalDiskInfo diye uygulama yüklü PC'de.
İstediğiniz şeyler varsa yapıp size ekran görüntüsü atabilirim hocam.

Bu yazılar çok uzun ve şu anda hangisini okuyacağımı şaşırdım.
CrystalDiskInfo diye uygulama yüklü PC'de.
İstediğiniz şeyler varsa yapıp size ekran görüntüsü atabilirim hocam.
Şu işlemi yapıp SS atabilirseniz bakabiliriz.

Eki Görüntüle 280083

Sondaki 10 DEC kısmına tıkladım hocam.
Diskte "kullanılabilecek yedek" hâlâ %100 durumda, yani bloklar sağlam, yedek bloklar henüz devreye girmemiş. Öte yandan "0E" girdisinde de hata oluşmamış, hâlâ 0'da.

Diske 300 TB üzerinde veri yazılmış, 130 TB üzerinde okuma yapılmış. TBW değeri de aşılmış. Kullanım yüzdesi bu yüzden %100'e ulaşıp disk sağlığı 0'a inmiş olabilir. Kritik uyarı sebebi de emin olmamakla beraber bu olabilir.

Dilersen bir de CrystalDiskMark ile hız testi de yap hocam. Eğer hızlarda olumsuz bir durum yoksa en kötü yedek disk yaparsın, kullanılabilir durumda gözüküyor açıkçası.

Aynı uygulama üzerinden yapılıyor mu bu test?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…