Bütçe
5.000 TL

muhammed

Başarılı
Arkadaşlar selam, uzun süreli ve topladığım sisteme uyumlu RAM öneriniz nelerdir?
  • Ekran kartı: AMD RX 9070XT.
  • Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II AMD AM5 DDR5.
  • İşlemci: Ryzen 7 9700X 3.80GHz 8 çekirdek 32MB.
  • M.2 SSD Kioxia 2TB Exceria heatsink serisi NVMe M.2 SSD (6200 MB okuma / 4900 m

Sistemde olan diğer parçalar ile uyum sorunu olur mu?
Hayır olmaz. Kit olarak satılıyor, hızı ve gecikme değeri iyi. Hatta DDR5'de yerelde en uygun fiyatlı bellek olabilir.

Sadece sitede bunun RGB olmayan sürümleri var. Onun kit stokları eridiğinden tek tek ikili satıyorlar. Kit olması uyum açısından önemli yani bunu alıp geçebilirsiniz.

Alternatif olarak da benzer değerlerde şu markalar var. Ama fiyatlar artıyor açıkcası gerek yok.

Buradaki üç bellek de gayet iyidir. Patriot ve Lexar da köklü firmalara ait. Sadece ülkede pandemi sonrası bu tarz firmaları getirecek bilgisayar aracıları arttı. Eskiden Corsair, Kingston dışında pek markalar Türkiye pazarına girmezdi. Üçü de ABD merkezli firmalar. Kafanızı karıştırmak için atmadım. Sadece bu fiyat aralığına 6000 MHz(genel olarak yeterli daha üstünde uyumsuzluk sorunları var) ve CL30 sadecee bu bellekler var.

Hayır olmaz. Kit olarak satılıyor, hızı ve gecikme değeri iyi. Hatta DDR5'te yerelde en uygun fiyatlı bellek olabilir.

Sadece sitede bunun RGB olmayan sürümleri var. Onun kit stokları eridiğinden tek tek ikili satıyorlar. Kit olması uyum açısından önemli yani bunu alıp geçebilirsiniz.

Alternatif olarak da benzer değerlerde şu markalar var. Ama fiyatlar artıyor açıkçası gerek yok.

Kafanızı karıştırmak için atmadım. Buradaki üç bellek de gayet iyidir. Patriot ve Lexar da köklü firmalara ait. Sadece ülkede pandemi sonrası bu tarz firmaları getirecek bilgisayar aracıları arttı. Eskiden Corsair, Kingston dışında pek markalar Türkiye pazarına girmezdi. Üçü de ABD merkezli firmalar.

Hocam aldım çok teşekkür ederim. Sırada kasa PSU ve bir de sıvı soğutucu var onlar için de konu açarsam yardımcı olur musunuz?

Hocam aldım çok teşekkür ederim. Sırada kasa PSU ve bir de sıvı soğutucu var onlar için de konu açarsam yardımcı olur musunuz?
Ben o ürünlerden anlamıyorum. Ama forumdaki arkadaşlar yardımcı olur. Mümkünse konuları aktif saatlerde açın. Gözden kaybolursa da sonradan konunun altından öne çıkarabilirsiniz.

2025-04-14_20-24.webp