Bir çeşit simülasyon oyunu oynuyorum ve bu oyunda gecikme çok önemli. Örnek vermek gerekirse gecikme yüzünden V-Sync bile açamıyoruz, çok ciddi fark oluşturuyor. Genellikte 480x600 çözünürlükle oynuyorum ve alacağım monitörün de çok yüksek çözünürlük olmasına gerek yok. Laptopa HDMI ile bağlayacağım. 24" ideal gibi duruyor. Ayrıca ghosting vb. gibi bir sorun da yaşamak istemiyorum. Renk kalitesi falan hiç önemli değil. Sadece yüksek yenileme hızı, düşük gecikme, ve ghosting olmayan bir deneyim istiyorum. Bütçeyi çok fazla arttırma şansım yok. Önerebileceğiniz bir monitör var mıdır? Ya da genel tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 5.000 TL
Laptop modeli nedir?
Normalde bu bütçede 240Hz de önerilebilir VA panel ancak sizin laptopunuz yüksek ihtimalle maksimum 144Hz destekleyecektir.
hocam ileride laptopu bırakıp sistem dizicem geleceğe dönük olması açısından 240 almak isterim eğer bütçeme uygun varsa. Bide IPS yerine VA almam daha uygun olmaz mı? IPS panelin daha iyi görüntü verdiğini ama buna karşılık aynı fiyatta daha düşük yenileme hızı ve yüksek gecikme verdiğini duymuştum. Yani görüntü kalitesini önemsemiyorsam VA panel mi almam daha doğru olur?
Normalde bu bütçede 240Hz de önerilebilir VA panel ancak sizin laptopunuz yüksek ihtimalle maksimum 144Hz destekleyecektir.
VA panellerde ghostinge meyilldir bu yüzden Fast IPS en mantıklısı olur bütçeyi biraz arttırırsanız mümkün.
Pivot olması önemli değilse güzel bir ürün eğer ileride monitor askı aparatı vs alabilirseniz çok güzel olur.
Pivot olması önemli değilse güzel bir ürün eğer ileride monitor askı aparatı vs alabilirseniz çok güzel olur.
Loniss
Uzman
Uzun araştırmalar sonucu aldım, kullanıyorum, öneririm.
Aşırı detaycı olmamakla beraber araştırdığım zamandan aklımda kalan, bu fiyata ghosting olsun diğer konular olsun, en iyi monitör buydu.
Benim gözüme bir şey çarpmadı. Rakibi olan çoğu monitörden kalite olarak da daha iyidir.
Aşırı detaycı olmamakla beraber araştırdığım zamandan aklımda kalan, bu fiyata ghosting olsun diğer konular olsun, en iyi monitör buydu.
Benim gözüme bir şey çarpmadı. Rakibi olan çoğu monitörden kalite olarak da daha iyidir.
Hocam ilk attığınız lenovo legion ile arasında 1400 lira fark var. Arada çok ciddi fark var mıdır yoksa sadece 0.5ms ve 50fpslik bi farktan mı ibaret?VA panellerde ghostinge meyilldir bu yüzden Fast IPS en mantıklısı olur bütçeyi biraz arttırırsanız mümkün.
GtG değeri ile MPRT farklıdır yani arada çok fark var aslında ve şimdi yetişebilirsen satıcıyı Hepsiburada yapınca 4900TL'ye düşmüş
Kaçırma bence.
Kaçırma bence.
Sanırım bunu alıcam özellikleri de aynı fiyat bandındakilere göre güzeldi. TeşekkürlerGtG değeri ile MPRT farklıdır yani arada çok fark var aslında ve şimdi yetişebilirsen satıcıyı Hepsiburada yapınca 4900TL'ye düşmüş
Kaçırma bence.
Yeni konular
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra
-
-
-
-
-