Bütçe
5000 TL
Hocam bu bütçede kaliteli sadece bu iki model mi vardır?. Bir de iki model arasındaki fark nedir kabaca anlatır mısınız? Rajintek üzer mi?
Ben Raijintek'ten memnunum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Ben modüler olan modelini kullanıyorum, Lite için bir tecrübem yok ama kullananlar memnun olduklarını ifade ediyorlardı.

Dilerseniz şu listeden ayrıntılara bakabilirsiniz. PSU seçiminde faydalı olabilir:

Raijintek 10-15 dakikada bir fan açıp kapıyor. Bunun dışında bir sorunu yok şimdilik. High Power bir miktar daha kaliteli denebilir. En azından kullandığı platform, performans belli.
Hocam ben eskiden çok içli dışlıydım lakin son birkaç senedir hiç bakmıyorum bilgisayar parçalarına. Bu rajintek denen firma fason mal satan bir marka mıdır yoksa köklü kaliteli PSU'larını kendi üreten bir marka mı? Öte yandan sizin Cratos ve Lite incelemenizi gördüm kafam daha da karıştı. Üçünden birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz? Lite mı, Cratos mu, High Power mı? Sağ olun hocam.

Ben Raijintek'ten memnunum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Ben modüler olan modelini kullanıyorum, Lite için bir tecrübem yok ama kullananlar memnun olduklarını ifade ediyorlardı.

Dilerseniz şu listeden ayrıntılara bakabilirsiniz. PSU seçiminde faydalı olabilir:

Hocam burada Lite'dan bahsedilmemiş maalesef.

Hocam ben eskiden çok içli dışlıydım lakin son birkaç senedir hiç bakmıyorum bilgisayar parçalarına. Bu rajintek denen firma fason mal satan bir marka mıdır yoksa köklü kaliteli PSU'larını kendi üreten bir marka mı? Öte yandan sizin Cratos ve Lite incelemenizi gördüm kafam daha da karıştı. Üçünden birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz? Lite mı, Cratos mu, High Power mı? Sağ olun hocam.

Hayır, PSU üreten bir firma değil. Genelde PSU'larını Sanr üretiyor. Lite versiyonunun bilinmesede ben Sanr diye düşünüyorum. Kullandığı platform düz Cratos'dan esintiler taşıyor. Benim o rehberime bakmayın. Artık outdated oldu. Kendi listemde de B tier olarak konumlandırdım.

Düz Cratos şu anda çok pahalı zaten. 6800TL seviyesinde. Çok para harcamak istemiyorsanız Cratos Lite alınabilir.

Hayır, PSU üreten bir firma değil. Genelde PSU'larını Sanr üretiyor. Lite versiyonunun bilinmesede ben Sanr diye düşünüyorum. Kullandığı platform düz Cratos'dan esintiler taşıyor. Benim o rehberime bakmayın. Artık outdated oldu. Kendi listemde de B tier olarak konumlandırdım.

Düz Cratos şu anda çok pahalı zaten. 6800TL seviyesinde. Çok para harcamak istemiyorsanız Cratos Lite alınabilir.

Şunu diyorum hocam aslında o kadar para verdim ya ekran kartına sıkıntı çıkarmayacak bir PSU olsun istiyorum korkuyorum ilerde bir şey olur bir iş gelir bilgisayara diye iyisini almak istiyorum. Yani Cratos Lite sıkıntısız RX 9070 XT'nin üstesinden gelir mi sizce? Öte yandan Enermax Revolution serisine de gözüm çarptı hem kaliteli deniyor hem modüler ama düşük W modellerin stoğu yok. Sizce Enermax beklemeli miyim hocam? Kusura bakmayın sizi de çok sıkboğaz ediyorum ama malum 5-10 yılda bir kere alınan çok pahalı parçalar o yüzden kuruntu yapıyorum haliyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu diyorum hocam aslında o kadar para verdim ya ekran kartına sıkıntı çıkarmayacak bir PSU olsun istiyorum korkuyorum ileride bir şey olur bir iş gelir bilgisayara diye iyisini almak istiyorum. Yani Cratos Lite sıkıntısız 9070 XT'nin üstesinden gelir mi sizce? Öte yandan Enermax Revolution serisine de gözüm çarptı hem kaliteli deniyor hem modüler ama düşük W modellerin stoku yok. Sizce Enermax beklemeli miyim hocam? Kusura bakmayın sizi de çok sıkboğaz ediyorum ama malum 5-10 yılda bir kere alınan çok pahalı parçalar o yüzden kuruntu yapıyorum haliyle.

ENERMAX uzun bir süre gelmez diye düşünüyorum. Düşük Watt'lı üniteler yaklaşık 1 yıldır yok herhalde piyasada. Beklemeyin bana kalırsa. Ayrıca Cratos modelleriyle ENERMAX D. F. X modelleri aynı üreticiden çıkıyor ve aynı platformu kullanıyor zaten.

ENERMAX uzun bir süre gelmez diye düşünüyorum. Düşük Watt'lı üniteler yaklaşık 1 yıldır yok herhalde piyasada. Beklemeyin bana kalırsa. Ayrıca Cratos modelleriyle ENERMAX D. F. X modelleri aynı üreticiden çıkıyor ve aynı platformu kullanıyor zaten.
Cratos Lite al geç mi diyorsunuz hocam yani?

Hocalarım XFX Swift RX 9070 XT aldım yani öyle TDP değeri yüksek modellerden değil Nitro+ gibi fakat şu an kasamda 6 yıllık GameGaraj'ın hazır sistemlerinde kullandığı AIGO GP650 var ve biliyorum yetmeyecek. Zorlarsam 5K'ya kadar çıkabilirim. Bütün önerilerinizi bekliyorum.
@Yusuf7878 @Oreki

https://www.bizdehesapli.com/fsp-vita-850bd-850w-80-bronz-aktif-pfc-gaming-atx-power-supply-psu-urun-VITA-850BD site güvenilir önceden alışveriş yapmıştım sorunsuz gelmişti PSU tam size göre yeni ekran kartı kablosuna uygun geliyor ama dersen tam modüler istiyorum fazla kablo olmasin tarzında 1 bin fazla ki hak ediyor https://www.n11.com/urun/fsp-vita-gm-850w-80-gold-pcie5-guc-kaynagi-60851083

Cratos Lite al geç mi diyorsunuz hocam yani?

Yani ya o ya da Performance FS. Belki buna da şans verilebilir ama riske gerek yok diyorsan boş ver. Ünü kötü bir marka Gamdias. Model iyi duruyor.

Performance FS ile aynı platformu kullanıyor. Üreticisi High power zaten.

Yani ya o ya da Performance FS. Belki buna da şans verilebilir ama riske gerek yok diyorsan boş ver. Ünü kötü bir marka Gamdias. Model iyi duruyor.

Performance FS ile aynı platformu kullanıyor. Üreticisi High power zaten.
Hiç kafamızı bulandırmayalım hocam zaten yeterince bulanık :). Zaten üçünden birini alacağım ya HP, ya Cratos ya da Cratos Lite. Peki sizce düz Cratos modeli şuanki fiyatını hak ediyor mu? Yoksa eleyip diğer ikisi arasından mı seçim yapmalıyım?