5.750 TL'ye Japonya'dan alınma RX 6600 XT alınır mı?

sametkarakas

Yetkin
Dostlar selam,

Sarı siteden bu kart için bir arkadaşımızla görüştüm kartın fotoğrafları ve test değerleri ektedir. 2021 yılında almış kutu fatura vs. var. 5750 liraya anlaştım ancak yorumlarınızı beklerim.

O donemde Amazon Japonya'da GPU fiyatlari cok ucuzdu TR'ye kiyasla, o yuzden herkes oraya yigilma yapmisti. O zamanlarda simdiki gibi 30€ limiti de yoktu, limit daha yuksekti. Tabii o donem mining patlama yapmisti, o yuzden miningciler de ususuyordu bu kartlara. GPU-Z'den BIOS gorseli isteyin. Modlu BIOS kurulmus olabilir. Bunun disinda karti fiziksel olarak incelemeden almani onermem. 4 yillik bir kart icin sicaklik degerleri iyi duruyor, ici acilmis olabilir. Ici acildiysa bi' kontrol etmek gerek kusur gizleme islemi falan var mi yok mu diye.

İçinin açılmadığını ve açmayı da tavsiye etmediğini iletti arkadaş. Güvenlik etiketleri üzerinde duruyor görselde ve videolarda da göründüğü gibi. BIOS konusunu soracağım.

@BerkayZ87 RX 6000, RX 7000, RX 9000 serisinde BIOS modlama diye bir şey yok. MPT ve MCT dışında bir şey kullanamazsın onlarda da sadece sppt değiştirebiliyorsun VBIOS modlaması mümkün değil şifresi kırılmadı. Yapabileceği tek şey aynı kartın farklı modelinin VBIOS'unu kurmak olabilir. O ihtimalde de VBIOS modlaması yine mümkün değildir kısacası imzalanmış VBIOS kurmak zorundadır.

İçinin açılmadığını ve açmayı da tavsiye etmediğini iletti arkadaş. Güvenlik etiketleri üzerinde duruyor görselde ve videolarda da göründüğü gibi. BIOS konusunu soracağım.
O etiketler fabrika cikisli haliymis gibi yeniden yapistirilabiliyor 2. elde ne hileler hurdalar donuyor, aklin sasar. Millet birbirini cin olmadan carpma derdinde.

Kastettigim sey VBIOS'tu.

O etiketler fabrika cikisli haliymis gibi yeniden yapistirilabiliyor 2. elde ne hileler hurdalar donuyor, aklin sasar. Millet birbirini cin olmadan carpma derdinde.
Valla doğru söylüyorsunuz. Normalde kartı görmeden kart almayı ben de pek sevmezdim ama arkadaşla telefonda konuşurken alakasız bir güven hissettim umarım yanılmam :d

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yüksek ihtimal mining kartı ancak sıcaklıkları fena sayılmaz. Fiyatı da Nitro+ gibi üst bir seri için gayet güzel. Bence alınabilir.

Tamam VBIOS modlama diye bir şey yok ayı şeyde bahsediyoruz aynı ekran kartının farklı modele ait VBIOS'unu kurabilir sadece XFX RX 6600 ise Sapphire RX 6600 VBIOS'u kurabilir onda da herhangi bir limit açılma gibi bir durum söz konusu olamaz. Mining yapan adam da limit açamayacağı VBIOS için uğraşmaz.

RX 6600XT için RX 6650XT VBIOS'u kurabilir bir ihtimal onlarda aslında aynı kartlar, RX 9070 ve RX 9070XT olduğu gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…