Detaylar
Kim cevapladı?Şahsen Sons of The Forest almanı tavsiye ederim The Forest'den daha iyi.
Aradaki fark ne hocam?Şahsen Sons of The Forest almanı tavsiye ederim The Forest'den daha iyi.
Ata Tuğkan
Uzman
9. Beyond: Two Souls 
The Forest ile Sons of The Forest aslında aynı serinin oyunları ama aralarında ciddi farklar var. İlki (The Forest), daha sade, daha basit ama atmosferi güçlü bir oyun. Uçak kazasından sonra ormanda oğlunu bulmaya çalışıyorsun, yavaş yavaş hikâye açılıyor. Harita daha küçük, yapılar daha sabit, düşmanlar basit ama yine de korkutucu.
Sons of The Forest ise bunun bayağı gelişmiş versiyonu gibi. Grafikler çok daha iyi, harita kocaman, mevsimler değişiyor, kar yağıyor, karakterin donabiliyor mesela. Bu sefer yalnız da değilsin; kelvin diye bir bot var, senin yerine ağaç kesiyor, bina yapıyor. Virginia diye üç kollu bir mutant kız da var, ona silah verirsen sana destek oluyor.
Ayrıca düşmanlar daha akıllı, seni izliyor, plan yapıyorlar. Yapı sistemi de çok özgür, istediğini tasarlayabiliyorsun. Hikâye biraz daha gizemli ve teknolojik ekipmanlar falan da var (GPS, drone, vs.).
Selinay Özbek
Çalışkan
Geçenlerde Steam cüzdanımda 5 dolar kalmıştı ve “şu paraya ne oynanır ki” diye düşünürken bayağı güzel oyunlar keşfettim. Deneyip beğendiklerimden bazılarını paylaşayım, belki senin de işine yarar:
Ama bu listedekiler, verdiğin paranın fazlasını geri veriyor.
- Papers, Please – Bürokrasi içinde geçen ama şaşırtıcı şekilde sürükleyici bir oyun. Vize memurusun, her kararının bir bedeli var. 4-5 dolara sık sık indirime giriyor, ben 3.99’a almıştım.
- The Binding of Isaac: Rebirth – Roguelike seviyorsan kaçırma. Her seferinde farklı bir deneyim sunuyor. Ben “bir el daha” diye diye 50 saat gömdüm.
- Hotline Miami – Piksel grafikli ama acayip stil sahibi ve hızlı bir aksiyon oyunu. Müzikleri hala kulaklarımda çalıyor. 2.50$ gibi bir fiyata denk gelmişti bende.
- Don't Starve – Hayatta kalma ve keşif öğeleri çok keyifli. Görsel tarzı da çok özgün. Tek başına ya da Together versiyonunda arkadaşlarla da takılabiliyorsun. Sık sık indirime giriyor.
- Terraria – Minecraft gibi ama 2D. Efsane bir içerik zenginliği var. 5 doların altında bu kadar saatlik içerik başka nerede var bilmiyorum. 300 saati geçmişimdir.
- Broforce – Aşırı eğlenceli, yanına arkadaş alırsan kahkahalı dakikalar garanti. Pixel shooter sevenler için biçilmiş kaftan.
- Portal – Klasik olmuş bir bulmaca oyunu. Hikâyesi, mizahı ve mekanikleriyle her oyuncunun deneyimlemesi gereken bir yapım. Genelde 1-2 dolara düşüyor.
- Downwell – Telefonda da oynamıştım ama PC versiyonu bambaşka. Minimalist ama çok bağımlılık yapıyor. 2-3 dolarlık harika bir oyun.
Lessra
Başarılı
Yine de The Forest güzel parası varsa 2 oyunuda alabilir.Şahsen Sons of The Forest almanı tavsiye ederim The Forest'den daha iyi.
1 saat oynadım güzeldi.
R
Ranton Kouga
Ziyaretçi
Güzel oyunlar var. Forest alınır.