5 dakikada 30 TL'ye 300 gr dondurma tarifi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3613
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 279

3613

Üstün
Malzemeler:
  • 1 bardak süt 6 TL
  • 1 poşet krem şanti 15 TL
  • Çeyrek çay bardağı şeker 1 TL
  • 2 paket vanilya 3 TL
  • 1 kaşık yoğurt yada mısır nişastası
  • ( İsterseniz kakao )

Öncelikle süt ve krem şantiyi bir kapta karıştırın. Krem şanti sütün içinde eridikten sonra Blender ile çırpın. Kabarıp pofidik pofidik olunca buzdolabının altına bırakın. Şeker, yoğurt ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın. Sonra dolaptaki sütlü krem şantiye ekleyip yine Blender ile çırpın. Kakao ekleyebilirsiniz. Aslında meyve de ekleniyor ama ben sade ve kakaolu seviyorum. Meyve parçaları ve bisküvi ile de güzel olur.

Buzlukta birkaç saat kaldıktan sonra yiyebilirsiniz. Tavsiyem 12 saat kalması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimyasal olmadan sarmiyor. Denemistim bu tarifi.
Magnezyum hidroksit, Potasyum Sorbat ve Polisorbat 80 ekleyebilirsin. Bunlar ambalajli dondurmalara eklenen koruyucular ve katki malzemeleri. Ben kanser olmak istemedigim icin mumkun oldugunca uzak durmaya calisiyorum. Gerci krem santi konusunda suphelerim var. Butcem yetse salep eklerim ama inanilmaz pahali.

Hazir dondurma alirim acikcasi. Benlik degil ev yemegi.

Hazır almak daha iyi en azından değer.

Yumurtayı çiğ koymak zararlıdır.

Alternatif olarak yogurt ya da misir nisastasi ile yapablirsiniz. Bunlar da kivam arttirici.
Elbette alternatifleri var. Tarifinize çiğ olarak(ısıl işlem yazmadığınız için) konulması Salmonella başta olmak üzere riskler doğurur. Lütfen yorumunuzu düzenleyip yumurta yerine mısır nişastası gibi alternatifler yazın. Bilmeden yapan birisi sağlık sorunlarına davetiye çıkarır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…