Game Garaj nasıl bir marka acaba? Monster gibi logo basan bir firma mı yoksa kendi mi üretiyor? Bir de malzeme kalitesi nasıl acaba? Veya o paraya daha düşük ekran kartlı ama kaliteli ASUS ROG gibi laptoplar mı almak mantıklıdır acaba uzun ömürlülük açısından?

Bende bir seçimin arefesindeyim. Gereksinimlerime bakarak 12700H ve 3060 6 olan bir Lenovo modelini alacak gibiyim. Eski bir teknoloji olsa da ekran çözünürlüğü, klavye dizilimi, soğutma şekli bla bla daha çok cazip geliyor bana. Fikrime destek arıyorum ama herkeste inadına sorduğunuz modelleri öneriyor. İnadına da yeni teknoloji fiyatına, eski teknolojiyi alıyor gibiyim. Biraz kötü hissettiriyor. Kişiye yönelik tavsiye veren olmuyor :) Mantığıma destek bulamıyorum yani.

Daha çok yeni oldukları için bu markaların internet üzerinde geri bildirimleri de geriden gelir. Millet "alacak, kullanacak, bir süre geçecek belki sorun çıkacak, parça değiştirmek isteyecek ama bulacak" mı? Ben ülke içinde bir üretim yaptıklarını düşünmüyorum. Alıp, markayı basıp satma suretiyledir. X5t denen ürün mesela X Marka'nın y Modeli'nin aynısıymış. Değişen şey kasa. Gel gelelim büyük firmalar global çalışıyor. Ülkemizde satmak için servis kuruyor, parça taşımak için lojistik hizmetleri ve tüm bu yayılmaya karşın artan maliyetleri mevcut. Tabii ki kâr marjları daha yüksek olur karşılığında. Diğeri ise ülkemizdeki firma. Bunlara nazaran daha az yatırımlarla giriyorlar. Acaba X gün sonra parça tedariğinde büyük firmayla kıyas yaptığında geri kalırlar mı? Bilinmez. Gün gün sürücü çıkartırken global markalar, Monster gibi bilmem kaç yıl önceki sürücüyü mü görürüz destek sayfalarında? Bilinmez.

Kısaca dediğiniz sorun çıkarır mı kısmı bence bundan çok çok yıl sonra konuşacağımız şeyler olur. Eğer Lenovo'nun 15XXX9 kasalarındaki gibi bir majör büyük bir durum çıkmadığı sürece.

5000 USD ödediğim Alienware Laptop ile neler yaşadım yeşil forumda var. O zamanlar burası yoktu. Burnumdan getirdi Windows mobil cihaz kullanmaya daha tövbe ettim.
Ne sorun yaşadınız ? Özellikleri neydi de neredeyse bir iş istasyonu parasına temin etmişsiniz o ürünü ?

Bende bir seçimin arefesindeyim. Gereksinimlerime bakarak 12700H ve 3060 6 olan bir Lenovo modelini alacak gibiyim. Eski bir teknoloji olsa da ekran çözünürlüğü, klavye dizilimi, soğutma şekli bla bla daha çok cazip geliyor bana. Fikrime destek arıyorum ama herkeste inadına sorduğunuz modelleri öneriyor. İnadına da yeni teknoloji fiyatına, eski teknolojiyi alıyor gibiyim. Biraz kötü hissettiriyor. Kişiye yönelik tavsiye veren olmuyor :) Mantığıma destek bulamıyorum yani.

Daha çok yeni oldukları için bu markaların internet üzerinde geri bildirimleri de geriden gelir. Millet "alacak, kullanacak, bir süre geçecek belki sorun çıkacak, parça değiştirmek isteyecek ama bulacak" mı? Ben ülke içinde bir üretim yaptıklarını düşünmüyorum. Alıp, markayı basıp satma suretiyledir. X5t denen ürün mesela X Marka'nın y Modeli'nin aynısıymış. Değişen şey kasa. Gel gelelim büyük firmalar global çalışıyor. Ülkemizde satmak için servis kuruyor, parça taşımak için lojistik hizmetleri ve tüm bu yayılmaya karşın artan maliyetleri mevcut. Tabii ki kâr marjları daha yüksek olur karşılığında. Diğeri ise ülkemizdeki firma. Bunlara nazaran daha az yatırımlarla giriyorlar. Acaba X gün sonra parça tedariğinde büyük firmayla kıyas yaptığında geri kalırlar mı? Bilinmez. Gün gün sürücü çıkartırken global markalar, Monster gibi bilmem kaç yıl önceki sürücüyü mü görürüz destek sayfalarında? Bilinmez.

Kısaca dediğiniz sorun çıkarır mı kısmı bence bundan çok çok yıl sonra konuşacağımız şeyler olur. Eğer Lenovo'nun 15XXX9 kasalarındaki gibi bir majör büyük bir durum çıkmadığı sürece.

Ne sorun yaşadınız ? Özellikleri neydi de neredeyse bir iş istasyonu parasına temin etmişsiniz o ürünü ?
6900HX - 3070Ti - 64GB DDR5 4800Mt RAM (O zamanlar yeni gelmişti) birkaç TB RAM Mekanik Klavye ve 17 inç ekran vardı. Ekranında da ek özellikler vardı. Dell anlaşmalı şirketimiz olduğundan bana indirimli gelmişti ama piyasa değeri o kadardı o zamanlar. Önce bir sefer GPU VRAM lehimlerinde çatlak çıktı sonra Anakart RAM bellek bağlantısında temassızlık çıktı sistem Memory Allocation tarzı bir hata ile Bluescreen verip kapanıyordu en son anakart değişti. Sistem yine hata veriyordu sesi de gelmiyordu bi açtım hoparlör soketini takmamışlar unutmuşlar neyse onu taktım RAM'lere bir dikkat ettim Micron RAM'ler Çin malı bir RAM kit ile değiştirilmiş. Oradan sonra tamam dedim bir daha ne Dell ne de Windows ne de anakart baskı kalitesi bu kadar kötü olan dıştan iyi görünen içi çöplük başka bir firma. Direkt gittim bir MacBook M2 Pro 16inç ile takas ettim o bilgisayarı daha da tövbe.

6900HX - 3070 Ti - 64 GB DDR5 4800mt RAM (o zamanlar yeni gelmişti) birkaç TB RAM mekanik klavye ve 17 inç ekran vardı. Ekranında da ek özellikler vardı. Dell anlaşmalı şirketimiz olduğundan bana indirimli gelmişti ama piyasa değeri o kadardı o zamanlar. Önce bir sefer GPU VRAM lehimlerinde çatlak çıktı sonra anakart RAM bellek bağlantısında temassızlık çıktı sistem Memory allocation tarzı bir hata ile bluescreen verip kapanıyordu en son anakart değişti. Sistem yine hata veriyordu sesi de gelmiyordu bir açtım hoparlör soketini takmamışlar unutmuşlar neyse onu taktım RAM'lere bir dikkat ettim Micron RAM'ler Çin malı bir RAM kit ile değiştirilmiş. Oradan sonra tamam dedim bir daha ne Dell ne de Windows ne de anakart baskı kalitesi bu kadar kötü olan dıştan iyi görünen içi çöplük başka bir firma. Direkt gittim bir MacBook M.2 Pro 16inç ile takas ettim o bilgisayarı daha da tövbe.

Bu konuların tamamını Dell anlaşmalı şirketiniz üzerinden mi yürüttünüz? Partneriniz çözmeliydi bence bunu. Silver, Gold?
Mevcutta bdh var mesela Dell, Lenovo, HP tarafında. Tabii aldığınız model acaba yerinde servis kapsamına giriyor muydu o dönemde?

Gaming tarafını şahsen hiç kullanmadım. Genelde duyduğum da hep termal sorunlarının olduğuydu. Kurumsal yapıda olan ürünlerde sorun çıkmadı mı? Çıktı. Temelde firma dedi ki ver kardeşim o modeli, cüzzi bir rakam ile sana bir üst modeli vereyim. Garantisinin bittiği gün aradım değişim yaptırdım. Garantisi bitmiş ürünü bile değiştirdiklerini biliyorum. Bir vida için kargo yaptıklarını biliyorum yurt dışından. İlk defa bu kadar üst üste bir cihazda sorun çıkardığını görüyorum.

Ben sorun yaşadığımda onlar değişim önerdiler mesela. Ben sürekli sorun yaşıyorum, değişim istiyorum demedim bile. Siz niye değişim hakkını kullanmadınız? Ya da kullandınız da onlar mı istemedi?

Aynı görüşü ben de geçtiğiniz tarafa söyleyebilirim. Bilmediğim bir eko sistem, yazılım, arayüz, entegre donanım parçaları bla bla uzar.

Aynı görüşü ben de geçtiğiniz tarafa söyleyebilirim. Bilmediğim bir eko sistem, yazılım, arayüz, entegre donanım parçaları bla bla uzar.
Her anlamda daha iyi bir laptop. Hele parça ve entegre baskısı rakipsiz. Panel, touchpad, speaker, menteşe, klavye, gövde, iç dizayn adına ne dersen. Yazılımı daha stabil ve çipseti çok daha verimli tekli çekirdek skorlarında standartı belirliyor. Ekran süresini konuşmaya bile gerek yok. Zaten hem donanımı hem yazılımı tasarlayan/yapan bir firma. Tam bir mobil cihaz.

Bu konuların tamamını Dell anlaşmalı şirketiniz üzerinden mi yürüttünüz? Partneriniz çözmeliydi bence bunu. Silver, Gold?
Mevcutta bdh var mesela Dell, Lenovo, HP tarafında. Tabii aldığınız model acaba yerinde servis kapsamına giriyor muydu o dönemde?
Neden şirketim üzerinden yürüteyim ki elbette onlarla yürüttüm yerinde bakım işi de vardı ama Çin’den 15 gün parça bekleyince o işin bir mevzusu kalmıyor.

Değişim hakkımı da kullanmadım çünkü bir daha ne Windows’un ne de MacBook harici bir mobil cihazın yüzüne bakmak istemedim. O zamanlar Macbook istediğimi bile bilmiyorum tabi hayatımda elime almamışım. Onlarca sene sadece Windows tarafında başka markalara yönelip durdum toplamda 11-12 farklı marka kullanmışımdır.

Windows belası da birkaç kez patlattı beni o Alienware zamanları. Bilgisayarı bir açıyorum entegre grafik sürücüsü patlamış, araştırmamla buluyorum ki zaten güncel AMD yerleşik grafik sürücüsünü Windows Update bir sefer daha eski sürümü üzerine yazmak sureti ile güncellemeye çalışmış.

Durduk yere al başına bela böyle şeyler bilgisayarı ile iş yapan adama ters. Oyun oynayacak adam Gaming bilgisayarı ile takılsın gittiği yere kadar yazılım da yapsın ama iş ve medya işinde MacBook sektörün 1 numarası. Ben de masaüstü Workstation’um da disklerden birisinde Windows kullanıyorum ama akşam arkadaşlarla CS2 oynamak için. İş mi? Direkt Ubuntu - Kali. Genellikle Ubuntu.

Platform ve markalar hakkında söylediklerimin bazılarıdan Thinkpad’in bazı serilerini tenzih ediyorum. O adamlar işini iyi yapıyorlar. Yine MacBook ile takaslamam ama Windows tarafında iyiler. Lenovo değil, sadece Thinkpad.

@kompetankedi,

Değişik bir konu diyerek başlayayım. 50.000 TL'den 100.000 TL'ye kadar geniş bir açıklığımız var ancak sadece 3 marka ile sınırlı kalınmış. Önerilen markalardan birisi de Lenovo zaten, o da ayrı düşündürüyor. BDH Bilişim'in teknik servisliğini yaptığı bir markayı nasıl önerebilirsiniz?

@Nop, GameGaraj son yıllarda popülerleşen bir marka. Tongfang üretim cihazları var. X5T, X7T, R9T (bazı modelleri) diye gidiyor. Eskiden yaptıkları Slayer 3 kasalarda Clevo, Slayer 4 kasalarda MSI Sword kasa kullandılar. Şimdi de hem MSI Vector hem de daha demin anlattığım gibi Tongfang üretim cihazlara sahipler. Servis ağı, ağır yükü kaldıramasa bile BDH Bilişim gibi şirketlerden kesinlikle daha iyi. (Dipnot: BDH Bilişim; Lenovo, HP ve Dell resmi teknik servisi.) Önerebilir miyim? Kesinlikle evet. Alınır mı? Kesinlikle evet. Ancak, burada da soru işaretlerimiz var. Aynı bütçede ASUS TUF F16 gibi cihazlar varken ben X5T'yi almazdım. F16 kasalar, bütçedeki rakiplerine göre aşırı bir soğutma farkı atıyorlar.

Oyuncu bilgisayarları diye özellikle belirtilebilirmiş. Gözler MacBook aradı.

Katılıyorum fakat konu sahibi dilerse "ofis" laptopları versiyonunu da yapabilir. Bu yüzden böyle bir kapı eşiği bırakılmış diye tahmin ediyorum.

Genel yorumum, konunun yapılmış olmak için yapıldığı kanaatinde olur. Geçmişte forumda daha geniş çaplı konular gördük. Yakın dönemde daha fazla model ile birlikte de bekliyoruz; kim bilir, belki birisine benim de parmağım dokunur.

Diyeceklerim bu kadardır, konu sahibinin eline sağlık.

@kompetankedi,

Değişik bir konu diyerek başlayayım. 50.000 TL'den 100.000 TL'ye kadar geniş bir açıklığımız var ancak sadece 3 marka ile sınırlı kalınmış. Önerilen markalardan birisi de Lenovo zaten, o da ayrı düşündürüyor. BDH Bilişim'in teknik servisliğini yaptığı bir markayı nasıl önerebilirsiniz?

@Nop, GameGaraj son yıllarda popülerleşen bir marka. Tongfang üretim cihazları var. X5T, X7T, R9T (bazı modelleri) diye gidiyor. Eskiden yaptıkları Slayer 3 kasalarda Clevo, Slayer 4 kasalarda MSI Sword kasa kullandılar. Şimdi de hem MSI Vector hem de daha demin anlattığım gibi Tongfang üretim cihazlara sahipler. Servis ağı, ağır yükü kaldıramasa bile BDH Bilişim gibi şirketlerden kesinlikle daha iyi. (Dipnot: BDH Bilişim; Lenovo, HP ve Dell resmi teknik servisi.) Önerebilir miyim? Kesinlikle evet. Alınır mı? Kesinlikle evet. Ancak, burada da soru işaretlerimiz var. Aynı bütçede ASUS TUF F16 gibi cihazlar varken ben X5T'yi almazdım. F16 kasalar, bütçedeki rakiplerine göre aşırı bir soğutma farkı atıyorlar.

Katılıyorum fakat konu sahibi dilerse "ofis" laptopları versiyonunu da yapabilir. Bu yüzden böyle bir kapı eşiği bırakılmış diye tahmin ediyorum.

Genel yorumum, konunun yapılmış olmak için yapıldığı kanaatinde olur. Geçmişte forumda daha geniş çaplı konular gördük. Yakın dönemde daha fazla model ile birlikte de bekliyoruz; kim bilir, belki birisine benim de parmağım dokunur.

Diyeceklerim bu kadardır, konu sahibinin eline sağlık.
Fikirleriniz için teşekkürler, saygı duyuyorum.

Lakin, konunun yapılmış olması için yapıldığı kısmına katıldığımı söyleyemeyeceğim zira daha geniş çaplı versiyonlarını görmek istiyorsanız profil kısmından makaleler sekmesine bir göz atınız, ki yüzlerce insana bu forumda bilgisayar aldırdık.

Bundan ziyade, 3 marka ile sınırlı kalındığını söylüyorsunuz, pekala fakat ne önerecektiniz? Abra mı, V15 mi, Thin mi, Cyborg mu, Katana mı, Crosshair mi, Victus mu, Omen 16 mı? Değişik bir konu fikrinizden ziyade değişik bir bakış açısı olmuş, ki en değişik olan kısım da ''Lenovo Alınmaz'' mantığınız olmuş. Bu arada zaten kimse TUF varken X5T alsın demiyor.

Rutin, ofis kullanımlarına yönelik modeller için bir liste planım vardı bu arada doğrusunuz, belki başka zamanlarda.

Sevgiler.

@mortem.dll bulunamadı,

Önerecek aslında yeterince model var. Acer Predator, MSI Vector, Lenovo Legion gibi modeller var. "Hani Lenovo alınmazdı?" diyebilirsiniz; bu durum modelden modele değişir. HP tarafında da Victus ve Omen alınmazken Omen MAX cihazlar alınabilir.

Katılırsınız, katılmazsınız; ona bir şey diyemem. Bana fikrim soruldu ve buna sivri bir dille cevap verdim. "Bilgisayar aldırmadınız" diye bir iddiada bulunmadım zaten; oradaki olay önerilerin kısıtlı olmasıydı. BDH Bilişim ile birçok insan problem yaşadı, Şikayetvar üzerinden okuyabilirsiniz. Buna forumda da çok örnek var; birisinin servise giden SSD'sini değiştirmişlerdi. Değişik bir firma.

Son birkaç şey deyip bitireceğim. Normalde daha düşük bütçelerde "Keşke daha fazla model olsa," diye düşündüğüm oluyordu ancak konudaki fiyat aralığı çok geniş. Birçok model bulunabiliyor. Saymadığım, "overpriced" olarak görebileceğiniz ASUS ROG Zephyrus modelleri falan var daha.

Diğer rehberi de bekliyoruz. O konunun doğal olarak biraz daha geniş çaplı olacağını tahmin ediyorum.

Sağlıcakla kalın.

@mortem.dll bulunamadı,

Önerecek aslında yeterince model var. Acer Predator, MSI Vector, Lenovo Legion gibi modeller var. "Hani Lenovo alınmazdı?" diyebilirsiniz; bu durum modelden modele değişir. HP tarafında da Victus ve Omen alınmazken Omen MAX cihazlar alınabilir.

Katılırsınız, katılmazsınız; ona bir şey diyemem. Bana fikrim soruldu ve buna sivri bir dille cevap verdim. "Bilgisayar aldırmadınız" diye bir iddiada bulunmadım zaten; oradaki olay önerilerin kısıtlı olmasıydı. BDH Bilişim ile birçok insan problem yaşadı, Şikayetvar üzerinden okuyabilirsiniz. Buna forumda da çok örnek var; birisinin servise giden SSD'sini değiştirmişlerdi. Değişik bir firma.

Son birkaç şey deyip bitireceğim. Normalde daha düşük bütçelerde "Keşke daha fazla model olsa," diye düşündüğüm oluyordu ancak konudaki fiyat aralığı çok geniş. Birçok model bulunabiliyor. Saymadığım, "overpriced" olarak görebileceğiniz ASUS ROG Zephyrus modelleri falan var daha.

Diğer rehberi de bekliyoruz. O konunun doğal olarak biraz daha geniş çaplı olacağını tahmin ediyorum.

Sağlıcakla kalın.
Elbette var, haklısınız. Helios, Vector, Legion, Legion Pro, liste uzuyor. Fakat burada biraz kullanıcı, alıcı cebini düşünmenin daha sağlıklı olacağı kanısındayım ben. Mesela 5070 kartlı Legion'lar 95K dolaylarında. Evet gerçekten başarılı modeller fakat bu kas gücünü 70K dolaylarında bulabiliyorsam neden çok para vereyim ki? Elbette bakış açıları değişebilir.

Şikayetler kısmında ise her marka ile problem yaşanabiliyor, elektronik kısmı biraz da şans işi.

Her anlamda daha iyi bir laptop. Hele parça ve entegre baskısı rakipsiz. Panel, touchpad, speaker, menteşe, klavye, gövde, iç dizayn adına ne dersen. Yazılımı daha stabil ve çipseti çok daha verimli tekli çekirdek skorlarında standartı belirliyor. Ekran süresini konuşmaya bile gerek yok. Zaten hem donanımı hem yazılımı tasarlayan/yapan bir firma. Tam bir mobil cihaz.

Yazılım işiyle uğraşan, grafik/render/blender işleriyle uğraşan tüm arkadaşlarım bu cihazı kullanıyor. Yazılımcı adam hafifliğini ve batarya süresini övüyor, öteki de yaptığı işe bilgisayarın verdiği tepkiye. Ama sektör bu ikisinin üzerinden ne yazık ki dönmüyor. Bugün çok rahat şekilde eleştirdiğiniz Windows bence birçok şeyin ilk adımını atmış ve birçok çeşitli(yazılımlar, lisanslar, sunucular, vs.) Alanda çalışma gerçekleştirmiş bir firma. Dolayısıyla kendi yazılımına uygun şekilde bir işlemci geliştirmesinin argesini de karşılasın bir zahmet, pahalılık karşısında.
Dipnot: Single/Multi Core hesabıyla bakarsak X yazılım birine, y yazılım ötekine gereksinim duyuyor olabilir. Bu konuda standardı değil kuralı bile koysanız X yazılım desteği yoksa ya da X yazılım Single değil multi istediği sürece pek hükmü olmayacaktır.
Ben yine de cihazımın her içeriğini mıncırıp, bir sorun yaşadığımda kendim aksiyon almak istiyorum. Sizin 3 dakikada export edeceğiniz Blender datasını ben 15 dakikada etsem de olur. Sonuçta dakikaların aşırı önemli olduğu, milimetrik hesap yapılan bir sektörde (bir savunma sanayi değilim, atomu da parçalamıyorum) çalışmıyorum yani.
Tartışma amaçlı değil bu kadar fan olanı, holigan olanı görünce yorum yapmak istedim.

Neden şirketim üzerinden yürüteyim ki elbette onlarla yürüttüm yerinde bakım işi de vardı ama Çin'den 15 gün parça bekleyince o işin bir mevzusu kalmıyor.

Windows belası da birkaç kez patlattı beni o Alienware zamanları. Bilgisayarı bir açıyorum entegre grafik sürücüsü patlamış, araştırmamla buluyorum ki zaten güncel AMD yerleşik grafik sürücüsünü Windows Update bir sefer daha eski sürümü üzerine yazmak sureti ile güncellemeye çalışmış.

Platform ve markalar hakkında söylediklerimin bazılarıdan Thinkpad'in bazı serilerini tenzih ediyorum. O adamlar işini iyi yapıyorlar. Yine MacBook ile takaslamam ama Windows tarafında iyiler. Lenovo değil, sadece Thinkpad.

~ Benim tüm parçalarım Amerika üzerinden geldi, benim çalıştığım da bdh.

~ Bu bahsettiğiniz sürücü durumu yeni gelişen bir durum değil mi? Geçenlerde haber/blog kısmında yayınladılar.
Ben bu kısımda genelde mesela NVIDIA'nın sitesinden bile daha güncel sürücü indirdiğini deneyimlemiş biriyim her seferinde.
Ama zaten yazılım kullanıyorsanız, danışman tutamadığınız senaryoda yazılımın forumlarında size kullanmanız gereken sürücü versiyonuna kadar söyleniyor. X versiyon yazılımımı X sürümünü y sürümüne çevirmediğim sürece, Update kapatıyorum. E zaten bunu yapmam da gerekiyor.

~ Benim de tecrübem Thinkpad modellerde olumsuz :) Neyse herkes işine geleni kullansın, di'mi ? :)

Değişik bir konu diyerek başlayayım. 50.000 TL'den 100.000 TL'ye kadar geniş bir açıklığımız var ancak sadece 3 marka ile sınırlı kalınmış. Önerilen markalardan birisi de Lenovo zaten, o da ayrı düşündürüyor. Bdh bilişim'in teknik servisliğini yaptığı bir markayı nasıl önerebilirsiniz?

Hocam;
Hız isteyen birinin Lambo, güvenirlik peşinde koşan birinin Volvo marka tercih etmesi, bilindik bir müşteri hareketidir. Bir işletme uzun yıllar boyu kârlı olmadıkça evrensel bazda yükselemez, yükselse de bu tempoyu devam ettiremez. Kârlı olabilmesi için de hitap ettiği kesime bir değer yaratması gerekir. Sizce öyle değil mi?
Özellikle Lenovo özelinde her yazınızı gördüğümde kendi kendime dediğimi yazmak istedim. Ne oldu da bu kadar kindar olabildiniz acaba? 150 bin bandında ürünümün anakartı değişecek diye yolladığım servis, anakartı takmadan laptop ile birlikte bana geri yolladı. Ben bile bu kadar kin beslemiyorum firmaya :)) çok büyük firmalar da hata yapabilir, servisi yenidir, personeli yenidir, işleri çok ve yoğundur, personelin sorunu vardır. Vardır da vardır, ihtimal olunca istendiği kadar arttırılabilir sonuçta.

Game Garaj son yıllarda popülerleşen bir marka. Tongfang üretim cihazları var. X5t, X7t, r9t (bazı modelleri) diye gidiyor. Eskiden yaptıkları slayer 3 kasalarda Clevo, slayer 4 kasalarda MSI sword kasa kullandılar. Şimdi de hem MSI Vector hem de daha demin anlattığım gibi Tongfang üretim cihazlara sahipler. Servis ağı, ağır yükü kaldıramasa bile bdh bilişim gibi şirketlerden kesinlikle daha iyi. (dipnot: Bdh bilişim; Lenovo, HP ve Dell resmi teknik servisi.) Önerebilir miyim? Kesinlikle evet. Alınır mı? Kesinlikle evet. Ancak, burada da soru işaretlerimiz var. Aynı bütçede ASUS TUF F16 gibi cihazlar varken ben X5T'yi almazdım. F16 kasalar, bütçedeki rakiplerine göre aşırı bir soğutma farkı atıyorlar.

Game Garaj'ın popüler olmasını ben bizim ekonomik koşullarınıza bağlıyorum. Çünkü ülkemizde birleştirip, marka basmak ile olunan marka sadece yerel bir marka oluyor bence. Bir diğer yine emsal markaya bakıyorum. Müşteri mağdur, bir sosyal medyada firma sahibini etiketleyerek çözdürebiliyor işini. Türk usulü tam olarak :) kurumsallaşmak bu değil ki? Övdüğünüz markanın, övülme şekli efendime söyleyeyim başka bir markanın yolunu kopya etmek. ARGE yok, fizibilite yok, çalışma yok. Ha öte yandan ülke ekonomik şartlarına karşı bir aşı mıdır? Evet kesinlikle aşıdır ve çözümdür. Servis ağı taşımaz da demişsiniz. Yani genel anlamda baktığımızda; bir ürün tasarlanmamış, bir üretim yapılmamış, bir müşteri hizmeti ağı düzgün ve yeterli şekilde kurulmamış diye giden siz tarafından arttırılan bu maddelerin tamamı zaten kaliteyi göstermiyor mu? :) Şu an bir Samsung teknik servisi açmak isteseniz ismine ayrı, servisine ayrı milyonlar ödemeniz gerekir. Çalışanın mevcut bilgisi, çalışanın teknik servis kültürünün geliştirilmesi, çalışanın sürekli eğitimlere gönderilmesi, alanda anti-statik bilekli çözümler, anti-statik kıyafetler gibi birçok sürecin hangisi net şekilde ilerliyor acaba bahsettiğiniz markada? Bence bunların hiçbirinde bilgi sahibi değilsiniz. Kaldı ki işin sonunda veya finalinde yine de gidip TUF'a bağlamışsınız durumu. Yine global bir marka yani. Bazen diyorum ki bu üstat aslında bir gg çalışanı ama rakiplere baktığında sadece TUF'u rakip görüyor.

Tartışma (olumsuz, kavga) amacı taşımıyor, tartışma (konuşma, anlaşma) mahiyetinde bir yazıdır. Kırılmayın, gücenmeyin.

Son düzenleme: