Bütçe
50.000-60.000 TL

Hornet97

Çalışkan
Merhaba, iyi günler arkadaşlar. 50 bin lira civarında bir laptop aramaktayım. Ana kullanım amacı oyun olacak ancak aile bireyleri tarafından dizi, film, internette takılma gibi basit günlük işler için de kullanılacak. 5060'dan daha yukarıya çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum çünkü halihazırda 2K oyun için güzel bir masaüstü sistemim zaten var. Pek çok konu baktım ASUS TUF, MSI Cyborg katana, Lenovo vs hepsi için de kötü yorum yapanlar var aklım çok karıştı. Neler önerirsiniz sizin düşünceleriniz neler? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, iyi günler arkadaşlar. 50 bin lira civarında bir laptop aramaktayım. Ana kullanım amacı oyun olacak ancak aile bireyleri tarafından dizi, film, internette takılma gibi basit günlük işler için de kullanılacak. 5060'dan daha yukarıya çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum çünkü halihazırda 2K oyun için güzel bir masaüstü sistemim zaten var. Pek çok konu baktım ASUS TUF, MSI cyborg katana, Lenovo vs hepsi için de kötü yorum yapanlar var aklım çok karıştı. Neler önerirsiniz sizin düşünceleriniz neler? Teşekkürler.

Selam, ASUS TUF F16 serisi bütçenizdeki en iyi seri. MSI Cyborg, Katana, Thin kasalar berbat. Alanlar da markaya aldanıp alıyorlar zaten. Lenovo'yu da ben önermiyorum, teknik servisleri bdh bilişim ve geçmişteki kronik sorunlar hakkında konuşmadan yeni seri çıkarttılar. Büyük eksi benim için. GameGaraj laptoplar da iyidir, Tongfang kasaya sahipler.

Selam, ASUS TUF F16 serisi bütçenizdeki en iyi seri. MSI cyborg, katana, Thin kasalar berbat. Alanlar da markaya aldanıp alıyorlar zaten. Lenovo'yu da ben önermiyorum, teknik servisleri bdh bilişim ve geçmişteki kronik sorunlar hakkında konuşmadan yeni seri çıkarttılar. Büyük eksi benim için. GameGaraj laptoplar da iyidir, Tongfang kasaya sahipler.

Teşekkürler sağ olun. GameGaraj RAM 32 GB SSD 1TB olması çok iyi ancak 5050. ASUS TUF güzelmiş satıcı ve gönderici Amazon olması da çok iyi yaşanabilecek problemler sonrasında iade süreçleri çok kolay oluyor Amazon'da. SSD 1 TB olsaymış keşke. 5050 ile 5060 arasında 5-6 bin lira kadar fark var. 5060'lı olan daha mantıklı sanki

Teşekkürler sağ olun. GameGaraj RAM 32 GB SSD 1TB olması çok iyi ancak 5050. ASUS TUF güzelmiş satıcı ve gönderici Amazon olması da çok iyi yaşanabilecek problemler sonrasında iade süreçleri çok kolay oluyor Amazon'da. SSD 1 TB olsaymış keşke. 5050 ile 5060 arasında 5-6 bin lira kadar fark var. 5060'lı olan daha mantıklı sanki.

İki GPU'da 8 GB VRAM'e sahip. Tercih tamamen sizin. Başka sorunuz olursa, bekliyorum.

İki GPU'da 8 GB VRAM'e sahip. Tercih tamamen sizin. Başka sorunuz olursa, bekliyorum.
Hocam biri i7-14650HX-RTX5050 55400TL. Diğeri i5-13450HX-RTX5060 60000TL. Diğer parçalar genel olarak aynı gibi. Genel pencerede baktığımızda sizce hangisi daha mantıklı bir tercih olur

Merhaba, iyi günler arkadaşlar. 50 bin lira civarında bir laptop aramaktayım. Ana kullanım amacı oyun olacak ancak aile bireyleri tarafından dizi, film, internette takılma gibi basit günlük işler için de kullanılacak. 5060'dan daha yukarıya çıkmaya gerek yok diye düşünüyorum çünkü halihazırda 2K oyun için güzel bir masaüstü sistemim zaten var. Pek çok konu baktım ASUS TUF, MSI Cyborg katana, Lenovo vs hepsi için de kötü yorum yapanlar var aklım çok karıştı. Neler önerirsiniz sizin düşünceleriniz neler? Teşekkürler.

Teşekkürler hocam. Bu cyborglar çok güzel gibi duruyordu ama pek çok konuda baktım. Ekrana hava üflemesi, ekran sararması. Ekran kartı watt düşük oluşu vs pek çok şeyden şikayetçiler. Cyborgdan biraz uzaklaşmıştım o yüzden.

Teşekkürler hocam. Bu cyborglar çok güzel gibi duruyordu ama pek çok konuda baktım. Ekrana hava üflemesi, ekran sararması. Ekran kartı watt düşük oluşu vs pek çok şeyden şikayetçiler. Cyborgdan biraz uzaklaşmıştım o yüzden.

Aktif olarak kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Ekrana hava üflemesi diye bir şey yok ekran sararması diye bir şey yok. Bir tek ekran kartı watt değeri düşük. Fakat 5000 serisi ekran kartları aşırı verimli ve yapay zeka sayesinde çok güçlü. Bu arada ekran kartı watt değeri 55 watt fakat diğer 80 watt lardan aman aman bir farkı yok. Cyberpunk'ta Full ayarlarda DLSS açıkken 170 FPS alıyorum ve bunun i513420Hlı versiyonunda.