Bütçe
50.000-60.000 TL
LineageOS olması zorunlu değil. İyi çalışan, düzenli güncelleme alan ve Basic ıntegrity'den geçmesi yeterli.

Yeni nesilde neredeyse bütün firmalar telefonların Bootloader'ları kilitlemeye başladı işin biraz zor. Aslında nothing gibi cihazlarda Custom'a da çok gerek yok. Bence her ne kadar genel tasarımı sıra dışı olacağım derken itici olmuş gibi görünse de Pixel'den sonra Android'i en düzgün taşıyan markalardan biri olabilir. Kasa tasarımını beğenmediysen de aslında bir kılıfa bakar o iş. Pixel cihazlar çok iyi ama TR'de yoklar.

Yeni nesilde neredeyse bütün firmalar telefonların Bootloader'ları kilitlemeye başladı işin biraz zor. Aslında nothing gibi cihazlarda Custom'a da çok gerek yok. Bence her ne kadar genel tasarımı sıra dışı olacağım derken itici olmuş gibi görünse de Pixel'den sonra Android'i en düzgün taşıyan markalardan biri olabilir. Kasa tasarımını beğenmediysen de aslında bir kılıfa bakar o iş. Pixel cihazlar çok iyi ama TR'de yoklar.

Hocam 15T nasıl peki? Aralarındaki farklar nedir? Ben daha çok şeffaf kılıf kullandığım için o zor olacak gibi :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 15t nasıl peki? Aralarındaki farklar nedir? Ben daha çok şeffaf kılıf kullandığım için o zor olacak gibi :D.

MediaTek var şansına küs. Xiaomi'de zaten Bootloader'ı açmak için çekiliş gibi aylarca uğraşıyorsun üstüne bir de yeni nesil MediaTek'ler için adamakıllı Custom ROM yok hatta senin dediğin model için twrp bile çıktığından şüpheliyim. Eski kullandığım telefonum ufak bir kaza sonucu katlanan telefona dönüştüğü için 13T'ye geçtim ve ufak bir süre crDroid kullanamadım diye kafayı yeme sürecim oldu ama sonra yukarıdaki maymun gibi düşünmeye başladım ve alıştım. Xiaomi telefonlar senin düşüncenin tam zıddı yani, özellikle t serisi. HyperOS var iyi eyvallah ama özel Launcher kurarsan navigation Bar'ı bile kullanmana izin vermiyor gerisini sen düşün :D

He performans olarak memnunum bu arada, 15t de üzmez. Ben kendi cihazımda Mali olmasına rağmen birçok emülatörü oynadım.

@erdym @Aakons, Custom ROM kullanasım gelmişti ilk defa. Sağlık olsun :). Peki ne önerirsiniz? Aslında bütçeyi daha düşüğe çekmek istiyorum 35.000-40.000 TL gibi. Bataryası ve kamerası iyi olan bir model ne önerirsiniz?

Genel ilk bütçene göre gideceğim.
Kompakt model istersen Vivo X200 FE.
AOSP arayüz istersen nothing 3 ya da 4a serisi.
Kamera için 15T Pro.
Batarya için OnePlus 15R
Yani burada kamera çok önemli değilse OnePlus 15R bakılabilinir.

Genel ilk bütçene göre gideceğim.
Kompakt model istersen Vivo X200 FE.
AOSP arayüz istersen nothing 3 ya da 4A serisi.
Kamera için 15T Pro.
Batarya için OnePlus 15R
Yani burada kamera çok önemli değilse OnePlus 15R bakılabilinir.

X200 FE bayağı öneriliyor gibi. 15T Pro ve X200 FE'nin arasında kaldım aslında. Sadece bataryanın ve kamerasının iyi olmasını istiyorum. Bir de ekranı güzel olursa tadından yenmez.

X200 FE bayağı öneriliyor gibi. 15t Pro ve X200 FE'nin arasında kaldım. Aslında. Sadece bataryanın ve kamerasının iyi olmasını istiyorum. Bir de ekranı güzel olursa tadından yenmez.

Açıkçası bol bloatlı arayüze sahip bir telefon almazdım.
Bir de X200 FE boyutuna rağmen S26 Ultra'dan daha büyük bataryaya sahip.
Kamera olarak da zeiss iş birliği ile üzeceğini düşünmüyorum.
Bu yüzden 15t Pro yerine X200 FE alırdım. Ayrıca 15t Pro çok kalın ve ağır. Telefon değil tuğla mübarek.
@23783, Şundan da bahsetmeden geçmeyeyim,15T Pro çip ve kamera anlamında daha iyi ama geri kalanlarda şahsi olarak Vivo'yu seçerim.
Birde FunTouchOS değil OriginOS kullanılıyor.Daha iyi OS'e sahip.