Detaylar
Kim cevapladı?Oyun için mi olacak?
witicieen
Yetkin
Evet ancak çok oyun oynamıyorum ama genelde oyun için.
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ancak çok oyun oynamıyorum ama genelde oyun için.
Render vs. yapmayacağınızı varsayarsak; B850M Force, 2x Patriot Viper Venom 6000MT/s CL30 ikilisini öneririm.
İşlemci olarak 1080p ağırlıklı FPS oyunları oynuyorsanız 7800X3D, 2-4k çözünürlükte ağırlıklı hikaye oyunları oynuyorsanız 9700X öneririm.
Bütçeyi sonuna kadar kullanmak istiyorsanız;
X870 Tachyon, 9800X3D, AX5U6400C3216G-DCLARBK.
Androidin50tonu
Yetkin
Son düzenleme:
Patriot'un tekli modülü (6000MT/s CL30) daha ucuz. Ek olarak Gaming Plus pek önerebileceğim bir model olmaz. X870 Eagle ve B850 Gaming X var.
Androidin50tonu
Yetkin
Ramlerin linkini değiştirdim zaten daha iyisini buldum. Gigabyte anakart önermiyorum. Secure boot sorunları olabiliyor. O kadar para vermişken sorunlu bir anakart olmasını istemeyiz.Patriot'un tekli modülü daha ucuz. Ek olarak Gaming Plus pek önerebileceğim bir model olmaz. X870 Eagle ve B850 Gaming X var.
Ramlerin linkini değiştirdim zaten daha iyisini buldum. Gigabyte anakart önermiyorum. Secure boot sorunları olabiliyor.
Ben de MSI'ı BIOS yazılımından kaynaklı önermiyorum.
Yenileri ayrı eskileri ayrı sorun çıkartıyor.
Mümkün mertebe Edge TI ve MPG altı kolay kolay tercih edilmemeli.
(B850, X870 ve X870E için konuşuyorum.)
Şahsen ben de MSI anakarta sahibim. (MPG X870E Carbon)
MSI'ın en düzgün serisi diyebilirim. (Godlike harici)
Ramlerin linkini değiştirdim zaten daha iyisini buldum. Gigabyte anakart önermiyorum. Secure boot sorunları olabiliyor. O kadar para vermişken sorunlu bir anakart olmasını istemeyiz.
Oyun için 64GB gereksiz. 32 bile fazlasıyla yetiyor.
Ki Kingston'dan uzak durulmalı zaten. Aşure gibi çip listesine sahipler.
NOT: En azından bu A görünüyor. Öyle bir avantajı var.
Androidin50tonu
Yetkin
Ben de MSI'ı BIOS yazılımından kaynaklı önermiyorum.
Ne gibi sorun çıkarıyorlar BIOS'da? Ben de düşük seviye bir MSI anakart kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca Secure boot sorunlu Gigabyte anakart önerip MSI'ı beğenmemek de ayrı bir olay.
Ki Kingston'dan uzak durulmalı zaten. Aşure gibi çip listesine sahipler.
Not: En azından bu a görünüyor. Öyle bir avantajı var.
Yani bu RAM'ler sistemi düzgün çalıştırmayacak mı diyorsunuz? "Aşure gibi çip listesine sahipler" bir eleştiri değil çünkü.
Son düzenleme:
Ne gibi sorun çıkarıyorlar BIOS'da? Ben de düşük seviye bir MSI anakart kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım.
Tomahawk serisi kronik düzeyde sorunlu, USB pırtlarının çalışmaması, siyah ekrana düşürmesi, SSD'leri görememesi vs.
Eski BIOS sürümlerinde genel bir siyah ekran sorunu vardı, düzeltildiyse ne âla.
Yeni sürümlerde de genel bir stabilite sorunu var. B850 ve X870 başı çekiyor bu konularda.
Yani bu RAM'ler sistemi düzgün çalıştırmayacak mı diyorsunuz? "Aşure gibi çip listesine sahipler" bir eleştiri değil çünkü.
"Aşure gibi bir çip listesine sahipler." bir eleştiri çünkü böyle olmaması lazım. KF560C36 için konuşalım; Nanya gibi çöp bir çipten Sk Hynix A/M gibi çok daha iyi çipler çıkabiliyor RAM'den. Şansınıza bağlı yani. Nanya veya Micron çıkarsa EXPO bile açamayabiliyorsunuz.
Kingston'u bu sebeple önermiyorum. Normalde marka önemli değil. Bu istisna.
A-die RAM'den M-die çıkması OC yapmıyorsanız elzem bir fark yaratmaz, ama Samsung çıkarsa bu başınızı ağrıtabilir.
Sizin attığınız RAM 32 ve 64GB olarak denenmiş, iki sonuçta da A-die çıkmış. %100 garantisi değil tabii ki. Ama diğerlerinin çıkma ihtimalini düşürüyor bu.