60 Hz bir iPhone’da çok sorun olmuyor diyeceğim ancak burada dislike’lara boğulacağım, biliyorum. Bunu görmeden anlaman mümkün değil. Bir mağazada telefonu eline al lütfen…
Bizde, varız hocam. Günlük kullanıcı için iphoneların oled 60hz paneli gayet yeterli, akıcı.

Her zaman ios daha iyi androidden kim ne derse desin.
Amiral seviyesi iphone'da, samsung'da kullandım ios siler süpürür.
2. el piyasasından zaten ortada.

Evet bu konu da kesinlikle haklısınız. 60 hz belli olmuyor bile. Deneyimlerime göre söylüyorum özelliklere göre değil. Ama OneUI 7 ile de belli olmuyor. Sonuçta bu bir teknoloji, yazılım değil.
Bunun en büyük sebebi de evet biraz klişe bir argüman ama iOS animasyonlarının son derece soft olması. Geçişler, büyüyüp küçülmeler, flulaşmalar, silinip belirmeler estetik ve yumuşak. O nedenle deneyimlenen 60 Hz, rakam olan 60 Hz’den farklı hissediliyor.

Bu arada şu anda dünyanın en iyi ekranlarını üreten markanın da Samsung olduğunu söylemek lazım. iPhone ekranları da üst seviye Samsung panel kullanıyor. Bunun da etkisi var. Renkler ve pikseller olması gerektiği gibi.

Şu an kullandığım Exynos model S21 FE. Sosyal medyada falan ısınma çok olmuyor fakat Google kullanırken arada bir fazla ısındığı oluyor. Oyunlarda yaz kış fark etmeksizin aşırı ısınıyor. Batarya performansından memnunum. Telefonu ağır olmayan oyunlar ve sosyal medya için kullanacağım. Normalde katlanır telefon almaya karar vermiştim fakat katlanır yapısı nedeniyle ateş gibi ısındığını söyleyince vazgeçtim. Z flip 5 için söylenmişti bu durum.

S23 Ultra mı alsam diye düşündüm, o da artık eskimeye başladı gibi. Asıl kriter ısınmama olduğunu unutmayarak, oyunlarda üzmeyecek telefon önerebilir misiniz? En ağır oynadığım oyun Mobile Legends.

Kamera önemli değil. Samsung olursa iyi olur, iPhone hiç kullanmadım alışabilir miyim bilmiyorum. Bütçem de 50k falan, ne kadar aşağı o kadar iyi olur. Değecek bir fark olursa biraz bütçeye ekleme yapabilirim.

Xiaomi 15, magic 7 Pro, S25 ve iPhone 16e bakabilirsiniz. Bu telefonlar asla üzmez.

Bunun en büyük sebebi de evet biraz klişe bir argüman ama iOS animasyonlarının son derece soft olması. Geçişler, büyüyüp küçülmeler, flulaşmalar, silinip belirmeler estetik ve yumuşak. O nedenle deneyimlenen 60 Hz, rakam olan 60 Hz’den farklı hissediliyor.

Bu arada şu anda dünyanın en iyi ekranlarını üreten markanın da Samsung olduğunu söylemek lazım. iPhone ekranları da üst seviye Samsung panel kullanıyor. Bunun da etkisi var. Renkler ve pikseller olması gerektiği gibi.
Bu yorumunuza kesinlikle katılıyorum.

40 bine 16e alacağınıza S24+ alın. Çok daha iyi telefon. Exynos 2400, 2100 gibi değil. Ayrıca ekran ve pil olarak da S25'e kıyasla avantajlı olursunuz.

Bunun en büyük sebebi de evet biraz klişe bir argüman ama iOS animasyonlarının son derece soft olması. Geçişler, büyüyüp küçülmeler, flulaşmalar, silinip belirmeler estetik ve yumuşak. O nedenle deneyimlenen 60 Hz, rakam olan 60 Hz'den farklı hissediliyor.

IOS'un animasyonları iyi ama 60 Hz bir yere kadar belli ediyor kendini. Açıkçası bu konunun tartısılma sebebi 50 60 bin TL'lik cihazlarda 60 Hz olması.

Hz bir birim, yenileme değeri. Bu 120'yse 120 60'sa 60. Onun 60 bunun 120'si demek saçmalık. Ayrıca hiç de dediğiniz gibi olmuyor, tek kaydırmada telefon Pro mu değil mi çat diye anlıyorum.

IOS'un animasyonları iyi ama 60 Hz bir yere kadar belli ediyor kendini. Açıkçası bu konunun tartısılma sebebi 50 60 bin TL'lik cihazlarda 60 Hz olması.
Katılıyorum ve anlıyorum ama böyle yapmışlar, ne yapalım… Bu konuda daha fazla diretmeyecekler gibi duruyor sonraki modellerde umarım ki. Sonuç olarak pek çok insan batarya tasarrufu için bile ekranını 60 Hz’e çekiyor ama keşke 120 olsaydı da 60’a çekebilme seçeneğimiz olsaydı baz modellerde, o da bir şeydir. Ama Apple’ın bazı konularda inadı var, bu ekran yenileme hızı konusu da o inatlaşmalardan biri oldu. 😅