Bütçe
50.000 TL
İlk attığınız sistemde 7600 işlemci 400TL civarı daha ucuz görünüyor. O yüzden ekledim. Ayrıca sizin attığınız sistemde 32 GB'mış sonradan fark ettim.

9070XT ve 5070 konusuna gelirsek 9070XT saf kas gücünde bariz olarak daha önde fakat iş DLSS ve MFG'ye geldiğinde 5070 fark atıyor. Artık burası size kalmış bir şey.

FSR redstone geliyor hocam DLSS 3.5 VE DLSS 4 arasında olacak. Hem VRAM hem uzun ömürlülük bakımından RX 9070 XT zaten 5070'den bana göre çok daha üstün bir kart.

FSR 4 artık DLSS ile neredeyse eşit seviyede. Yani DLSS ve FG konusunda 9070 XT'nin geride kaldığı yok.
Görüntü kalitesi farkı var hala. AMD ne kadar yakalamış görünsede DLSS 3'deki gibi arka plan bulanıklığını hala yaşıyor. Kısacası ben buna eşit seviyede diyemem. İncelemelerde veya kullanımda dikkat ederseniz, örneğin Hogwarts Legacy'de kullanıldığı zaman çimenlerde bir bulanıklık oluşuyor.

Görüntü kalitesi farkı var hala. AMD ne kadar yakalamış görünsede DLSS 3'deki gibi arka plan bulanıklığını hala yaşıyor. Kısacası ben buna eşit seviyede diyemem. İncelemelerde veya kullanımda dikkat ederseniz, örneğin Hogwarts Legacy'de kullanıldığı zaman çimenlerde bir bulanıklık oluşuyor.
Geçen bir video gördüm, DLSS 4 ile FSR 4'ü kıyaslıyordu. DLSS'de bulanıklık vardı.

Cevapladığınız yazıda dediğim gibi kullanım yerine göre bu artık kullanıcıya kalmış bir şey. Gelicek güncellemeleri düşünürsek 9070xt daha mantıklı doğru fakat AMD için önümüzde az-çok hala bir yol var.

Geçen bir video gördüm, DLSS 4 ile FSR 4'ü kıyaslıyordu. DLSS'de bulanıklık vardı.
Lİnk atar mısınız varsa. Merak ettim. Çünkü izlediğim 1 ton videoya ve canlı kendi deneyimlerime göre tam tersi. Evet FPS'ler birbirine yakın fakat kalitede Nvidia hala önde.

Büyüteçle bakarsanız DLSS'de de bulanıklıklar olur. Ayrıca Hogwarts Legacy'de kullanılınca sorun olması oyuna adapte edilişi ile alakalı ve oyuna adapte eden firma oyunu yapan firma. AMD ile alakası yok yani.

Benim amacım oyun oynamak, ve isteğim uzun ömürlü olması. GTX 1650 sistemde 5 yıl idare etmiştim, bu sistemde herhalde en az 10 yıl idare ederim.

Büyüteçle bakarsanız DLSS'de de bulanıklıklar olur. Ayrıca Hogwarts Legacy'de kullanılınca sorun olması oyuna adapte edilişi ile alakalı ve oyuna adapte eden firma oyunu yapan firma. AMD ile alakası yok yani.
Hocam Hogwarts Legacy bir örnek ki sorunlar sadece oyunu yapan şirkete bağlı bir şey değildir. Ayrıca ben DLSS'in dümdüz orijinal bir görüntü sunduğunu söylemedim. AMD ile kıyaslandığında daha net, daha da açmak gerekirse daha kararlı bir görüntü sunduğunu söyledim ve bu dediğimde arkasındayım.

Ayrıca ben DLSS'in dümdüz orijinal bir görüntü sunduğunu söylemedim. AMD ile kıyaslandığında daha net, daha da açmak gerekirse daha kararlı bir görüntü sunduğunu söyledim ve bu dediğimde arkasındayım.
Sanırım beni anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Ben zaten DLSS ile FSR 4 neredeyse eşit dedim. Eşit demedim. DLSS daha iyi ama aradaki fark çok az dedim. Büyüteçle bakmadığınız sürece fark edemezsiniz dedim.