Bütçe
50000 TL

ExtremeZer0

Gelişen
Arkadaşlar merhaba. Elimde güncel böyle bir sistemim var:
  • R5 5600X.
  • B450M S2H.
  • 16 GB DDR4 Patriot RAM.
  • GTX 1060 6 GB (değişilecek)

Güncellemek istiyorum. Bunu satıp sıfırdan sistem kurmak mı mantıklı olur yoksa ekran kartını değişmek mi?

Bu kasayı sattığımı varsayarsam, almam gerekenler işlemci, RAM, anakart, ekran kartı.

Sıfırdan ise kasaya maksimum 40-50k arası ayırmak istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD almayacağım var. Sıvı soğutucum var ID-Cooling FrostFlow240. bu ürünlerim elverişli olduğu için hazır sistemlere girişmek istemiyorum. Eskisi gibi parça parça almak mantıklı mı?

Raijintek PAEAN C7 Kasa
Gigabyte B650 Gaming X AX V2 Anakart
Lexar Ares RGB 2x16GB CL30

17bin bunlar yapıyor. Geri kalanı için nasıl bir yol izlemek gerekir?
Bu parçalara bu kadar para vermeye gerek yok.

Güç kaynağın varsa 750 watt ve üstü idare eder çok eski değilse.

Bu parçalar 25 civarı yapıyor. SSD + Sıvı soğutman var mış zaten. Güç kaynağını bilmiyorum. Eğer güç kaynağın 750 watt ve üzeriyse güç kaynağını çıkartıp aradan 9070 falan bakabilirsin.

Son düzenleme:
High Power Element-DD GD 750W 80+ Bronze 62.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
Bence o kadar para vermeye gerek yok, bu PSU da olabilir. Bu gün kargodan geldi elime aldım 2 kilo ağırlığında, fena görünmüyor. Tayvanlı bi marka. Tek pişmanlığım ekran kartını XT sürümü almamak ve işlemciyi 7500F seçmek bu sebeple 15k daha harcamadığım için %30 performans kaybettim yani 100 FPS alan birisi benden +30 FPS fazla alcak 200 FPS alan birisi ise +60 FPS fazladan alacak. 60k harcamışım zaten 15k bana koymazdı, ekran kartından kurtarma şansımız yok ama ileride işlemciyi upgrade ederiz diyelim. İyice araştırın birkaç konu açın sorun soruşturun ilk tavsiyeye direk atlayıp benim gibi sipariş vermeyin xD
Bu parçalara bu kadar para vermeye gerek yok.

Güç kaynağın varsa 750 watt ve üstü idare eder çok eski değilse.

Bu parçalar 25 civarı yapıyor. SSD + Sıvı soğutman var mış zaten. Güç kaynağını bilmiyorum. Eğer güç kaynağın 750 watt ve üzeriyse güç kaynağını çıkartıp aradan 9070 falan bakabilirsin.

High Power Element-DD GD 750W 80+ Bronze 62.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
Bence o kadar para vermeye gerek yok, bu PSU da olabilir. Bugün kargodan geldi elime aldım 2 kilo ağırlığında, fena görünmüyor. Tayvan'lı bir marka. Tek pişmanlığım ekran kartını XT sürümü almamak ve işlemciyi 7500F seçmek bu sebeple 15k daha harcamadığım için %30 performans kaybettim yani 100 FPS alan birisi benden +30 FPS fazla alacak 200 FPS alan birisi ise +60 FPS fazladan alacak. 60k harcamışım zaten 15k bana koymazdı, ekran kartından kurtarma şansımız yok ama ileride işlemciyi upgrade ederiz diyelim. İyice araştırın birkaç konu açın sorun soruşturun ilk tavsiyeye direk atlayıp benim gibi sipariş vermeyin xD

15 bin daha harcamadığım dediğin para ile 7800X3D alınıyor zaten o parayı 7500F parasının üstüne eklersen 9800X3D alabiliyosun. 15 bin TL öyle dediğin gibi çocuk parası değil herkes için.

15 bin daha harcamadığım dediğin para ile 7800X3D alınıyor zaten o parayı 7500F parasının üstüne eklersen 9800X3D alabiliyosun. 15 bin TL öyle dediğin gibi çocuk parası değil herkes için.
15k 3 haftalık ücret, göze alınır mı? Bir kısım için alınabilir ama ben monitörü falan da dahil ettim 65k harcamış oldum sonuç olarak işimi görür en kötü 144 FPS'e sabitlerim. Keşke bir gün geç sipariş edip hangi parça kaç FPS arttırıyor baksaydım cumartesi hepsi gelir diye acele ettimi elimde patladı, dosthane bir öneri olarak, araştırılmasını öneririm bol bol. Aslında pişman olunacak bir şey yok dediğiniz gibi o bunun üstü o onun üstü derken FPS artıyor sürekli zaten, o noktada önemli olan upgrade'e açık bir sistem sahibi olmak.