Bütçe
50000 TL
15k 3 haftalık ücret, göze alınır mı? Bir kısım için alınabilir ama ben monitörü falan da dahil ettim 65k harcamış oldum sonuç olarak işimi görür en kötü 144 FPS'e sabitlerim. Keşke bir gün geç sipariş edip hangi parça kaç FPS arttırıyor baksaydım cumartesi hepsi gelir diye acele ettimi elimde patladı, dosthane bir öneri olarak, araştırılmasını öneririm bol bol. Aslında pişman olunacak bir şey yok dediğiniz gibi o bunun üstü o onun üstü derken FPS artıyor sürekli zaten, o noktada önemli olan upgrade'e açık bir sistem sahibi olmak.
Zaten 15K fazla verebilecek kişi onu da kasa bütçesine eklerdi. 3-5 bin bütçeyi zorlamaktan bahsetmiyoruz. 10 insandan 9 tanesi onu verebilecek kapasitede değil malesef.

Daha çok ekran kartı bazlı hikayeli oyunlar mı oynuyorsunuz Cyberpunk Witcher gibi yoksa daha çok işlemci bazlı rekabet oyunları mı Valorant CS2 gibi mi?

Bu parçalara bu kadar para vermeye gerek yok.

Güç kaynağın varsa 750 watt ve üstü idare eder çok eski değilse.

Bu parçalar 25 civarı yapıyor. SSD + Sıvı soğutman var mış zaten. Güç kaynağını bilmiyorum. Eğer güç kaynağın 750 watt ve üzeriyse güç kaynağını çıkartıp aradan 9070 falan bakabilirsin.
PSU olarak onu almak yerine direk Ponos Ultrayı alması daha mantıklı bence, kasa olarak çok daha iyi bir kasa. PSU'su muhtemelen şu anki GPU'larla sıkıntı yaşar, bununla uğraşmaya gerek yok. Elindekileri sattığı zaman muhtemelen 6-7K bütçe eline geçer en kötü, onunla beraber 57.000TL bütçesi olacak.
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-7000-sekiz-cekirdek-3-8-ghz-fiyati,247437843.html Bütçe çıkarsa da şuna bakın: https://www.akakce.com/islemci/en-u...n-iki-cekirdek-3-70-ghz-fiyati,249480040.html

PSU High Power element Smart 750W 80+ var 2016 da sıfır almıştım. Yarı modüler onu kullanmaya devam ederim gibi.

Ekran kartı olarak hiç AMD almak istemiyorum. Alınır mı? Ki?

PSU High Power element Smart 750W 80+ var 2016 da sıfır almıştım. Yarı modüler onu kullanmaya devam ederim gibi.

Evet alınır. 50k bütçede RX9070 sistemler çıkıyor. Yerinde olsam elindeki bileşenleri satıp bütçemi arttırmaya bakardım.

2K için AMD doğru seçim olur. Yazılım ve donanım sorunu yok NVIDIA gibi, upscaler(fsr 4) düzelttiler, RT performansı eskisi gibi rezalet değil.