Bütçe
40K-50K

irnflcn

Çalışkan
Merhaba. 2K QD-OLED Gigabyte'ın 500Hz FO27Q5P model monitörünü aldım. Fakat sanırım mesafeden kaynaklı olmalı ki keskinliği pek tatmin edici gelmedi. Ekran yenileme hızı gayet iyi. 5080 ile kullanıyorum. 240Hz (varsa üzeri) 4K monitör bakmalı mıyım yoksa bu monitör yeterli mi? Yani açıkçası hem dostça fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum.

PPI değeri 110. 4K 27" modellerde ise 165 civarı. Yazılar için mactype gibi uygulamaları yükledim fakat bir yerde düzelirken bir yerde uymuyor. Rtings.com sitesindeki 4K ve 2K monitör incelemelerine baktığımda yazıların 4K monitörlerde daha keskin olduğunu da gördüm. Daha önce 2K ekranlı laptop kullanıyordum ve 16" olduğu için ekran oldukça keskin görünüyor. Buna yakın bir performans olmasını beklerdim fakat boyut büyüdükçe PPI değeri düşüyormuş.

Şu an CS2 oynuyorum ve performansı gayet iyi. Fakat CS2 dışında oynadığım pek online oyun yok. Genellikle hikaye oynarım. Hz yüksek olsun 2K olsun yani iyi olsun düşüncesiyle almıştım. Bir de yine keskinlikten kaynaklı mı bilmiyorum fakat deneme amaçlı Cyberpunk'ı yükledim ve grafikleri en yükseğe aldım. Ancak yine nedense YouTube'daki gibi iyi detayları yakalayamadım. Kasa donanımı gayet iyi ancak monitör biraz tatmin etmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 41.4K'ya bunu aldım. Bence hikayeli oyun için TV almanız daha iyi. Yapay zeka, nispeten iyi hoparlör, büyük ekran, daha iyi parlaklık, akıllı işletim sistemi, uydu alıcısı, Dolby vision, Wi-Fi, Bluetooth, akıllı kumanda gibi ek özellikler sağlıyor. OLED monitörde OLED olması haricinde başka bir şey yok.
Monitör şart diyorsanız buna bakın;

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yanıt için teşekkürler. TV olarak LG G5 65" modele sahibim. Fakat topladığım kasaya bağlı iyi bir monitör olsun istiyorum. Sizin bu model (FO27Q5P) hakkındaki düşünceleriniz nedir? Önerdiğiniz 4K modeli veya farklı bir markaya ait 4K Oled modeli daha önce kullanma şansınız oldu mu? Olduysa deneyimleriniz nedir paylaşır mısınız?