Bütçe
50.000TL
Intel olan eğer sadece şu anlık performans diyorsak, 7700x den bile daha iyi olduğundan daha mantıklı.
Ama bu sistemi alan mantık gereği birkaç sene sonra işlemci yükseltecek. Ve Intel bu konuda tamamen ilerisi yok. AMD olanın ise 9800x3d gibi bir bombası var. O yüzden ne yapacağına göre kendisinin alması gereken bir karar. Ayrıca mutlaka ram'ler hangisi olursa olsun Cl34 6k olanla değişsin.

Intel olan eğer sadece şu anlık performans diyorsak, 7700Xden bile daha iyi olduğundan daha mantıklı.
Ama bu sistemi alan mantık gereği birkaç sene sonra işlemci yükseltecek. Ve Intel bu konuda tamamen ilerisi yok. AMD olanın ise 9800X3D gibi bir bombası var. O yüzden ne yapacağına göre kendisinin alması gereken bir karar. Ayrıca mutlaka RAM'ler hangisi olursa olsun CL34 6K olanla değişsin.

Hocam oyun testlerinde 14400F'in daha düşük performans verdiğini gördüm. Özellikle Valorant ve CS2 oyununda performans farkı daha belirgin oluyor.

Arkadaşlar 9070XT ekran kartı Multi-Frame Generation özelliğinin karşısında hangi teknolojiyi kullanıyor? İleride örneğin GTA 6 çıktığı zaman Multi-Frame Generation 2X hatta 4X olan 5070 daha yüksek FPS değerleri almayacak mı?

Son düzenleme:
Hocam oyun testlerinde 14400F'in daha düşük performans verdiğini gördüm. Özellikle Valorant ve CS2 oyununda performans farkı daha belirgin oluyor.

Arkadaşlar 9070XT ekran kartı frame generation özelliğinin karşısında hangi teknolojiyi kullanıyor? İleride örneğin GTA 6 çıktığı zaman frame generation 2X hatta 4X olan 5070 daha yüksek FPS değerleri almayacak mı?

AFMF2 var hocam. FSR 4 var şu anlık önümüzdeki aylarda FSR redstone özelliğide gelecek. Bana sorarsan RX 9070 XT 5070'den üstün bir kart.

AFMF2 günümüz oyunlarında kullanılıyor mu?
Hiç bilmiyorum hocam. Ama azıcık araştırdığım kadarıyla evet.
1749474694230.webp