Bütçe
50.000 TL

synoMM

Uzman
Bütçe maksimum 50.000 TL. Oyun ve mühendislik (petrol müh.) uygulamaları için kullanılacak. 2 tanesi aklıma yattı elemek için buraya yazıyorum. Kronik sorunları, teknik servis kaliteleri gibi konularda bilgi almak istiyorum.
  • 1. opsiyon: Modelin özel olarak bir kroniği yoksa buna daha yakınım ama markadan dolayı çekinceliyim.
  • 2. opsiyon: Kronik sorunları konusunda çekincelerim var.
Siz olsanız ne alırdınız? Uzun ömürlülük konusunda hangisi daha önde?

Ekran kartı önceliğiniz ise: https://www.epey.com/laptop/lenovo-loq-15arp9-83jc00f6tr.html
değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bence bana göre 50Bin TL gibi bir rakam ödeyip 5050-4060 gibi ekran kartı yerine 4070'e yönelmeli.

Bence Intel'in işlemcilerinden uzak durulmalı bir süre çünkü stabilite problemleri mevcut. Bu durumda mühendislik gibi programlarda stabilite de önemli bir faktör olduğunu düşünmekteyim.

Bütçe maksimum 50.000 TL. Oyun ve mühendislik (petrol müh.) Uygulamaları için kullanılacak. 2 tanesi aklıma yattı elemek için buraya yazıyorum. Kronik sorunları, teknik servis kaliteleri gibi konularda bilgi almak istiyorum.
  • 1. opsiyon: Modelin özel olarak bir kroniği yoksa buna daha yakınım ama markadan dolayı çekinceliyim.
  • 2. opsiyon: Kronik sorunları konusunda çekincelerim var.
Siz olsanız ne alırdınız? Uzun ömürlülük konusunda hangisi daha önde?

GameGaraj al 4060 artık alt limit gibi bir şey CPU olarak da GameGaraj daha iyi.

LOQ'larda anakart yanma sorunu var asla ama asla alınmaz.
ARP9 olan modeli AHP9 veya Intel işlemciye sahip değil önermiş olduğum model. Bahsettiğiniz sorunların bir çoğu Intel anakartlarda yada AHP9 olan modellerde mevcut. ARP9 modelleri ile ilgili sorun gözükmemekte. Genelleme yapmak kolaydır ama araştırmak zor gelir. Sende araştırabilirsin. Ben bu model hakkında herhangi bir problem duymadım. Ayrıca mevcut hali hazırda bir arkadaşım uzun süredir önerdiğim modeli kullanmakta ve cihazından memnun. Tecrübem ve bilgim dahilinde bu öneriyi yaptım. Tabii ki benim arkadaşım sorun yaşamamış olması bir başkasının yaşamayacağı anlamına gelmemektedir. Ama bu durum bütün elektronik cihazlarda geçerlidir. Yani önerdiğim cihazın kronik bir problemi olmadığını düşünmekteyim. Zaten bir problem olursa Lenovo Türkiye garanti dahilinde yardımcı olacaktır.

Arp9 olan modeli ahp9 veya Intel işlemciye sahip değil önermiş olduğum model. Bahsettiğiniz sorunların birçoğu Intel anakartlarda ya da ahp9 olan modellerde mevcut. Arp9 modelleri ile ilgili sorun gözükmemekte. Genelleme yapmak kolaydır ama araştırmak zor gelir. Sende araştırabilirsin. Ben bu model hakkında herhangi bir problem duymadım. Ayrıca mevcut halihazırda bir arkadaşım uzun süredir önerdiğim modeli kullanmakta ve cihazından memnun. Tecrübem ve bilgim dahilinde bu öneriyi yaptım. Tabii ki benim arkadaşım sorun yaşamamış olması bir başkasının yaşamayacağı anlamına gelmemektedir. Ama bu durum bütün elektronik cihazlarda geçerlidir. Yani önerdiğim cihazın kronik bir problemi olmadığını düşünmekteyim. Zaten bir problem olursa Lenovo Türkiye garanti dahilinde yardımcı olacaktır.

Yanlış görmediysem konu değişmiş arkadaşın bütçesi zaten 50k ya kadar çıktı GameGaraj almayı düşünüyordu.