Bütçe
50000
Doğrudur ama benim başıma hiç MacBook'tan dolayı bir problem denk gelmedi. Linux projelerinde her türlü Windows olsa da VM kuruyorduk, geriye kalan projelerde ise dosya transferi olsun veya program desteği problemi olsun hiç yaşamadım. Denk geldiyse de o kadar nadirdir ki aklımda kalmamış 4 senede. Arkadaş AI çalışacaksa bu seviyedeki bilgisayarlar arasında MacBook'tan iyi performans alabileceği çok fazla bilgisayar olmaz, tabii fiyat artarsa bu iş değişebilir ama çoğunlukla orada da colab kullanılıyor. Bunlara ek olarak getirdikleri bence götürdüklerinden fazla. Ekranı, pil ömrü, performansı ve taşınabilirliği bence bayağı öne çıkartıyor. Bir de mobil uygulama geliştirmede iOS için şart gibi bir şey, ben çok nadir kullanmıştım mobil uygulama geliştirmede ama yine de bir not. Tabii bunlar kişisel tecrübe senin dediğin gibi problemler yaşayanlar da olmuştur mutlaka.

Vallahi ekran olarak bu attığım Lenovo daha iyi direkt OLED ekranlı. İşlemci olarak da M4 işlemciden daha güçlü. Zaten yapay zeka projeleri ile çalışacaksa M4 Ultra veya 5090'lı laptop falan almadığı sürece neredeyse hiçbir laptopta verim alamaz.

Pil ömrü konusunda haklısınız MacBook'lar her türlü çok daha iyi cihazlar pil için.

@HmustafaM35 Ben 2 işletim sistemini de uzun süreler kullanmış birisi olarak Windows'u tercih ederdim ancak tabii ki tercih meselesi.
MacBook alacaksanız yarınki lansmanı bekleyin yeni çok ucuz bir MacBook tanıtmayı planlıyorlar, kesinlikle onu bekleyin.
Ha MacBook'la işim olmaz diyorsanız da yukarıda attığım laptop gayet güzel bir alternatif.

Vallahi ekran olarak bu attığım Lenovo daha iyi direkt OLED ekranlı. İşlemci olarak da M4 işlemciden daha güçlü. Zaten yapay zeka projeleri ile çalışacaksa M4 Ultra veya 5090'lı laptop falan almadığı sürece neredeyse hiçbir laptopta verim alamaz.

Pil ömrü konusunda haklısınız MacBook'lar her türlü çok daha iyi cihazlar pil için.

@HmustafaM35 Ben 2 işletim sistemini de uzun süreler kullanmış birisi olarak Windows'u tercih ederdim ancak tabii ki tercih meselesi.
MacBook alacaksanız yarınki lansmanı bekleyin yeni çok ucuz bir MacBook tanıtmayı planlıyorlar, kesinlikle onu bekleyin.
Ha MacBook'la işim olmaz diyorsanız da yukarıda attığım laptop gayet güzel bir alternatif.

Bana 4 yıl bilgisayar mühendisliğinde işlerimi rahatlıkla halledebileceğim bir laptop lazım. Sizin attığınız bence yeterli sadece ekran kartlı olmaması bir tereddüt ettiriyor. GameGaraj 5050 R9 7845hx laptopu da aynı fiyatta onu da düşünüyorum. Siz hangisini dersiniz?

Bana 4 yıl bilgisayar mühendisliğinde işlerimi rahatlıkla halledebileceğim bir laptop lazım. Sizin attığınız bence yeterli sadece ekran kartlı olmaması bir tereddüt ettiriyor. GameGaraj 5050 R9 7845hx laptopu da aynı fiyatta onu da düşünüyorum. Siz hangisini dersiniz?

Vallaahi bana kalsa tabii ki 5050 olanı alın.