Bütçe
50000

HmustafaM35

Çalışkan
Bilgisayar mühendisliği için laptop arıyorum. Bütçem maksimum 50.000 ama daha ucuza yeterli diyorsanız bilgisayar mühendisliği için o laptoplara da bakarım. Oyun oynamayacağım.
İşlemci ve RAM'i iyi olan laptop önerir misiniz?

Sizce MacBook veya ASUS Zenbook Vivobook gibi laptoplara da bakmalı mıyım?
Bakmalısın. Bilgisayar mühendisliğinde oyun yapma gibi alanlar hariç ekran kartına ihtiyacın yok. Bol RAM, güçlü işlemci lazım. 16GB RAM Windows için yetmez, Linux ve Mac için muhtemelen yeter.

Bilgisayar mühendisliği için laptop arıyorum. Bütçem maksimum 50.000 ama daha ucuza yeterli diyorsanız bilgisayar mühendisliği için o laptoplara da bakarım. Oyun oynamayacağım.
İşlemci ve RAM'i iyi olan laptop önerir misiniz?

Hocam yapıştır geç oyun oynamayacaksan çok memnun kalırsın.

bunun fiyatı çok uygun duruyor. teşekkür ederim bakacağım buna

Bakmalısın. Bilgisayar mühendisliğinde oyun yapma gibi alanlar hariç ekran kartına ihtiyacın yok. Bol RAM, güçlü işlemci lazım. 16GB RAM Windows için yetmez, Linux ve Mac için muhtemelen yeter.
önerebileceğiniz var mıdır acaba?

Ben okula başladığımda m1 macbook air almıştım, 4 sene çok rahat sorunsuz götürmüştü. Tavsiyem macbook olacaktır hem kolay taşınabilirliği hem performansı hem de pil ömründen dolayı.

Ben okula başladığımda M1 MacBook Air almıştım, 4 sene çok rahat sorunsuz götürmüştü. Tavsiyem MacBook olacaktır hem kolay taşınabilirliği hem performansı hem de pil ömründen dolayı.

Hocam ben de MacBook Pro M.2 Pro işlemcili modelini kullandım 2 sene, grup projelerinde o kadar problem çıkarttı ki Mac ve Windows işletim sistemi arasındaki dosya transferleri. İllallah ettim sattım bilgisayarı.

Hocam ben de MacBook Pro M.2 Pro işlemcili modelini kullandım 2 sene, grup projelerinde o kadar problem çıkarttı ki Mac ve Windows işletim sistemi arasındaki dosya transferleri. İllallah ettim sattım bilgisayarı.

Doğrudur ama benim başıma hiç MacBook'tan dolayı bir problem denk gelmedi. Linux projelerinde her türlü Windows olsa da VM kuruyorduk, geriye kalan projelerde ise dosya transferi olsun veya program desteği problemi olsun hiç yaşamadım. Denk geldiyse de o kadar nadirdir ki aklımda kalmamış 4 senede. Arkadaş AI çalışacaksa bu seviyedeki bilgisayarlar arasında MacBook'tan iyi performans alabileceği çok fazla bilgisayar olmaz, tabii fiyat artarsa bu iş değişebilir ama çoğunlukla orada da colab kullanılıyor. Bunlara ek olarak getirdikleri bence götürdüklerinden fazla. Ekranı, pil ömrü, performansı ve taşınabilirliği bence bayağı öne çıkartıyor. Bir de mobil uygulama geliştirmede iOS için şart gibi bir şey, ben çok nadir kullanmıştım mobil uygulama geliştirmede ama yine de bir not. Tabi bunlar kişisel tecrübe senin dediğin gibi problemler yaşayanlar da olmuştur mutlaka.