Bütçe
180.000 TL

TalhaYcsy

Üyecik
Öncelikle merhaba,

150 bin TL bütçem var, gerekirse 170-180 bin TL civarına çıkabilirim. Beni uzun süre götürecek bir laptop arıyorum.

Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ancak laptop piyasasına pek hâkim değilim. Bu yüzden biraz uzun ömürlü, güçlü ve sorunsuz bir cihaz arıyorum.

Neler önerirsiniz?

Oyun oynayacak mısın? Oyun oynamayacaksan ARM tabanlı, Qualcomm Snapdragon veya Apple M serisi işlemcili cihazlar önerebilirim.

Gaming laptop aramıyorsan M5 Pro veya M5 Max'li bir MacBook Pro dışında herhangi bir cihaz almanı önermiyorum, önereni de dinleme. SSD minimum 1 TB alacaksın, sakın daha az alma. (Bu CPU'da var mı, daha az SSD bilmiyorum ama varsa alma yani). RAM'i de bütçenin sınırlarında alabildiğin kadar yüksek al, madem bu kadar bütçen var, şu yeter, fazlası olmasın deme.

Gaming arıyorsan da N11 linki atılan 5090'lı Game Garaj cihazı bütçeyi 10K artırabiliyorsan alabilirsin. İyi cihazdır. 3 saatlik inceleme yayını:

Oyun oynayacak mısın? Oyun oynamayacaksan ARM tabanlı, Qualcomm Snapdragon veya Apple m serisi işlemcili cihazlar önerebilirim.

Oyun oynamayı düşünmüyorum. Blender gibi ekran kartı istecek uygulamalar stabil çalışsa ve uzun ömürlü bir cihaz olsa yeterlidir. Aslında MacBook alacaktım, en mantıklı seçenekti rahatlık olarak ancak bazı mühendislik uygulamalarını kullanma konusunda sıkıntı olabiliyormuş. Bundan dolayı vazgeçtim.

Gaming laptop aramıyorsan M5 Pro veya M5 Max'li bir MacBook Pro dışında herhangi bir cihaz almanı önermiyorum, önereni de dinleme. SSD minimum 1 TB alacaksın, sakın daha az alma. (bu CPU'da var mı, daha az SSD bilmiyorum ama varsa alma yani). RAM'i de bütçenin sınırlarında alabildiğin kadar yüksek al, madem bu kadar bütçen var, şu yeter, fazlası olmasın deme.

Gaming arıyorsan da N11 linki atılan 5090'lı Game Garaj cihazı bütçeyi 10k artırabiliyorsan alabilirsin. İyi cihazdır. 3 saatlik inceleme yayını:

Aslında MacBook alacaktım, en mantıklı seçenekti hem yıllar boyu stabil performans hem de taşınabilirlik olarak büyük kolaylık diğer laptoplara göre ancak bazı mühendislik uygulamalarını kullanma konusunda sıkıntı olabiliyormuş. Bundan dolayı vazgeçtim.

Aslında MacBook alacaktım, en mantıklı seçenekti hem yıllar boyu stabil performans hem de taşınabilirlik olarak büyük kolaylık diğer laptoplara göre ancak bazı mühendislik uygulamalarını kullanma konusunda sıkıntı olabiliyormuş. Bundan dolayı vazgeçtim.
Makine, İnşaat veya Elektrik-Elektronik bölümleri için evet yazılımından dolayı problem yaratıyor. Fakat Yazılım Müh. veya Bilgisayar Müh. bölümündeyseniz -zaten Bilgisayar Müh. diye belirtmişsiniz- gayet güzel bir tercih olacaktır.

Daha iyisi gelene kadar bu bütçede Windows tarafında bence en iyi seçenek Game Garaj Slayer5 9XL-5090 ama ben sizin yerinizde olsam M5 Pro işlemcili MacBook Pro alırdım. Çünkü Slayer gibi güçlü laptoplar genelde prize bağımlı oluyor. Pili 1-1,5 saat dayanır, cihaz ağırdır, adaptörü de muhtemelen tost makinesi kadar büyüktür. Sürekli taşımak bir süre sonra eziyet olur. MacBook Pro ise performans, pil ömrü ve taşınabilirlik açısından çok daha dengeli. Uzun yıllar kullanabileceğiniz, gerçekten mobil bir cihaz olur.