Bütçe
180.000 TL
Şöyle söyleyeyim. Bu sene bilgisayar müh. 1.sınıfa başlayacağım. İlk olarak yakın çevreme sordum ve bilgisayar mühendisliğinde sorun olmasa da ileride makine veya elektrik elektronikle yan dal vs. yaparsan bazı uygulamaların iyi çalışamadığını belirttiler. Bende ileride ne olur bilemiyorum ancak beni uzun götürmesi için bir cihaz alacağım için ve ileride böyle bir durum yaşarsam diye Mac konusunda çekingen yaklaştım. Şu anda aklımda iki seçenek kaldı. MacBook Pro 14inch M5 Pro işlemci 24 GB RAM 1TB SSD ya da ASUS ROG STRIX G18 Core Ultra9 32 GB RAM 2TB SSD 5070 Ti ekran kartı bu iki laptop arasında düşünüyorum. Ama hala rahatlık ve konfor açısından MacBook ağır basıyor. Ausuta bir de ROG Zephyrus G16 modeline denk gelmiştim STRIX G18 ile aynı fiyat ancak bunda ekran kartı 5070 ve ROG STRIX G18'e göre daha taşınabilir (Mac gibi) ancak o paraları vermeye değer mi bilmiyorum. Sizin fikriniz nedir?
Eğer aklın karışıksa, senin yerinde olsam parayı böler iki bilgisayar alırım. Biri MacBook olur. Zaten her halükarda iş görür. Baktın MacBook kullanamıyorsun, evde daha farklı projeler için kullanırsın. Yarı yarıya parayı bölsen 90.000 TL düşüyor ikisine de ki güzel sistem geliyor yine.