Şimdiden hayırlı olsun hocam. Bu fiyattaki Intel işlemcili 4070 cihazlar Erazer, MSI gibi markalarda var diye biliyorum. Onların kasası kötü ve hepten ısınma sorunlu cihazlar.
Hocam biraz aaraştırdım ama sıcaklık konusunda nasıl bu laptop.
Şimdiden hayırlı olsun hocam. Bu fiyattaki Intel işlemcili 4070 cihazlar Erazer, MSI gibi markalarda var diye biliyorum. Onların kasası kötü ve hepten ısınma sorunlu cihazlar.
Hocam okumadsınız herhalde rekabbetci oynuyorum dedim ya.
Tamamdır hocam son 2 sorum olacak.
1.Valorant CS2 de 1080p de mi 2K da mı oynamalıyım.
2.bu laptop hem gameagraj hem de Hepsiburada'da var hepsi buradadki GameGaraj'ın aynısı değil mi SSD cruial falan filan. Her şey aynıyısa GameGaraj'ı 32 GB yapıp GameGaraj'dan alacağım.
Anakartı biraz sıcak çalışıyor. Tongfang gibi barebone üreticilerin anakartları genelde sıcak çalışıyor, pek bir zararı olmaz. CPU sıcaklıkları iyi, GPU ise arada biraz sıcak olabiliyor. Genel olarak iyi.Hocam biraz aaraştırdım ama sıcaklık konusunda nasıl bu laptop.
2dk farkla kaçırmışım. Yani rekabetçi oynuyorsan 7845hx iyidir tabii guzel de indirim yapmışlar ama noname önermiyorum yazilim ve BIOS destegi olmuyor. Yoksa donanim olarak guzel. 5050 4060a göre %10 zayıf. MFG desteği olmayan oyunlarda 1600p ekranda bayılır. RDR2'de bayağı ayar kisman gerekebilir.
Anakartı biraz sıcak çalışıyor. Tongfang gibi barebone üreticilerin anakartları genelde sıcak çalışıyor, pek bir zararı olmaz. CPU sıcaklıkları iyi, GPU ise arada biraz sıcak olabiliyor. Genel olarak iyi.
O anakart 90 derecelerde bile takır takır çalışıyorsa yanma gibi durumlarla karşılaşmanız pek olağan değil kullanıcı hatası olmadığı sürece. Noname bir kasa değil, daha geçen GameGaraj MSI kasalı versiyonlarına BIOS Update güncellemesi getirmiş. Yazılım güncellemesi olarak diğer markalara göre zayıf kalsa da arada bir alıyor. Zaten Tongfang anakart ile ilgili sürücülerini yayınlıyor kendi sitesinde, en kötü orayı kurcalarsın. Noname diyenler barebone üretici piyasasından bihaber herhalde. Lenovo gibi markalarda bazı kasalarını ODM üreticilerine yaptırıyor (Compal, Wistron gibi gibi). Çoğu marka zaten Tongfang veya Clevo kasalardan yararlanıyor, noname üretici değil bunlar.Hocam noname bilemedim internetde çok sayıdsa bu marka ama 5060 5070 Ti modellerinin incelemesi var çok da noanme değil.
Hocam anakrt yanması gibi problemler gördüm sıkıntı cıkarrır mı?
O anakart 90 derecelerde bile takır takır çalışıyorsa yanma gibi durumlarla karşılaşmanız pek olağan değil kullanıcı hatası olmadığı sürece. Noname bir kasa değil, daha geçen GameGaraj MSI kasalı versiyonlarına BIOS Update güncellemesi getirmiş. Yazılım güncellemesi olarak diğer markalara göre zayıf kalsa da arada bir alıyor. Zaten Tongfang anakart ile ilgili sürücülerini yayınlıyor kendi sitesinde, en kötü orayı kurcalarsın. Noname diyenler barebone üretici piyasasından bihaber herhalde. Lenovo gibi markalarda bazı kasalarını odm üreticilerine yaptırıyor (compal, wistron gibi gibi). Çoğu marka zaten Tongfang veya Clevo kasalardan yararlanıyor, noname üretici değil bunlar.
Attığın MSI cihazı bu forumda veya diğer forumda konuştuk diye hatırlıyorum. Kendim aktif olarak kullanıyorum, yani performans olarak memnunum fakat sıcaklıklar 95 dereceleri buluyor. İşlemcisi de verimsiz.Hocam peki dediğim MSI ne dedin hem 4070 %35 daha iyi ama işlemcide biraz yatmış. Bir de bu %35 fark multi frame DLSS 4 falan kapatır mı?
Attığın MSI cihazı bu forumda veya diğer forumda konuştuk diye hatırlıyorum. Kendim aktif olarak kullanıyorum, yani performans olarak memnunum fakat sıcaklıklar 95 dereceleri buluyor. İşlemcisi de verimsiz.
Sensör sorunlu. Victus kasalardan bir süre uzak dur.Hee şu an kullandığın laptop yani önermiyorsun galiba. Onun yanında bir de by var işlemci daha iyi ekran kertı aynı daha uygun HP değer mi?