"b850m k gereksiz biraz colorfull anakartlar yeterli gelir." yorumu geldi hocam. Onu düşürüp SSD'yi arttırsam daha iyi olur benim için de. Siz ne dersiniz?

Colorful, BIOS tarafında iyi değil. Geliştirmeleri lazım.
B850M-K anakartın kendi fiyatı ne kadar pahalı bile olsa hazır sistemde uygun bir tercih.

Hocam bir de böyle 1TB bir sistem var. İndirimle 53K oluyor. Bunu tercih etsem nasıl olur sizce?
Ekran kartında 8GB VRAM mantıklı değil. RX 9060 XT 16GB daha mantıklı. RTX 5060 Ti 16 GB, 5070 12GB için bütçe arttırman lazım. Hazır sistemde bu bütçede bu ekran kartını kullanıyorlarsa bil ki diğer parçalardan kısmışlardır. Onun yerine RX 9060 XT 16GB olsun daha iyi.

SSD olarak Exceria Pro iyi fakat ekran kartını falan geçtim anakart ve RAM, özellikle RAM çöp.
Ekran kartında 8GB VRAM mantıklı değil. RX 9060 XT 16GB daha mantıklı. RTX 5060 Ti 16 GB, 5070 12GB için bütçe arttırman lazım. Hazır sistemde bu bütçede bu ekran kartını kullanıyorlarsa bil ki diğer parçalardan kısmışlardır. Onun yerine RX 9060 XT 16GB olsun daha iyi.
Ben ilk attığım sistemde kalıyorum o zaman hocalarım, bu fiyata o sistemde de bir yerden kısmak lazım. Dediğim gibi ilerde arttıracağım sanırım. İlk sistemdeki SSD modeli kötü mü peki?