Enerji verimliliği gerçekten çok önemli. Tereciye tere satmak gibi olmasın ama hocam biraz daha düşük güç için fazladan verilecek her kuruşu hak eden cihazlar. Arkadaşım klimasını eşe dosta verip sıfırı aldı, elektrik parasından 2 yıl olmadan farkı kapattı.
Arkadaşlar yanlış klimalar öneriyorsunuz, mono klima aramıyor kendisi. Multi split klima araştırıyor. Multi klimada 1 tane dış ünite, birden fazla iç ünitelere sahip olur bu modeller. Örnek resim paylaşıyorum, bilgilerinize.
Klima motoru hangi cepheye konulacak? Doğrudan güneşe maruz kalacak mı? İklimlendirilecek odaların cephesi ne? İnceleriz Forumda Adem Bey daha profesyonel şekilde yardım edebilir. Multi Split klimalar pek randımanlı olmayabiliyor. Dikkat etmek gerek.
Bence klimanın markası ve modelinde ziyade en önemli şey klimanın montajı ve montajını yapacak servis. Eğer klima vakumlama yapılmadan montaj edilirse aldığınız klima artık çöptür. Montaj'dan sonra yapılacak vakumlamanın da hiçbir faydası yoktur.
Tabii ki markası, modeli, kapasitesi, kalitesi ve performansı da önemli. Ama vakumlama yapılması en önemli şey.
Kesinlikle almadan önce alacağınız yer ile bire bir görüşün. Vakumlama yapılacağına dair teyit alın. Gerekirse yazılı beyan alın. Gelen ekipleri ise video kaydına alın.
Yoksa Türk usulu "En iyi ben bilirim, hemen klimayı takar giderim" stil montaj yaparlarsa geçmiş olsun.