Bunu tavsiye ederim; iki tane alırsınız diğerlerinin fiyatına ve yıllara meydan okuyan cihazlar yapıyorlar. Kombisini kullanmıştım parçaları da çok bulunuyor.
Bence klimanın markası ve modelinde ziyade en önemli şey klimanın montajı ve montajını yapacak servis. Eğer klima vakumlama yapılmadan montaj edilirse aldığınız klima artık çöptür. Montaj'dan sonra yapılacak vakumlamanın da hiçbir faydası yoktur.
Tabii ki markası, modeli, kapasitesi, kalitesi ve performansı da önemli. Ama vakumlama yapılması en önemli şey.
Kesinlikle almadan önce alacağınız yer ile bire bir görüşün. Vakumlama yapılacağına dair teyit alın. Gerekirse yazılı beyan alın. Gelen ekipleri ise video kaydına alın.
Yoksa Türk usulu "en iyi ben bilirim, hemen klimayı takar giderim" stil montaj yaparlarsa geçmiş olsun.
Klima Vakumu Yapılmazsa Başınıza Dert Olur, Vakum Sonradan Yapılırsa Ne olur?
Aynı fiyata Baymak 24000 BTU klima satıyor.Bütçe belirtmediğiniz için fiyatı pahalı ama ömürlük bir şey önereyim. 3.dünya savaşından sonra kullanmaya devam edersiniz.
Bosch çok beğendiğim bir marka. Annemle babam daha ben doğmadan önce Bosch buzdolabı almışlar, hâlâ sorunsuz çalışıyor![]()
Ayrıca son mesajımda söylemeyi unuttum. Elektrik bağlantısını kesinlikle yetkili bir elektrikçiye önceden yaptırılması daha güvenli olacaktır. Klimacıların bunu yapması artık suç diye biliyorum. Kaldı ki artık alçı bile çekmiyorlar.Çok güzel bir yorum, vakum yapılmalı muhakkak. Bunu unuttum söylemeyi. Yapmamak için ısrarcı olabiliyor bazı teknisyenler. Uğraşmak istemiyorlar, çok basit bir yöntemdir.
Japon mühendisliği isterseniz: https://www.toshiba-klima.com.tr/toshiba-2m-multi-split-klima-1200012000-btu/hArkadaşlar selam. Ofis olarak kullandığımız eve bir klima alma planım var. Ev kendi evim olduğu için almışken iyi bir şey almak istiyorum.
- Tek bir dış ünite çift iç üniteyi besleyecek şekilde olacak.
- Düşük güç tüketimi.
- Yatak odasına da koyacağımız için sessiz olmalı.
Ayrıca son mesajımda söylemeyi unuttum. Elektrik bağlantısını kesinlikle yetkili bir elektrikçiye önceden yaptırılması daha güvenli olacaktır. Klimacıların bunu yapması artık suç diye biliyorum. Kaldı ki artık alçı bile çekmiyorlar.
Almanya en son vize başvuruma ret verdiği için Alman malı istemiyorum.Bosch çok beğendiğim bir marka. Annemle babam daha ben doğmadan önce Bosch buzdolabı almışlar, hâlâ sorunsuz çalışıyor![]()
Hocam, Recep hocama Alarko Carrier multisplit klima uyar mı?1-2 model önerebilirim Recep bey size. Multi split klimalar, standart modellere biraz daha pahalıdır. Daikin çok kalitelidir ama fiyat performans oranı hiç yok diyebiliriz. Samsung modellerinin, dış üniteleri bir tık sesli çalışır. Ama ideal sıcaklığa ulaşınca sessiz veya windfree moduna aldığınızda hem iç ünite, hem de dış ünite gürültüsüz çalışır. Ama tabii 2 adet iç ünite kullanacaksanız, ses miktarı yine değişkenlik gösterebilir marka fark etmeksizin.