Bütçe
50.000 TL
Batarya süresini sorabilirim o halde hocam. AutoCAD vb. programlarda 5-6 saat idare eder mi? Oyun süresi isterse 3 saat olsun orası sorun değil.
Bu tarz cihazların geneli için konuşacak olursak; pil süresi bakımından çok da matah bir performans beklememek gerekiyor. Özellikle mesela attığım model HX işlemci, HX'ler epey agresif oluyor. Muhtemelen; tahminime göre 2-4 saat arası bir şey alırsınız.

AMD işlemci ve 90 Wh bataryalı ASUS TUF'lar mesela pil süresi konusunda bu verilerden daha iyi sonuçlar doğurur ama burada devreye bütçe giriyor işte.

Bu tarz cihazların geneli için konuşacak olursak; pil süresi bakımından çok da matah bir performans beklememek gerekiyor. Özellikle mesela attığım model HX işlemci, HX'ler epey agresif oluyor. Muhtemelen; tahminime göre 2-4 saat arası bir şey alırsınız.

Tamamdır hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 🙏

@Mortem, hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın.
Şu iki bilgisayarı sormak istedim:
  • Lenovo LOQ 17IRX10 83JH004STR 13.nesil Core I7 13650HX-RTX5060 8GB-16GB-512GB SSD-17.3INC
  • Lenovo LOQ 15IRX10 83JE012LTR i5-14500HX 16 GB 512 GB SSD RTX5060 15.6" Full HD Gaming Laptop

Bunlar nasıldır? Fiyatlarında alternatif modeller var mıdır?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 🙏

@Mortem, hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın.
Şu iki bilgisayarı sormak istedim:
  • Lenovo LOQ 17IRX10 83JH004STR 13.nesil Core I7 13650HX-RTX5060 8GB-16GB-512GB SSD-17.3INC
  • Lenovo LOQ 15IRX10 83JE012LTR i5-14500HX 16 GB 512 GB SSD RTX5060 15.6" Full HD Gaming Laptop

Bunlar nasıldır? Fiyatlarında alternatif modeller var mıdır?
Estağfirullah.

Bu modellerin fiyatları nedir? Ona göre değerlendirelim.

Yani değecek bir model varsa aileden falan destek alabilirim.
En azından elimin altında farklı fiyatlarda seçenekler bulunsun.
O halde bütçe aşağıdan yukarı olacak şekilde ona göre model bakalım.

60-80 arasında bu modeller düşünülebilir. Bu modeller arasında da bütçeyi dipte tutmak istiyorsak 59'luk Lenovo düşünülebilir. 70'lere çıkayım derseniz ikinci attığım Game Garaj düşünülebilir. ASUS ise alternatif olsun; bazı kişiler sadece isme bakıyor ondan mütevellit. Benim bu modeller arasında önerim Game Garaj olurdu. Ekran, işlemci, SSD ve soğutma farkları bakımından.

Çok sağolun hocam, bir sorum olursa kapınızı çalarım. 🙏