Bütçe
50.000 TL

Tinkerbell

Uzman
Merhaba, BenQ 540 Hz monitörümü satıp OLED teknolojisine sahip güncel bir OLED monitör istiyorum.

RX 9070 XT, 32 GB RAM, R7 7800X3D sistemim var.

Tercihen yüksek Hz oranlı, 2K, 4K fark etmeksizin bir ürün araştırıyorum.

OLED'ler hakkında çok bir bilgim yok. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Hangi oyunlarda kullanacaksınız? Valorant'ta o FPS'leri görürsünüz ama CS2'de görmeniz zor bilginiz olsun. D2 gibi maplerde ucundan kurtarır ama tüm maplerde göremezsiniz.

O sisteme 2K daha iyi olur. 500 Hz isterseniz bunu alabilirsiniz ben de bunu kullanıyorum:

38.000'e almıştım indirimini yakalayıp. QD-OLED 3.5 Gen bu.

Çok aydınlık bir ortamdaysanız kullanamazsınız bilginiz olsun. Glossy bu çünkü.

Hangi oyunlarda kullanacaksınız? Valorant'ta o FPS'leri görürsünüz ama CS2'de görmeniz zor bilginiz olsun. D2 gibi maplerde ucundan kurtarır ama tüm maplerde göremezsiniz.

O sisteme 2K daha iyi olur. 500 Hz isterseniz bunu alabilirsiniz ben de bunu kullanıyorum:

38.000'e almıştım indirimini yakalayıp. QD-OLED 3.5 gen bu.

Çok aydınlık bir ortamdaysanız kullanamazsınız bilginiz olsun. Glossy bu çünkü.

Ağırlıklı olarak Valorant, Warzone, Squad oynuyorum.

Monitörüm TN panel olduğu ve FHD olduğundan hikaye tabanlı oyunları oynayamıyordum.

Amacım kaliteli bir paneli olan hem rekabetçi hem hikaye tabanlı oyunlarda keyif alarak oynayacağım bir monitör.

Ağırlıklı olarak Valorant, Warzone, Squad oynuyorum.

Monitörüm TN panel olduğu ve FHD olduğundan hikaye tabanlı oyunları oynayamıyordum.

Amacım kaliteli bir paneli olan hem rekabetçi hem hikaye tabanlı oyunlarda keyif alarak oynayacağım bir monitör.

O halde rekabetçi ile hikaye karışık oynuyorsanız yerinde bir öneri yapmışım. 300 Hz ile 500 Hz arasındaki farkta belli oluyor bilginiz olsun.

Başka öneriler de gelecektir.

Eski nesil bir OLED değil yani. Glossy'de parlak oluyor. Klasik monitörlerdeki mat kaplama bunlarda yok yani. Görüntüler daha keskin ve renkler daha iyi görünüyor ancak arkadan ışık vuruyorsa ekranı göremiyorsunuz.

Kullanacağınız oda uygunsa glossy alabilirsiniz.

4K 32" alırsan metinler de pürüzsüz gözükür. Bunu şiddetle öneririm, kanalda incelemesi var:

Bütçene sığar mı bilmiyorum ama 4. nesil Tandem OLED'lere de bakabilirsin. Asus, AOC'nin üst modelleri veya GigaByte'a da bakabilirsin.

3. nesil WOLED mantıklı değil hocam. Attığım monitör 4. nesil WOLED'lerle yarışan bir model ki 4. nesil WOLED'lerde dahi can sıkıcı sorunlar oluyor.

Akşam oyun oynadığım için glosy olması benim için sorun değil tam tersine işime yarayan bir özellikmiş.

4.nesil tandem modellerinden birkaç örnek atabilir misiniz merak ettim.

AOC 500 Hz kafama çok yattı.