scevola

Çalışkan
Dostlar bugünkü İncehesap Gaming Gecesinden bu sistemi aldım toplam 51.000 TL'ye. Kasa, PSU ve işlemci soğutucu hariç her şeyden memunum. Bu üç ürün hakkinda bilgisi olan var mı?

Ve genel olarak sistem F/P olarak nasıl? Piyasayı iyi bilen arkadaşlar değerlendirebilir mi?

IMG_4886.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha uyguna GameGaraj Gravix 5A var.

Hocam gözünü seveyim yorum yapmak icin yorum yapma lutfen. Birinin anakarti ASUS birinin BIOSTAR, birinin ekran karti ASUS birinin Palit, birinin RAM'i Twinmoss birinin Patriot Viper (piyasanin en iyi F/P'si), yine SSD de ayni şekil. Yani parçalarin kalite farki muazzam.

Yani 5070 Ti olsa sistem belki alınır derdim fakat bu sistem bu paraya alınmaz. 9070XT rakibi bile olamaz.

Nasıl alinmaz acaba? :D daha ucuza kendin bile toplayamazsin bu kalitede parcalari. Mumkun degil. Sadece ASUS'un RX 9070 XT'si bile 38bin TL.

Hocam gözünü seveyim yorum yapmak icin yorum yapma lutfen. Birinin anakarti ASUS birinin BIOSTAR, birinin ekran karti ASUS birinin Palit, birinin RAM'i Twinmoss birinin Patriot Viper (piyasanin en iyi F/P'si), yine SSD de ayni şekil. Yani parçalarin kalite farki muazzam.

Nasıl alinmaz acaba? :D daha ucuza kendin bile toplayamazsin bu kalitede parcalari. Mumkun degil. Sadece ASUS'un RX 9070 XT'si bile 38bin TL.

Biz buna "kalite farkı muazzam" diyemeyiz buna "marka algısı" deriz. Parçaların özelleştirmelerine bile bakmadan gelip buraya sadece yorum yapmak için yorum yapma yazmanız gerçekten komik.

Bu kadar marka algınız varsa, Anakart kısmında +828 TL fark verip ASUS B650M-R anakarta geçersiniz. "Palit" diyerek aşağıladığınız firma, 37 yıldır grafik kartı üretiyor. Ülkemizde çok duyulmamış olması, onu kötü veya alt seviye bir marka yapmaz.

RAM konusunda da "muazzam" dediğiniz Patriot yerine G.Skill Trident Z5 Neo'yu tercih edersiniz; buna rağmen hâlâ üstteki sistemden daha uygun bir fiyata alım yapmış olursunuz. Ayrıca SSD Crucial, Twinmoss değil.

Bunları marka algısı olmayan birisi yapmadığında ufak değişimlerle, aynı gücü çok daha uygun fiyata alabiliyor. Siz buraya gerçekten “Bu kasanın eksikleri neler?” diye sormaya değil, “Ben bunu aldım, birileri kasayı övsün de egom tatmin olsun” düşüncesiyle gelmişsiniz diye düşünüyorum.

sadece asusun 9070XT si bile 38bin tl
Bu mesajdan bilgisayar konusunda bilgisiz olduğun anlaşılıyor. ASUS'un her şeyi çok iyi sanıyorsun. Çünkü bilgin yok. Al o zaman 50k'ya o sistemi, burda konu açma. Hiçbir bilgin yok, konuştukça rezil ediyorsun kendini.

Bu mesajdan bilgisayar konusunda bilgisiz olduğun anlaşılıyor. ASUS'un her şeyi çok iyi sanıyorsun. Çünkü bilgin yok. Al o zaman 50K'ya o sistemi, burada konu açma. Hiçbir bilgin yok, konuştukça rezil ediyorsun kendini.

Biz buna "kalite farkı muazzam" diyemeyiz buna "marka algısı" deriz. Parçaların özelleştirmelerine bile bakmadan gelip buraya sadece yorum yapmak için yorum yapma yazmanız gerçekten komik.

Bu kadar marka algınız varsa, Anakart kısmında +828 TL fark verip ASUS B650M-R anakarta geçersiniz. "Palit" diyerek aşağıladığınız firma, 37 yıldır grafik kartı üretiyor. Ülkemizde çok duyulmamış olması, onu kötü veya alt seviye bir marka yapmaz.

RAM konusunda da "muazzam" dediğiniz Patriot yerine G.Skill Trident Z5 Neo'yu tercih edersiniz; buna rağmen hâlâ üstteki sistemden daha uygun bir fiyata alım yapmış olursunuz. Ayrıca SSD Crucial, Twinmoss değil.

Bunları marka algısı olmayan birisi yapmadığında ufak değişimlerle, aynı gücü çok daha uygun fiyata alabiliyor. Siz buraya gerçekten “Bu kasanın eksikleri neler?” diye sormaya değil, “Ben bunu aldım, birileri kasayı övsün de egom tatmin olsun” düşüncesiyle gelmişsiniz diye düşünüyorum.

Size katilmiyorum ama fikrinize saygi duyuyorum. Fakat Crucial dediginiz SSD DRAM'li bile degil, G.Skill Trident'in RAM'in o modeli Hynix modul bile degil. Yani olay marka değil. Marka dışında direkt somut nicel kalite farklari var. Anakart konusunda ise BIOS guncellemeleri gibi bir gercek varken, aldim bitti olmadigi icin MSI ve ASUS gibi markalar dışına yönelmek istemiyorum.

Ekran kartina gelirsek ise, ben de biliyorum 30K'lik Palit'in de 45K'lik ASUS'un da ayni çipe sahip olduğunu. Fakat ikisinin arasinda bariz malzeme farklari var. Sen buna markacilik dersin ben detaycilik derim. Birinin fanlari çift tarafli birinin değil, birinin materyali plastik birinin metal. Yani olay marka değil. ASUS ve Palit karsilastirmiyoruz. Markadan bagimsiz kullanilan materyallerde nicel farklar var.

Önerilen her şeye karşı çıkıp argüman da sunmuyorsanız neden konu açtınız? Biz ne önerirsek önerelim beğenmeyeceksiniz.
Bu sistem alınmaz bu fiyata ama zaten kararınızı vermişsiniz.