50.000 TL'ye sistem önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xyz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 168
  • Etiketler Etiketler
    50k sistem
Bütçe
45.000-55.000 TL
O RAM ve anakart berbat bir kombinasyon.

Bu fiyata daha iyisini atar mısınız? Bizde biliyoruz Hynix olsa daha iyi olur. Bu bütçede nasıl olacak acaba? Merakla bekliyorum. Ayrıca RAM'den gelecek performans maksimum yüzde 10-15. Hynix olmazsa oyun oynanmaz bilgisayar kullanılmaz sanıyorsunuz.

Üstte ilettiğim var. Ki "bu fiyata daha iyisini bulabilirsiniz." diye bir argüman sunmadım, eksilerini belirttim.

Bu bütçede her şey mükemmel olmayacak maalesef sizin önerinizde 5060 Ti 8 GB mevcut, ve PSU'nun ne olduğu belli değil. Benim attığım kasada 9060XT 16 GB var.

Bu bütçede her şey mükemmel olmayacak maalesef sizin önerinizde 5060 Ti 8 GB mevcut, ve PSU'nun ne olduğu belli değil. Benim attığım kasada 9060XT 16 GB var.

Vento'nun PSU'lar güvenilir, bomba değil ki forumda bunu sadece ben önermiyorum, kısaca biliniyor.
Konu sahibi Nvidia'nın kesinlik olduğunu belirtmiş farkındaysanız, artı olarak beklentilerini de yazmış. Ve bu doğrultuda öneri yapmamız gayet doğal. Benim önerimde GPU seçimi değiştirilebilir bu basit bir şey.

Önerdiğiniz sistemde %1 FPS değerleri yerde gezdikten sonra kullanılan GPU'nun herhangi bir önemi kalmıyor bu arada.

%1 FPS değerleri yerde gezdikten sonra mı?
Boşa harcayacak param olsaydı 7500F, A620 anakart ve CL46 RAM alıp oyun kaydını yüklerdim bu foruma. Tekrar söyleyeyim RAM'den gelecek performans maksimum %15'dir taş çatlasın 20 olsun. Bu oyunu oynatmayacak bir durum yaratmaz. Bende Hynix RAM var hiçbir ayar yapmayayım. EXPO bile açmayayım, default 4800 MHz'de kullanırken bütün oyunları akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Allah Allah nasıl oluyor ki bu acaba?
Ha bu arada “ventonun PSU'lar güvenilir” çok yanlış bir ifade. Markaya göre yorum yapılmaz ürüne bakılır. ASUS'un MSI'ın dahil kötü PSU'ları var.

Sizde Hynix çipli RAM var iyi güzel ama önerdiğiniz sistemde yok daha doğrusu 10 RAM'den 1'i gibi bir şey.

Hynix çipli RAM ile Micron ve Samsung'u bir tutuyorsanız daha fazla tartışmama bile gerek yok. Üstüne üstlük adam akıllı RAM ayarı yaptırtmayan A620 ile.

Muhtemelen ilk bilgisayarınız ve Hynix kelimesini de bu forumdan öğrendiniz. Öyleyse söyleyeyim sistemde Hynix olmazsa oyun oynanmaz, kullanılmaz gibi bir durum yok. En fazla RAM'den gelecek FPS değerini kaybedersiniz, bu da takılmaya, donmaya yol açmaz. Veyahut dibine kadar BIOS ayarı yapacağım, RAM'leri manuel ayarlayacağım, gibi bir durumda yok. Her şeyi dibine kadar zorlasanız bile yine en fazla alacağınız performans farkı %20. Default haliyle gayet oyun oynanıyor zaten.

İlk bilgisayarım? Forumdan Hynix? Takılmaya, donmaya yol açmaz?

Forumda açılan Micron ve Samsung konularından, A620 ve kronik anakart serilerinden bi' habersiniz sanırım, peki.

@user44 @LH44
Dostlar tartışmaya hiç lüzum yok.

İdeal OEM olduğu sürece RX sisteme de açığım ve şu an 16 GB VRAM çok daha mantıklı geliyor.

@user44 @LH44
Dostlar tartışmaya hiç lüzum yok.

İdeal OEM olduğu sürece RX sisteme de açığım ve şu an 16 GB VRAM çok daha mantıklı geliyor.

Düzenlediğim sistemde ekran kartını RX 9060 XT 16GB yapabilirsiniz.

Atılan diğer sistem için RAM tarafında bir şey yapılamıyor lakin en azından anakartı B850M Force yapmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…