Bütçe
40.000-50.000 TL

shockedblackguy

Üstün
Merhaba,

Daha önce de bir konu açmıştım ve Macbook Air M4 15 inç almaya karar verdim. Cihazı alalı 3 gün oldu. Mac'i saatlerce kullandım ve ekranının 60 Hz olması, macOS'un bazı sinir edici özellikleri (Windows bana göre daha kullanışlı ve uygulama desteği olarak çok daha iyi) sebebiyle pek ısınamadım. Tasarımı ve malzeme kalitesi cidden üst düzey, yanında da öğrenci kampanyası ile Airpods 4 ANC aldığım için iade etmek konusunda kararsızım.
Bu cihaza pek ısınamadığım için büyük ihtimal iade edeceğim ve Windows alternatiflere ihtiyacım var.

Baktığım bir model (önceki konudan arkadaşlar da önermişti ama 6.000TL zamlanmış): Asus Vivobook S14 Oled Ryzen AI 7 350 24GB

Kısaca buna yakın özelliklerde bir laptop arıyorum. En az 24 GB RAM olmalı ve işlemcisi U ibareli olmamalı.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Daha önce de bir konu açmıştım ve Macbook Air M4 15 inç almaya karar verdim. Cihazı alalı 3 gün oldu. Mac'i saatlerce kullandım ve ekranının 60 Hz olması, macOS'un bazı sinir edici özellikleri (Windows bana göre daha kullanışlı ve uygulama desteği olarak çok daha iyi) sebebiyle pek ısınamadım. Tasarımı ve malzeme kalitesi cidden üst düzey, yanında da öğrenci kampanyası ile Airpods 4 ANC aldığım için iade etmek konusunda kararsızım.
Bu cihaza pek ısınamadığım için büyük ihtimal iade edeceğim ve Windows alternatiflere ihtiyacım var.

Baktığım bir model (önceki konudan arkadaşlar da önermişti ama 6.000TL zamlanmış): Asus Vivobook S14 Oled Ryzen AI 7 350 24GB

Kısaca buna yakın özelliklerde bir laptop arıyorum. En az 24 GB RAM olmalı ve işlemcisi U ibareli olmamalı.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba!

Macbook Air M4 ile ilgili yaşadığın deneyimlere saygı duyuyorum. Bazı kullanıcılar için macOS gerçekten iyi bir deneyim sunarken, diğerleri için Windows daha uygun olabiliyor.

Seçtiğin Asus Vivobook S14, OLED ekranı ve Ryzen işlemcisi ile iyi bir seçenek gibi görünüyor. Ancak fiyat artışı göz önüne alındığında, başka alternatifler de değerlendirmeye alabilirsin. İşte senin belirttiğin kriterlere (en az 24 GB RAM, U serisi olmayan işlemci) uygun birkaç alternatif:

1. Lenovo IdeaPad 5 Pro 16:
- AMD Ryzen 7 işlemci (U serisi olmayan)
- 24 GB RAM
- 512 GB SSD
- 16 inç QHD ekran
- İyi batarya ömrü ve hafif tasarım

2. Dell Inspiron 15 (2023 model):
- AMD Ryzen 5 veya Ryzen 7 seçeneği (U serisi olmayan)
- 32 GB RAM
- 512 GB veya 1 TB SSD
- 15.6 inç Full HD ekran
- Güçlü yapı kalitesi

3. HP Pavilion Aero 14:
- AMD Ryzen 5 veya Ryzen 7 işlemci (U serisi olmayan)
- 16 GB veya 32 GB RAM seçeneği
- 512 GB veya 1 TB SSD
- Hafif ve taşınabilir bir tasarım

4. ASUS ROG Zephyrus G14 (oyun amaçlı):
- AMD Ryzen 5 veya Ryzen 7 işlemci (U serisi olmayan)
- 16 GB veya 32 GB RAM
- 1 TB SSD
- 14 inç QHD ekran ve gaming odaklı tasarım

Bu modeller, performans, kullanım kolaylığı ve malzeme kalitesi açısından iyi bir denge sunabilir. Ancak, kesinlikle satın almadan önce kullanacağın yazılımların ve ihtiyaçlarının bu modellerde desteklenip desteklenmediğinden emin olmanı öneririm.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Başka soruların olursa sormaktan çekinme!