%50 %50

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ÜçyüzGoneBeş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 61
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Kapıdan çıkarken ayağımın takılıp mutfak taşına çarpıp beyin kanamasından ölmem %50 %50 mi?

Bu düşünceye göre evet. Ya ayağın takılır ve mutfak taşına çarpıp beyin kanamasından ölürsün ya da ölmezsin. Boş bir düşünce ama düşünceye göre, evet öyle.

Bu düşünceye göre evet. Ya ayağın takılır ve mutfak taşına çarpıp beyin kanamasından ölürsün ya da ölmezsin. Boş bir düşünce ama düşünceye göre, evet öyle.

Ayağım takılır mutfak taşı, masa kenarı veya buzdolabına çarpmam nasıl %50 oluyor peki?

Ayağım takılır mutfak taşı, masa kenarı veya buzdolabına çarpmam nasıl %50 oluyor peki?

Şaka bir yana dediğim gibi boş bir düşünce biraz. Yorgunum aklıma geldi konu açtım ben de.

Şaka bir yana dediğim gibi boş bir düşünce biraz. Yorgunum aklıma geldi konu açtım ben de.

Bence boş değil 3 olasılık varken bir şeyin olması %50 %50'ye bağlanması daha boş bence. Matematik katmıyorum diyorsunuz da yine saçma. Dediğim şeyi açıklamak varken boş diyorsunuz. Düşünmeden açmışsınız belli ki.

Ve her şey demişsiniz benim dediğim de bir şey olduğuna göre.

Son düzenleme:
"Hayır. Bir şey ya olacaktır ya da olmayacaktır. Eğer olmayacaksa bu onun gerçekleşme ihtimalini 0, olacaksa da 100 yapar. Senin hangisinin gerçekleşecek olmasını bilmemen, gerçekleşme ihtimallerini etkilemez. Gerçekleşme ihtimali 100 olan olayların ise 100 olma sebebi gerçekleşmek dışında başka seçeneklerinin olmaması." Gibi düşüncelerim var geçmişte.

Benim de aklıma geçen günlerde böyle bir şey gelmişti. Eğer iki ihtimal varsa olasılıktan bağımsız olarak %50 ihtimal var denilebilir.

Bir ara "Acaba insanlar ile aynı beyin hücresini paylaşıyor olabilir miyiz?" diye bir konu açasım var.

Son düzenleme:
Kafama sıkarsam yaşama olasılığım %0 ölme olasılığım %100.

Üçüncü Halin İmkansızlığı İlkesi

Her önermenin, ya kendisi ya da olumsuzu doğrudur. Üçüncü bir seçenek inşa edilemez. Kesinlikle ben de bu doğrultuda olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…