Şaka bir yana dediğim gibi boş bir düşünce biraz. Yorgunum aklıma geldi konu açtım ben de.

Bence boş değil 3 olasılık varken bir şeyin olması %50 %50'ye bağlanması daha boş bence. Matematik katmıyorum diyorsunuz da yine saçma. Dediğim şeyi açıklamak varken boş diyorsunuz. Düşünmeden açmışsınız belli ki.

Ve her şey demişsiniz benim dediğim de bir şey olduğuna göre.

Son düzenleme:
"Hayır. Bir şey ya olacaktır ya da olmayacaktır. Eğer olmayacaksa bu onun gerçekleşme ihtimalini 0, olacaksa da 100 yapar. Senin hangisinin gerçekleşecek olmasını bilmemen, gerçekleşme ihtimallerini etkilemez. Gerçekleşme ihtimali 100 olan olayların ise 100 olma sebebi gerçekleşmek dışında başka seçeneklerinin olmaması." Gibi düşüncelerim var geçmişte.

Bu konu hakkında uzun zamandır düşünüyorum, siz de benimle aynı görüşte misiniz merak ettim. Ben her şeyin olasılığının %50 %50 olduğunu düşünüyorum, ya olur, ya olmaz gibisinden. Örneğin: Bir ameliyatın başarılı olma olasılığı %60 - %40 değildir bence, %50 - %50'dir. Ameliyat ya başarılı geçer, ya başarısız. Veya yarın ölüp ölmeyeceğim. Yine %50 %50, ya ölürüm ya da ölmem. Tabii işin içine matematiği sokmazsak böyle. Ben böyle düşünüyorum, siz ne düşünüyorsunuz?

Benim de aklıma geçen günlerde böyle bir şey gelmişti. Eğer iki ihtimal varsa olasılıktan bağımsız olarak %50 ihtimal var denilebilir.

Bir ara "Acaba insanlar ile aynı beyin hücresini paylaşıyor olabilir miyiz?" diye bir konu açasım var.

Son düzenleme:
Bu konu hakkında uzun zamandır düşünüyorum, siz de benimle aynı görüşte misiniz merak ettim. Ben her şeyin olasılığının %50 %50 olduğunu düşünüyorum, ya olur, ya olmaz gibisinden. Örneğin: Bir ameliyatın başarılı olma olasılığı %60 - %40 değildir bence, %50 - %50'dir. Ameliyat ya başarılı geçer, ya başarısız. Veya yarın ölüp ölmeyeceğim. Yine %50 %50, ya ölürüm ya da ölmem. Tabii işin içine matematiği sokmazsak böyle. Ben böyle düşünüyorum, siz ne düşünüyorsunuz?
Kafama sıkarsam yaşama olasılığım %0 ölme olasılığım %100.

Üçüncü Halin İmkansızlığı İlkesi

Her önermenin, ya kendisi ya da olumsuzu doğrudur. Üçüncü bir seçenek inşa edilemez. Kesinlikle ben de bu doğrultuda olduğunu düşünüyorum.