Bütçe
50000

khlestov

Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
QD-OLED renk canlılığı olarak daha iyi.
WOLED ise gündüzleri siyahları göstermek konusunda daha başarılı.

Tercih sana kalmış.

Bu bütçelere çıkılıyorsa ASUS ROG serisinden öneririm.
Ben bizzat ASUS ROG PG32UCDM 4K OLED kullanıyorum. Aşırı memnunum.

QD-OLED renk canlılığı olarak daha iyi.
WOLED ise gündüzleri siyahları göstermek konusunda daha başarılı.

Tercih sana kalmış.

Bu bütçelere çıkılıyorsa ASUS ROG serisinden öneririm.
Ben bizzat ASUS ROG PG32UCDM 4K OLED kullanıyorum. Aşırı memnunum.

Aklımdaki ürün de ASUS ROG 480Hz 2K zaten hocam. Fakat online rekabetçi oyunlar da oynadığım için 4K monitör almayı düşünmüyorum.

Aklımdaki ürün de ASUS ROG 480Hz 2K zaten hocam. Fakat online rekabetçi oyunlar da oynadığım için 4K monitör almayı düşünmüyorum.
O halde attığınız modeli alabilirsiniz. Sanırım o monitör woled. Gündüz bile kullanırken siyahları tam siyah görürsünüz. Alın geçin pişman etmez.

QD-OLED daha iyi diyenler var oyun için kayda değer bir fark var mı hocam?

Acelem yok kaç Hz olacak ve fiyatı bellimi hocam?
2K, 280 Hz, fiyatı 700$ fakat TR'ye kaçtan gelir bilinmiyor.

Bu model QD-OLED ile aynı renk gamutu değerlerine sahip ve QD-OLED'den bariz daha parlak. Ek olarak QD-OLED'deki siyahların aydınlık ortamda morlaşması sorunu WOLED'lerde yok.

QD-OLED daha iyi diyenler var oyun için kayda değer bir fark var mı hocam?

Acelem yok kaç Hz olacak ve fiyatı belli mi hocam?
Oyun için bir farklılık yok hocam. Tek fark ekrandaki kaplamayla alakalı. Eğer odan çok ışık alıyorsa WOLED doğru tercih. Fakat genel olarak akşamları kullanacaksan QD-OLED daha mantıklı.

@Krmm, QD-OLED'in yapısal sorunu, ambient light black level. Yani ortam ışığına bağlı değişen siyah performansı. İster glossy, ister matte coating olsun, QD-OLED'ler rezalet bir performans sunuyor. Aynı şekil WOLED de ister glossy, ister matte coating olsun, mükemmel bir performans sunuyor.

4. nesil WOLED paneller çıkana kadar QD-OLED'lerin bariz üstünlüğü vardı renk gamutu yönünde fakat 4. nesil WOLED'lerle birlikte renk gamutu düşüklüğü de QD-OLED seviyesine geldiği için şu an WOLED, QD-OLED'den daha üstün.

@Krmm, QD-OLED'in yapısal sorunu, ambient light Black level. Yani ortam ışığına bağlı değişen siyah performansı. İster glossy, ister matte coating olsun, QD-OLED'ler rezalet bir performans sunuyor. Aynı şekil WOLED de ister glossy, ister matte coating olsun, mükemmel bir performans sunuyor.

4. nesil WOLED paneller çıkana kadar QD-OLED'lerin bariz üstünlüğü vardı renk gamutu yönünde fakat 4. nesil WOLED'lerle birlikte renk gamutu düşüklüğü de QD-OLED seviyesine geldiği için şu an WOLED, QD-OLED'den daha üstün.

Hocam peki attığım monitör yeni nesil mi oluyor?