Bütçe
50 bin TL

WeepingAngel

Başarılı
İşlemci: 7500f tray
Anakart: Gigabyte B650m S2H
Ram: Patriot Viper Venom 1x16GB 5600Mhz
SSD: Kioxia Exceria Plus G3 1TB
Ekran kartı: Palit 5070 Infinity 3 fanlı
Kasa: Bitfenix Ceto Premium Black 750W 80+

Yukarıdaki parçalar nasıldır? Fiyatı düşürmek için neler yapılabilir?
Oyun dışında Stable Diffusion, 3D render gibi işlerle de ilgileneceğim için Nvidia tercih ettim. Bu tür işlerde AMD kartlar nasıldır? 7800XT ile fiyatı ciddi derecede düşürebiliyorum.

Anakart sorunlu ve bana pahalı geldi eğer parça parça topladıysan daha iyisi toplanır bence.
3D ve render konusunda AMD ekran kartları NVIDIA'ya göre bayağı kötü o yüzden 5070 bu bütçede en doğru tercih olur.

Toplamda 50.600TL. Anakartta 2 tane M.2 yuvası olduğundan 500GB M.2 SSD attım bütçen olduğu zaman 2. bir M.2 SSD alabilirsin.
Soğutucu hakkında pek bilgim yok.

Son düzenleme:
Anakart sorunlu ve bana pahalı geldi eğer parça parça topladıysan daha iyisi toplanır bence.
3D ve render konusunda AMD ekran kartları NVIDIA'ya göre bayağı kötü o yüzden 5070 bu bütçede en doğru tercih olur.

Toplamda 50.600TL. Anakartta 2 tane M.2 yuvası olduğundan 500GB M.2 SSD attım bütçen olduğu zaman 2. bir M.2 SSD alabilirsin.
Soğutucu hakkında pek bilgim yok.
Hocam çok teşekkürler. Soğutucuyu da unutmuşum tavsiyeniz çok iyi oldu. Parçaları incehesap'tan bulmaya çalışayım. Yukarıda yazdığım ekran kartı hariç parçaları peşin fiyatına 3 taksit ile alabiliyordum.

Hocam çok teşekkürler. Soğutucuyu da unutmuşum tavsiyeniz çok iyi oldu. Parçaları İncehesap'tan bulmaya çalışayım. Yukarıda yazdığım ekran kartı hariç parçaları peşin fiyatına 3 taksit ile alabiliyordum.

Peşin şart değilse attığım parçaları alman çok daha iyi olur.

Peşin şart değilse attığım parçaları alman çok daha iyi olur.
Bir şekilde ayarlamaya çalışayım artık.

Hocam peki bu Palit 3 fanlı kart daha mantıklı olmaz mı? Aradaki fiyat farkı sıkıntı değil. Tabi kasaya sığar mı bilemiyorum. 2 markayı da çok bilmediğim için soruyorum.

Bir şekilde ayarlamaya çalışayım artık.

Hocam peki bu Palit 3 fanlı kart daha mantıklı olmaz mı? Aradaki fiyat farkı sıkıntı değil. Tabii kasaya sığar mı bilemiyorum. 2 markayı da çok bilmediğim için soruyorum.

Palit güzel markadır 3 fanlı olması daha iyi olur. Kasaya sığar mı bende bilmiyorum onun için kasanın marka modelini yazıp kontrol edebilirsin kaç mm ekran kartı desteklediğini.

Palit güzel markadır 3 fanlı olması daha iyi olur. Kasaya sığar mı bende bilmiyorum onun için kasanın marka modelini yazıp kontrol edebilirsin kaç mm ekran kartı desteklediğini.
RAM'i 16 GB'a düşürüp anakartı B650 mi yapsam acaba? A620'lerde maksimum 65W TDP'li işlemcileri destekliyormuş ve overclock yokmuş diye okudum. Şimdilik sıkıntı yok ama ileride kısıtlar mı acaba? Önerebileceğiniz 2 m2 slotlu bir model var mıdır?

Mesela bu model nasıl?

Son düzenleme:
Şu an bütün parçaları kararlaştırdım ama kasa ve ramler için pckolik ve sinerji siteleri çok güven vermedi. Sinerji hakkında akakçede çok kötü yorumlar okudum. Güvenilir olarak gördüğüm sitelerde de bu parçalar bu fiyata bulunmuyor. O yüzden kararsız kaldım.

Hocam sizi çok meşgul ettim ama farklı bir kasa öneriniz var mıdır? Ramlerden az da olsa anlarım ama pc kasalarından hiç anlamam. Hangi marka iyidir kötüdür hiç bilmem.