Bütçe
50-60k
Yer
Aydın
Merhaba, daha önce hiç motor sürmedim yani bu motorla öğreneceğim. Seneye ya da 2 seneye almayı planlıyorum ama aklımda fikir olsun istedim. Yeni başlayanlar için ne önerirsiniz? Şu anki fiyatlara göre 50k civarında ne önerebilirsiniz.

PS5 | APEC Motor

Bu iyi gibi ama markası Volta yani bilemiyorum kalitesini. Önerileri bekliyorum.

O motor cok adi bir motor. Ayrica A101'e 40 bin liraya geliyor zaten. Ayrica o motor 125cc. Bir de iki seneye kadar belki cok ucuz ve guzel motorlar cikabilir. Bence o zaman arastirma yapin. Dereyi gormeden pacalari sivamayin.

125cc oneririm en az.

Attığınız motor 125CC. Ben pek anlamam ama öneriye gelecek olursak birkaç arkadaşımda Mondial 50 Turisma var. Oldukça memnunlar. Bakımı, parçası ucuz, az yakıyor, 50CClere göre çekişi de idare eder.

Attığınız motoru bilmiyorum ama 50CC olarak Küba bluebird çok fazla tercih ediliyor. Sıfır alırsanız fabrikadan 50CC motoru 80CC'ye çeviriyorlar. Ruhsatta halen 50CC olarak geçiyor bir sorun çıkmıyor. Stok haline göre daha iyi gidiyor. Alınabilir.

Merhaba, daha önce hiç motor sürmedim yani bu motorla öğreneceğim. Seneye ya da 2 seneye almayı planlıyorum ama aklımda fikir olsun istedim. Yeni başlayanlar için ne önerirsiniz? Şu anki fiyatlara göre 50k civarında ne önerebilirsiniz.

PS5 | APEC Motor

Bu iyi gibi ama markası Volta yani bilemiyorum kalitesini. Önerileri bekliyorum.
Ek olarak, bahsettiğin 125cc motoru biliyorum. Bir arkadaşımda da var ve dürüst olmak gerekirse, hızı ve ivmelenmesi biraz yavaş kalıyor. Diğer arkadaşlarım Kuba BRILLIANT 125 PRO kullanıyor ve ben de bu modeli denedim; cidden çok keyifli bir sürüşü var, üstelik görsel olarak da tam bir göz zevki! 😎 Bu sene çok satıldığı için bakım, yedek parça gibi konularda da hiçbir sıkıntı çekmezsin.

Ama eğer “Benim gönlüm 50cc'den yana” diyorsan, sana Kuba BLUEBIRD modelini öneririm. BRILLIANT tasarımına sahip, üstelik görsel olarak da tam bir şeker! Çevremde pek çok model kullanan arkadaşım var ama sürüşü ve görünümüyle benim kalbimi fetheden motor bu oldu. Ayrıca, 50cc olarak alıp, satın aldığın yerle konuşursan motoru 80cc’ye yükseltebiliyorlar, ama ruhsatta hala 50cc olarak görünüyor. Fiyatı da yaklaşık 58 bin TL.

Sonuç olarak, biraz daha araştırma yaparak aklındaki tüm soru işaretlerini giderip doğru kararı verebilirsin. 🤓

Son düzenleme:
Kuba onermem. Kalitesiz Parcası yok. Servisler olmasa daha iyi. Sanayide bakani yok. Ucuz gozukur. Tatli gozuku kanar alirsin. Pisman eder.

Eger butce ona yetiyorsa alinir ama uzerine koyuluyorsa koyulmali.

Kuba onermem. Kalitesiz Parcası yok. Servisler olmasa daha iyi. Sanayide bakani yok. Ucuz gozukur. Tatli gozuku kanar alirsin. Pisman eder.

Eger butce ona yetiyorsa alinir ama uzerine koyuluyorsa koyulmali.
Evet, üzerine biraz daha koyup daha yüksek bir model almak mantıklı olabilir, buna katılıyorum. Kalite konusunda tam anlamıyla "kalitesiz" diyemeyiz; trim sesleri hafifçe duyulsa da, güzel bir sürüş ve düzenli bakımla bu sorunları en aza indirebiliyorsunuz. Bizim arkadaş grubunda 5 kişide bu motorlardan var ve şu ana kadar servis ya da yedek parça konusunda bir sıkıntı yaşamadık. Belki bu, bulunduğumuz bölgeye özgü bir durumdur, buna bir şey diyemem, ama bu bütçelere alınabilecek gayet güzel bir motor olduğunu düşünüyorum. Markalara ve modellere karşı özel bir fanatikliğim yok, ama o fiyatlara göre sürüş kalitesi ve görsel olarak gayet makul bir model olduğunu söyleyebilirim.

@Duelf kalitesiz. Servis de yok. Olan da ise yaramaz. Çevrenizdeki 5 kişi sıkıntı yaşamadı diye sıkıntı yaşayan yüz binleri görmezden gelemeyiz.

50 Cc Çinli tercih etmek için sebepler:
İlk motorunuz olacaktır. Her senaryoyu deneyimlemek istersiniz. İlk motor olduğu için fazla para vermek istemezsin. Hor kullanacaksındir. Kırıp döneceksindir. İkinci motor olarak alıyorsundur. Çocuğuna veya karına aliyorsundur. Paran buna yetiyordur.

Bu sebeplerden birine veya birkaç tanesine sahipseniz 50 Cc Çinli alinir.

Öneri ver Çinli olsun derseniz Motolux Ceo 110 derdim. 110cc.