Bry bzkrt

Uzman
Arkadaşlar düne kadar internetim sorunsuz şekilde 50 Mbps alıyordum. Bugün baktığımda ise hızımda radikal bir düşüş olduğunu gördüm. Bunun nedeni ne olabilir sizce?

TT2.webp

tt.webp

Aşağıda 4 gün önce çektiğim ve bugün çektiğim SS duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağlı olduğun saha dolabında bir çalışma olduğunda genelde böyle oluyor. Şu an normalse kafana takma pek.

Hattını değerlendirirsem yük altında SNR stabil ama çok da iyi değil. Genelde minimum 9-10 olmasını bekleriz stabilite için. Hat zayıflaman iyi. Saha dolabına çok uzak değilsin.

1 saatte CRC patlamadığına göre iç tesisatında da bir sorun olduğunu söyleyemem ama tavsiyem; ankastreden modemine tek parça CAT6 girmen olur. Onun haricinde sorun görünmüyor.

Bağlı olduğun saha dolabında bir çalışma olduğunda genelde böyle oluyor. Şu an normalse kafana takma pek.

Hattını değerlendirirsem yük altında SNR stabil ama çok da iyi değil. Genelde minimum 9-10 olmasını bekleriz stabilite için. Hat zayıflaman iyi. Saha dolabına çok uzak değilsin.

1 saatte CRC patlamadığına göre iç tesisatında da bir sorun olduğunu söyleyemem ama tavsiyem; ankastreden modemine tek parça CAT6 girmen olur. Onun haricinde sorun görünmüyor.
Yani normalden kastınız ne? Şuan 50 mbps'den 12'lere kadar düşmüş durumda
Bence normal değil. Kastettiğiniz şey düzelebileceği mi?

Arkadaşlar düne kadar internetim sorunsuz şekilde 50 Mbps alıyordum. Bugün baktığımda ise hızımda radikal bir düşüş olduğunu gördüm. Bunun nedeni ne olabilir sizce?

Eki Görüntüle 194638

Eki Görüntüle 194637

Aşağıda 4 gün önce çektiğim ve bugün çektiğim SS duruyor.

Merhaba hattınız eskiden de sorunluymuş zaten. Upload tarafı olsun sinyal zayıflaması hat zayıflaması çok yüksek. Şu anki hali ile daha da yükselmiş bir yerlerde sorun var ev içi tesisatta olabilir TT tarafı da olabilir arıza kaydı açın.

Merhaba hattınız eskiden de sorunluymuş zaten. Upload tarafı olsun sinyal zayıflaması hat zayıflaması çok yüksek. Şu anki hali ile daha da yükselmiş bir yerlerde sorun var ev içi tesisatta olabilir TT tarafı da olabilir arıza kaydı açın.
Bölgede genel arıza var diyip geçiştiriyorlar maalesef.
Ev içi tesisat olduğunu düşünmüyorum çünkü dışardan direk siyah kablo geliyor eve bilemiyorum.

Bölgede genel arıza var deyip geçiştiriyorlar maalesef.
Ev içi tesisat olduğunu düşünmüyorum çünkü dışarıdan direk siyah kablo geliyor eve bilemiyorum.

Hocam siyah kablonun ucunda ki RJ11 jackı oynamış gevşemiş olabilir. Modem sıkıntı çıkarmış olabilir. DSL de nokta tahmin hiç kimse yapamaz. Saha dolabında ki porttan sizin eve kadar olan bir yerde sorun var ancak gelde bul işte. Geçen sene arkadaşın internette sorun yaşadık rüzgar çıkınca internet gidiyor saçma sapan hızla bağlanıyordu bulana kadar 3 4 ay uğraştık.

Yani normalden kastınız ne? Şuan 50 mbps'den 12'lere kadar düşmüş durumda
Bence normal değil. Kastettiğiniz şey düzelebileceği mi?
Değerlerin anormal olmadan önceki ekran görüntüsünde hat değerlerin günü kurtarır, sorun yok. Ben sadece öneri yaptım. Bu bozulmalar genelde bağlı olduğun saha dolabında bir çalışma olduğunda meydana geliyor. Yani bölgesel bir çalışma olabilir. Bunu TT'den öğrenirsin anca. Bozulmadan önceki değerleri incelediğimde saç baş yolduracak bir hattının olmadığını söyledim.

Bakım ya da çalışma kaynaklıysa yapabileceğin tek şey beklemek.

Değerlerin anormal olmadan önceki ekran görüntüsünde hat değerlerin günü kurtarır, sorun yok. Ben sadece öneri yaptım. Bu bozulmalar genelde bağlı olduğun saha dolabında bir çalışma olduğunda meydana geliyor. Yani bölgesel bir çalışma olabilir. Bunu TT'den öğrenirsin anca. Bozulmadan önceki değerleri incelediğimde saç baş yolduracak bir hattının olmadığını söyledim.

Bakım ya da çalışma kaynaklıysa yapabileceğin tek şey beklemek.
Teşekkür ederim.

Şuan tekrar düzeldi, çok garip.

Son düzenleme: