500 GB taşınabilir HDD önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kostes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 146
  • Etiketler Etiketler
    hdd
Bütçe
10.000 TL

Kostes

Uzman
Merhaba, yalnızca dosyaları depolamak için 500 GB olacak şekilde HDD önerebilir misiniz? Bütçe net değil F/P bir ürün bakıyorum.

Yani 10 k ya kadar var ama o kadar vermek mantıklı gelmiyor arşiv niyetine tutacağım ikinci el önerilerede açığım ayrıca.

2-4 arası diyebiliriz bence illa 500 GB olmak zorunda değil bu fiyat bandında bu daha iyi derseniz değerlendirebilirim.

Önemli veri var mı? Ya da giderse de üzülmem dediğiniz şekilde mi? 10K'ya 6 TB WD My Passport var.

İkinci el alacaksan badsector var mı kontrol et.

Önemli veriden ziyade kitap arşivimi oraya taşıyacağım 370 GB kadar bir arşiv. Bende attığınız WD pasaport a bakıyordum önerileriniz için teşekkür ederim. Bad sector olduğunu nasıl anlayabilirim ya da direk sıfır mı almamı önerirsiniz?

Bad sector olduğunu nasıl anlayabilirim ya da direk sıfır mı almamı önerirsiniz?

Bad Sector birkaç program kullanarak öğrenebilirsin ama sıfır almak daha iyi. Attığım linkteki harici disk 6 TB olup uzun zaman boyunca kullanırsın. Tabii 2 ay içinde bozulanlar var ama hemen hemen herkes 6-7 yıl kullanıyor. Seçim senin.

Harici HDD'leri hor kullananlar cok, NAS veya dahili masaustu HDD'ler gibi degil pek. Bir de olayin bunlar mekanik diskler olduklari icin etik kismi var. Bu yuzden acikcasi 2. el almani onermem dostum. Karar senin tabii ki. Attigim disklerin fiyatlari kotu degil, kaldi ki depolama 2. el aldiginizda cok daha ucuza alabildiginiz bir kategori de genelde degil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…