14381

Uzman
Rekabetçi oyunlar oynuyorum. CS, Valorant gibi. Yüksek FPS alıyorum. OLED monitör araştırıyorum ama yanma durumları var mış sanırım, nedir bu durum? Gerçek mi?

40.000 TL bütçe ayırdım, taksitle alacağım inşallah. Görüntü kalitesi de iyi olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü uzun süre sabit kalınca OLED yanığı oluşuyor. Bunun için üreticilerin aldığı piksel kaydırma, ekran yenileme, uyarı verme gibi önlemler var ama ne kadar işe yarıyor bilmiyorum. @BerkayZ87 daha detaylı bilgi verecektir.

Evet, gercek. Ayrica Gen 4 QD-OLED de alsan, Gen 4 WOLED de alsan tam anlamiyla burn-in sorunu cozulmedi ve pek de cozulecek bir sey degil. Zaten OLED bir nevi ureticilerin gecistirme niyetiyle kullandigi panel cozumu. Micro LED en iyi cozum fakat her pikselin altina isik koyma isi epey maliyetli.

Evet, gercek. Ayrica gen 4 QD-OLED'de alsan, gen 4 WOLED de alsan tam anlamiyla burn-in sorunu cozulmedi ve pek de cozulecek bir şey degil. Zaten OLED bir nevi ureticilerin gecistirme niyetiyle kullandigi panel çözümü. Micro LED en iyi cozum fakat her pikselin altina isik koyma isi epey maliyetli.

O zaman ne yapalım üstadım, yeni teknoloji vs mi bekleyelim? Nedir alternatif? Az para da değil ki...

OLED olmayan monitörlerde de aynı sorun riski var. OLED al geç, fazla düşünme.

Son düzenleyen: Moderatör:
OLED olmayan monitörlerde de aynı sorun riski var. OLED al geç, fazla düşünme.
LCD panellerde gorunen durum "Image Retention" olarak gecer. Gecici bir problemdir, statik goruntu cok fazla ekranda tutuldugunda gozlemlenir ama dinamik icerik tuketildigi takdirde 1-2 saat sonra ortadan kaybolur. OLED'lerdeki gibi piksel bozulmasi sonucu burn-in sorunu yasanmasi ile ayni sey degil.